Now Reading
Η Νο1 πόλη της Ευρώπης με τις καταλληλότερες συνθήκες για να εργαστείς

Η Νο1 πόλη της Ευρώπης με τις καταλληλότερες συνθήκες για να εργαστείς

Avatar photo

Υπάρχει μια ισπανική πόλη που είναι το νούμερο 1 μέρος για να ζήσεις και να εργαστείς στο εξωτερικό.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι σκέφτονται να εργαστούν εκτός της Ελλάδος και ψάχνουν να βρουν μέρη που οι συνθήκες είναι ιδανικές. Οι συνθήκες αυτές μπορεί να είναι το περιβάλλον εργασίας ή να έχει κλίμα κοντινό με το δικό μας ή ακόμη να έχει την ίδια νυχτερινή ζωή με τη δική μας. Εάν ψάχνεις ένα μέρος το οποίο να συνδυάζει όλα αυτά και περισσότερα υπάρχει αυτή η πόλη του εξωτερικού που τα διαθέτει. Είναι η Βαλένθια της Ισπανίας.

Η Βαλένθια της Ισπανίας είναι η Νο. 1 πόλη για τους εκπατρισμένους για να ζήσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό το 2022, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 12.000 ερωτηθέντες από το InterNations, μια διαδικτυακή κοινότητα εκπατρισμένων με περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως.

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Σχεδιασμού της χρονιάς

Η Βαλένθια, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, ανακηρύχθηκε επίσης Παγκόσμια Πρωτεύουσα Σχεδιασμού της χρονιάς για τα σαρωτικά αρχιτεκτονικά της θαύματα που εκτείνονται από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco μέχρι τους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς του 13ου αιώνα και το φουτουριστικό συγκρότημα της Πόλης των Τεχνών και των Επιστημών. Είναι η γενέτειρα της παέγια, βρίσκεται κοντά σε πολλές αμμώδεις παραλίες και διαθέτει πολλά μπαρ, καφετέριες και κλαμπ για μια ακμάζουσα νυχτερινή ζωή.

Μεταξύ των ομογενών, η Βαλένθια κερδίζει την πρώτη θέση επειδή είναι «ένα ασφαλές μέρος με εξαιρετικό κλίμα, έντονη νυχτερινή ζωή και πολιτισμό, ευχάριστο αστικό περιβάλλον και εξαιρετικές ταξιδιωτικές ευκαιρίες», ενώ παράλληλα είναι «αρκετά προσιτή», λέει ο ιδρυτής του InterNations Malte Zeeck. Το χαμηλό κόστος διαβίωσης την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική για τους συνταξιούχους για να εγκατασταθούν στο εξωτερικό, λέει ο Zeeck. Και για όσους εξακολουθούν να εργάζονται, είναι αρκετά εύκολο για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετακομίσουν στην Ισπανία χωρίς να υποβάλουν αίτηση για βίζα ή άδεια εργασίας. Θα μπορούσε επίσης να γίνει το επόμενο μεγάλο hotspot για τους μη Ευρωπαίους ψηφιακούς νομάδες για μετεγκατάσταση.

Οι νέοι τύποι βίζας

Το ισπανικό κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα το λεγόμενο Startups Act, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διαφοροποίηση της οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου τύπου βίζας για ψηφιακούς νομάδες που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023.

Είναι πιθανό οι κάτοχοι βίζας να μπορούν να εργάζονται στη χώρα για έως και πέντε χρόνια, μετά από τα οποία θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη διαμονή, αναφέρει το Insider. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, αναμένεται ότι οι ψηφιακοί νομάδες θα πρέπει να κερδίζουν περίπου 2.000 ευρώ (περίπου 2.069 δολάρια) το μήνα, να λαμβάνουν τουλάχιστον το 80% του εισοδήματός τους από μια εταιρεία που βρίσκεται εκτός Ισπανίας και θα πληρώνουν μειωμένο φόρο εισοδήματος 15% (από το συνηθισμένο 24%).

Οι βίζες ψηφιακών νομάδων εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο – σε σχεδόν 50 χώρες, σύμφωνα με μια εκτίμηση – μεταξύ άλλων στην Πορτογαλία, το Μεξικό, την Κροατία, την Ινδονησία, την Κολομβία, τη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια, για να αναφέρουμε μερικές.

Οι πιο ευτυχισμένοι ομογενείς

Από τις 50 πόλεις που περιλαμβάνονται στην ανάλυση της InterNations, η Βαλένθια κατατάσσεται επίσης στην 1η θέση ως η πόλη με τους πιο ευτυχισμένους ομογενείς παγκοσμίως: Το 85% των εκπατρισμένων εκεί είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή γενικά, σε σύγκριση με το 71% του παγκόσμιου μέσου όρου- και το 76% των ανθρώπων που εργάζονται στη Βαλένθια είναι ευχαριστημένοι με την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, σε σύγκριση με το 62% του παγκόσμιου μέσου όρου.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2022 και δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, ζήτησε από τους εκπατρισμένους να αξιολογήσουν την ικανοποίηση τους σε πέντε κύριες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας ζωής (όπως το υγιές περιβάλλον και τα ισχυρά μέσα μαζικής μεταφοράς), της ευκολίας εγκατάστασης (όπως η φιλικότητα των ντόπιων κατοίκων), των προσωπικών οικονομικών (όπως η πρόσβαση σε προσιτή υγειονομική περίθαλψη), της εργασίας στο εξωτερικό (όπως η ασφάλεια της εργασίας και η σταθερή τοπική οικονομία) και των «βασικών ζητημάτων των εκπατρισμένων», τα οποία καλύπτουν την ψηφιακή ζωή, τις επιλογές στέγασης, τα γλωσσικά εμπόδια και την αντιμετώπιση της τοπικής κυβέρνησης και των διοικητικών καθηκόντων.

 

Αν πάλι δε μπορείς να φύγεις στο εξωτερικό, υπάρχουν τρόποι να καταλάβεις πως βρίσκεσαι σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους, ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Γνωρίζοντας τι πρέπει να προσέξεις θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την αρνητικότητα στο χώρο εργασίας σου και να σου επιτρέψει να το χειριστείς αποτελεσματικά. Τα σημάδια του τοξικού περιβάλλοντος εργασίας κάποιες φορές μπορεί να μην τα αντιληφθείς άμεσα πως συμβαίνουν διότι μπορεί να λειτουργούν «υπόγεια» και να γίνονται με χειριστικό τρόπο. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά και που θα πρέπει να σε «θορυβήσουν». Οι πιο συνηθισμένες ενδείξεις είναι οι  παρακάτω.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τέλος στον ρατσισμό


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top