Now Reading
Η Jennifer Aniston βοηθά όσους «παλεύουν» με την αϋπνία μέσα από «Seize the Night and Day»

Η Jennifer Aniston βοηθά όσους «παλεύουν» με την αϋπνία μέσα από «Seize the Night and Day»

Avatar photo

Η Jennifer Aniston μοιράστηκε την προσωπική της ιστορία ύπνου για λογαριασμό της φαρμακευτικής εταιρείας Idorsia για να δείξει στα 25 εκατομμύρια Αμερικανούς που υποφέρουν από αϋπνία ότι δεν είναι μόνοι τους.

Εδώ και χρόνια η Jennifer Aniston αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα ύπνου, από αϋπνία μέχρι υπνοβασία και άγχος, που την κάνουν να τρέμει πλέον άλλη μια νύχτα «μετρώντας τις ρωγμές στους τοίχους». «Νομίζω ότι ξεκίνησε κάπου στα 30 μου ή και νωρίτερα, απλώς δεν παρατηρείς τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου όταν είσαι νέος επειδή νιώθεις αήττητος», λέει στο περιοδικό People.

Η εμβληματική ηθοποιός δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα ύπνου της, αλλά δήλωσε ότι έχουν περάσει δεκαετίες. «Είναι κάπως δύσκολο να το προσδιορίσω, γιατί νομίζω ότι όταν είμαστε νέοι, αν δεν κοιμηθούμε, λέμε ‘α, νιώθω υπέροχα’. Μπορείς να κοιμηθείς δύο, τρεις, τέσσερις ώρες και να μην αισθάνεσαι τις επιπτώσεις», δήλωσε η Aniston στο Healthline.

Ωστόσο, αστειεύτηκε ότι η συσσώρευση «όλης αυτής της αλαζονείας με τα χρόνια» την πρόλαβε τελικά στα 30 της, προσθέτοντας με σοβαρό τρόπο ότι αν δεν κοιμόταν την κατάλληλη ποσότητα ύπνου, δεν θα λειτουργούσε καλά. «Δεν είχα το κίνητρο να κάνω την άσκησή μου, δεν θα έτρωγα υπέροχα, [είχα] εγκεφαλική ομίχλη- δεν μάθαινα τις ατάκες μου», είπε η ίδια.

Οι προσπάθειες για να το ξεπεράσει

Μετά από χρόνια που δοκίμασε «τα πάντα κάτω από τον ήλιο», από το να μετράει τα βήματα προς το κρεβάτι της και τις γραμμές στο ταβάνι της μέχρι να ελέγχει τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου της και πολλά άλλα, η Aniston αποφάσισε τελικά να ζητήσει βοήθεια από τον γιατρό της. Εκείνη την εποχή, οι προτεραιότητές της ήταν η διατροφή και η άσκηση, ακολουθούμενες από τον ύπνο. Ωστόσο, δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί η διατροφή και η άσκησή της γίνονταν πρόκληση.

Όταν ο γιατρός της τη ρώτησε πόσο καλά κοιμάται, η ηθοποιός του είπε: «Λοιπόν, μάλλον κοιμάμαι κάπως. Εγώ [συνειδητοποίησα ότι] δεν ήμουν προσεκτική… γύρω από τον ύπνο μου», είπε. Σε εκείνο το σημείο, η Aniston άρχισε να μαθαίνει για την αϋπνία. Ο γιατρός της εξήγησε ότι ο ύπνος πρέπει να είναι η νούμερο ένα εστίασή της, επειδή κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα αναζωογονείται και χωρίς ύπνο, το σώμα επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι είναι το «Seize the Night and Day»

Το «Seize the Night and Day» είναι μια εθνική εκπαιδευτική εκστρατεία στην οποία πρωτοστατεί η ηθοποιός των «Friends», η οποία μοιράζεται πληροφορίες για το πώς να ξεπεράσει κανείς τη στέρηση ύπνου με βάση τις εμπειρίες της. Υποστηριζόμενη από μια σειρά πόρων που βοηθούν τα άτομα και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, η εκστρατεία ανοίγει τα μάτια των ανθρώπων για τον αντίκτυπο που έχει η αϋπνία τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Φέρνοντας στην επιφάνεια τον εξουθενωτικό αντίκτυπο μιας κατάστασης που πολύ συχνά παραβλέπεται από την εστίαση στη διατροφή και την άσκηση, η εκστρατεία αποτελεί μέρος μιας πολυετούς δέσμευσης της Aniston και της Idorsia να συνεργαστούν για να ενημερώσουν, να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τους ανθρώπους ώστε να ξεκουράζονται πλήρως. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Aniston θα συμμετάσχει σε μια οικογένεια ψηφιακών και τηλεοπτικών διαφημίσεων που θα καθοδηγούν τους ανθρώπους σε κοινότητες και πόρους που δείχνουν στους πάσχοντες από αϋπνία ότι δεν είναι μόνοι τους.

Συγκεκριμένα στο seizethenightandday.com η Jennifer Aniston μάς δίνει συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τις αϋπνίες κι επιλογές για θεραπεία. Όπως αναφέρει το site μέσα: «Η αϋπνία δεν επηρεάζει μόνο τις νύχτες μας- επηρεάζει και τις νύχτες και τις μέρες μας. Έτσι, αν, όπως η Jen, είστε εξοικειωμένοι με τις δυσκολίες του ύπνου, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Εδώ, θα ακολουθήσουμε την Jen στο δρόμο για ξεκούραστες νύχτες & αναζωογονημένες μέρες».

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της ηθοποιού στο περιοδικό «Allure»

Η διάσημη ηθοποιός έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «Allure» συνοδευόμενη από μια εξίσου αποκαλυπτική φωτογράφιση. Η Jennifer Aniston μίλησε με μεγάλη άνεση για τον χρόνο που περνά, για τις φοβίες που είχε στο παρελθόν, αλλά και για το πώς αισθάνεται σήμερα.

Παράλληλα, πόζαρε για το περιοδικό με ελάχιστα ρούχα, ενώ η φωτογραφία που εντυπωσιάζει περισσότερο από όλες, είναι εκείνη του εξωφύλλου, όπου, απεικονίζεται φορώντας ένα μικροσκοπικό σουτιέν στο στήθος.

«Αισθάνομαι καλύτερα με αυτό που είμαι σήμερα, καλύτερα από ό,τι αισθανόμουν στα 20 ή στα 30 μου ή ακόμα και στα 40 μου. Έπρεπε να σταματήσουμε να λέμε κακίες στον εαυτό μας. Θα γίνω 65 μια μέρα και θα σκέφτομαι φαινόμουν υπέροχη στα 53 μου. Είμαι περήφανη για τις ρυτίδες και τα γκρίζα μαλλιά μου», είπε η ίδια.

«Θα έλεγα ότι στα τέλη της δεκαετίας των 30 και των 40 μου, είχα περάσει πολύ δύσκολα πράγματα, και αν δεν τα είχα περάσει, δεν θα γινόμουν ποτέ αυτή που έπρεπε να είμαι. Γι’ αυτό τρέφω τόση ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα κακά πράγματα. Διαφορετικά, θα είχα κολλήσει στο να είμαι εκείνο το άτομο που ήταν τόσο φοβισμένο, τόσο νευρικό, τόσο αβέβαιο για το ποιος ήταν. Τώρα, δεν με νοιάζει καθόλου», συμπλήρωσε η διάσημη ηθοποιός.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top