Now Reading
Eco leather ονομάζεται η νέα τάση και την ασπαζόμαστε φανατικά

Eco leather ονομάζεται η νέα τάση και την ασπαζόμαστε φανατικά

Ιωάννα Σαλαμουρα

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στην οικολογική ευαισθητοποίηση και ιδιαίτερα στο χώρο της μόδας.

Η οικολογική κινητοποίηση συμβαίνει πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια καθώς το περιβάλλον έχει αρχίσει να μας «δείχνει» πως το έχουμε κακοποιήσει. Παγκόσμια κινητοποίηση γίνεται ώστε ο καθένας από εμάς να βάλει από ένα μικρό «λιθαράκι» στο να μπορέσουμε να σώσουμε τον πλανήτη μας. Πολλές δε μεγάλες εταιρείες ρούχων έχουν εντάξει το sustainability στη παραγωγή των ρούχων τους συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Πολλές από αυτές τις εταιρείες χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά ή υλικά φυσικής προέλευσης π.χ. το βαμβάκι.

Ένα από τα υλικά που χρησιμοποιείται στην βιώσιμη παραγωγή των ρούχων είναι και το οικολογικό δέρμα, ένα υλικό που άρχισε να συζητιέται έντονα στα τέλη του 20ου αιώνα όταν πολλοί  οικολόγοι διαμαρτυρήθηκαν για την εκτροφή και θανάτωση των ζώων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ρούχων και παπουτσιών. Στο μεταξύ ήδη συνέχιζαν να γίνονται έρευνες για την εξέλιξη της κοινής μας δερματίνης σε μιας καλύτερης ποιότητας υλικό. Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν το οικολογικό δέρμα πλέον να μην μπορεί να διακριθεί από το φυσικό και ταυτόχρονα η δημοτικότητα του eco leather κατέστησε τη μείωση του θανάτου ζώων με αποτέλεσμα και τη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που απομένουν από τη διαδικασία αυτής της παραγωγής.

Γιατί να επιλέξεις οικολογικό δέρμα

Η επιλογή ενός ρούχου από οικολογικό δέρμα καταρχάς είναι στάση ζωής και ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον κι έπειτα είναι ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό το οποίο με δυσκολία καταλαβαίνεις αν είναι αληθινό ή faux. Τέλος είναι πιο οικονομικό από το αληθινό. Τρείς καλοί λόγοι για να το βάλεις κι εσύ στη ζωή σου. Θα σου δώσω όμως κι έναν τέταρτο λέγοντας σου πως στην αγορά κυκλοφορούν απίθανα κομμάτια, από πανωφόρια μέχρι καταπληκτικές μπλούζες, που αγοράζοντας κάτι από αυτά θα κάνεις απίθανα styling.

Από πάνω μέχρι κάτω με eco leather

Στα trends της τρέχουσας περιόδου είναι και το total look με eco leather κάτι που σίγουρα στο παρελθόν μας ξένιζε λίγο, μπορεί βέβαια να έπαιζε ρόλο η ποιότητα των υλικών αυτών ή ακόμα και του σχεδίου. Πλέον οι φόρμες είναι διαφορετικές  και δεν είναι απαραίτητα μόνο οι στενές όπως είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αυτό το υλικό. Κάτι άλλο που θα δούμε είναι και η μεγάλη χρωματική παλέτα που μπορούμε να βρούμε καθώς τα προηγούμενα χρόνια το πιο κοινό χρώμα στο eco leather ήταν το μαύρο. Παρόλα αυτά το μαύρο συνεχίζει να επικρατεί στην καρδιά μας και αν δεν έχεις ρούχο από οικολογικό δέρμα καλό είναι να αποκτήσεις πρώτα σε αυτό το χρώμα μιας και θα είναι ο «καμβάς» σου για πολλά ντυσίματα.

1.Το πανωφόρι

Ίσως να νιώσεις περίεργα στη θέα ενός τέτοιου πανωφοριού γιατί μπορεί να σου θυμίζει παλιές εποχές ή χαρακτήρες από ταινίες αλλά ακριβώς επειδή οι φόρμες των ρούχων έχουν αλλάξει (επί της ουσίας έχουν γίνει πιο oversized και με πιο mat υφές) θα μπορέσεις με ένα τέτοιο κομμάτι να κάνεις πολύ ωραία trendy look από πρωινά μέχρι βραδινά.

2.Η φούστα

Υπάρχουν λογιών λογιών φούστες, η pencil φούστα όμως παραμένει στην καρδιά μας και είναι γνωστό πως κολακεύει το σώμα. Για ένα καθημερινό look εργασίας συνδύασε την με ζιβάγκο πουλόβερ σε λίγο πιο χαλαρή γραμμή και μπότες καστόρινες (το eco leather ταιριάζει πολύ με το καστόρινο).

3.Η μπλούζα

Επένδυσε σε μια eco leather μπλούζα ειδικά αν η γραμμή του είναι minimal διότι θα μπορέσεις να κάνεις ωραία settings ακόμη και με το jeans σου αν την φορέσεις, θα αναβαθμίσεις όλο το ντύσιμο.

4.Η ολόσωμη φόρμα

Η ολόσωμη φόρμα είναι το ρούχο που είτε τη φορέσεις με sneakers είτε με αρβύλες θα φαίνεσαι καλό-ντυμένη. Συνδύασε κι ένα oversized παλτό για να έχεις ένα street style look.

5.Το φόρεμα

Για το τέλος σου άφησα το mini φόρεμα που πρέπει να αποκτήσεις διότι εκτός του ότι θα το απολαύσεις στις εξόδους σου, πλησιάζουν και οι γιορτές που βέβαια με τα ανάλογα αξεσουάρ που θα του βάλεις μπορείς να το μεταμορφώσεις σε άκρως festive ρούχο!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορώντας το καλοκαιρινό trend που είναι οι μεταλλικές λάμψεις δε θα περάσεις απαρατήρητη
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top