Now Reading
Ημιμόνιμη βαφή φρυδιών: Πόσο διαρκεί και γιατί να την επιλέξεις

Ημιμόνιμη βαφή φρυδιών: Πόσο διαρκεί και γιατί να την επιλέξεις

Avatar photo

Όλες θέλουμε να έχουμε όμορφα καλοσχηματισμένα και έντονα χρωματισμένα φρύδια, χωρίς όμως να χρειάζεται να περνάμε ώρες ολόκληρες μπροστά στον καθρέφτη καθημερινά για να το επιτύχουμε. Υπάρχει όμως τρόπος; Η απάντηση είναι ναι!

Εάν έχεις αραιά φρύδια ή απλά αγαπάς ένα καλό έντονο φρύδι, το πιθανότερο είναι ότι έχεις εξερευνήσει μερικές επιλογές που σου δίνουν τη δυνατότητα να επιτυχείς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά όλες γνωρίζουμε τους κλασσικούς τρόπους που μπορούμε να επιτύχουμε πιο έντονα και καλοφτιαγμένα φρύδια, αλλά είναι οι πιο προσωρινές λύσεις, όπως τα  μολύβια φρυδιών, οι αγαπημένες σκιές που τα χρωματίζουν, οι μασκαρά με χρώμα που κυκλοφορούν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη περιοχή κ.α.

Πιθανότατα έχεις  εξερευνήσει πιο ακριβές επιλογές όπως το microblading και το microshading, αλλά μπορεί και να σου ακούγονται λίγο υπερβολικά για να τα τολμήσεις. Τώρα όμως,  μπορεί να ξανασκεφτείς τον χρωματισμό φρυδιών, μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να σκουρύνουν τα φρύδια σου ημιμόνιμα. Με τη βαφή φρυδιών μπορεί το αποτέλεσμα να είναι πιο έντονο και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, η βαφή αναμιγνύεται και εφαρμόζεται από έναν επαγγελματία για να ταιριάζει με το χρώμα των φρυδιών μας για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Για μια πιο τολμηρή εμφάνιση, θα μπορούσε επίσης να είναι μερικούς τόνους πιο σκούρα. 

Σε σύγκριση με άλλες τεχνικές φρυδιών, το βάψιμο από έναν ειδικό είναι προσιτό και πιο εύκολο σαν διαδικασία σε ένα επαγγελματικό σαλόνι ομορφιάς. Αν θέλεις μία ακόμα πιο οικονομική λύση, μπορείς να δοκιμάσεις ένα κιτ χρωματισμού στο σπίτι. Η βαφή φρυδιών είναι επίσης σχετικά χαμηλού κινδύνου, με μικρό περιθώριο για λάθος και κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών και δέρματος. Επιπλέον, είναι ανώδυνη, δεν είναι τόσο χρονοβόρα όσο το να φτιάχνεις τα φρύδια σου κάθε πρωί, ή ακόμα και αν δεν νιώθεις έτοιμη για να δοκιμάσεις κάτι λίγο πιο μόνιμο. Μπορείς να της δώσεις μια ευκαιρία χωρίς τον φόβο και το άγχος του εντελώς μόνιμου και καθοριστικού.  

Με όλα τα προνόμια που μας παρέχει η βαφή φρυδιών, το μόνο ερώτημα που απομένει είναι αν είσαι έτοιμη να το επιχειρήσεις και να «αφεθείς» στην ημιμόνιμη φύση του. Στη συνέχεια θα δούμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις έτσι ώστε το βάψιμο των φρυδιών να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσεις το look. 

 

Πόσο διαρκεί το βάψιμο των φρυδιών 

Σύμφωνα με το Healthline, το βάψιμο ή ο χρωματισμός των φρυδιών διαρκεί μεταξύ τριών έως οκτώ εβδομάδων. Σε αντίθεση με το microblading, όπου το χρώμα είναι χαραγμένο στο δέρμα για αυτό και είναι πιο γεμάτο και πιο τολμηρό το αποτέλεσμα, ο χρωματισμός των φρυδιών στηρίζεται μόνο στην επιφάνεια των ήδη υπαρχουσών τριχών για να τις κάνει πιο καθορισμένες και ορατές.  Είναι πιθανό η βαφή να μπορεί να λερώσει το δέρμα κάτω από τα φρύδια σας μετά το ραντεβού σας με τον ειδικό, εξαφανίζεται όμως σταδιακά  τις επόμενες ημέρες. Εάν τα φρύδια σου τείνουν να βγαίνουν γρήγορα, το χρώμα σου μπορεί να έχει τη μικρότερη διάρκεια ζωής που θα μπορούσε. Άλλα πράγματα που μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη διάρκεια της βαφής, είναι συμπεριλαμβανομένου και του τύπου της βαφής που χρησιμοποιείται, η χρήση προϊόντων με βάση το λάδι στη ρουτίνα της περιποίησης της επιδερμίδας σου και του πόσο ήλιο λαμβάνεις  καθημερινά. 

Αντί λοιπόν να πηγαίνεις σε ένα κομμωτήριο κάθε έναν με δύο μήνες, μπορείς να κάνεις ένα περιστασιακό DIY και να αγοράσεις ένα κιτ χρωματισμού στο σπίτι. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν  ότι είναι καλύτερο να κάνεις αυτήν την τεχνική επαγγελματικά. Εξάλλου δεν θες να καταλήξεις να μείνει το χρώμα για πολλή ώρα και να έχεις μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτό που σχεδίαζες. Επιπλέον, τα φρύδια σου δεν είναι εύκολο να κρυφτούν ακόμα και αν κάνεις ένα «τραγικό» λάθος. Εάν εξακολουθείς να θέλεις να ακολουθήσεις τη διαδρομή του DIY, κάνε ένα patch test πριν το δοκιμάσεις γύρω από τα μάτια σου, που είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή. Σίγουρα είναι καλό να αποφύγεις μία πιθανή αλλεργική αντίδραση που μπορεί να αποφευχθεί, αν πιο πριν έχει γίνει μια σύντομη δοκιμή.   

Πώς να κάνεις την βαφή να διαρκεί περισσότερο 

Μόλις έβαψες τα φρύδια σου! Οι βαφές των φρυδιών είναι αρκετά εύκολης συντήρησης, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου εάν θέλεις το χρώμα να διαρκέσει όσο γίνεται περισσότερο. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να τα κρατήσεις στεγνά για τουλάχιστον 24 ώρες, ώστε το χρώμα να προλάβει και να μπορεί να ρυθμιστεί σωστά. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα προϊόντα ομορφιάς με βάση το λάδι, όπως τα balms καθαρισμού και τα serum, μπορούν να προκαλέσουν γρήγορο ξεθώριασμα και να μειώσουν τη συνολική διάρκεια ζωής του χρώματος. 

Αν χρειάζεσαι ακόμα έναν λόγο για να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό, σου έχω τον καλύτερο: Ο ήλιος μπορεί να ξεθωριάσει την απόχρωση των φρυδιών σου πολύ πιο γρήγορα, σκέψου πόσο πιο εύκολα ξεθωριάζει η βαφή των μαλλιών σου τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι συνεχώς εκτεθειμένα. Περιόρισε λοιπόν την έκθεση σου στον ήλιο και φρόντισε να χρησιμοποιείς αντηλιακό και να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες τουλάχιστον. Θα πρέπει επίσης να αποφύγεις προϊόντα περιποίησης για την επιδερμίδα του προσώπου που να περιέχουν φόρμουλες όπως είναι τα ρετινοειδή και τα χημικά απολεπιστικά, καθώς μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα κάτω και γύρω από τα πρόσφατα βαμμένα φρύδια. Τέλος, τα φρύδια σου θα παραμείνουν βαμμένα για περισσότερο αν αποφύγεις να τα αγγίζεις συχνά ή αν συνηθίζεις να τα βουρτσίζεις πολύ συχνά με ένα πινέλο καλό θα ήταν να το περιορίσεις. Αντίθετα, μπορείς να διατηρήσεις τα έντονα χρωματισμένα  φρύδια σου στη θέση τους με ένα τζελ φρυδιών, που θα χαρίσει και μία λάμψη στην απόχρωση τους.   

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top