Now Reading
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στέλνει ισχυρό μήνυμα με το ίδρυμα στήριξης για τους εγκαυματίες

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στέλνει ισχυρό μήνυμα με το ίδρυμα στήριξης για τους εγκαυματίες

Avatar photo

Η γενναία γυναίκα παρουσίασε το ίδρυμά της με σύνθημα «We heal together» από το σημείο που δέχτηκε την επίθεση.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020. Μια ημέρα σαν τις άλλες, συνηθισμένη και αδιάφορη για εμάς, όμως για την Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι μια ημερομηνία που στιγμάτισε και άλλαξε όλη της τη ζωή. Η 35χρονη έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από μια γυναίκα που της είχε στήσει καρτέρι στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων, όπου εργάζεται στην Καλλιθέα. Η μαυροφορεμένη πετάχτηκε μπροστά στην Ιωάννα την ώρα που πήγαινε προς το ασανσέρ για να ανέβει στον όροφο και να ξεκινήσει τη δουλειά της. Η άγνωστη μέχρι τότε γυναίκα της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή. Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ και υποφέροντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν κάποιες Πρώτες Βοήθειες. Τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της.

Από εκείνη την τραγική ημέρα, η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου άλλαξε οριστικά. Τίποτα πλέον δεν ήταν ίδιο με την εικόνα της καθώς στην αρχή δεν ήξερα αν θα καταφέρει να ζήσει από τα εγκαύματα που έφερε το σώμα της. Οι γιατροί, μετά από τιτάνια προσπάθεια, κατάφεραν να ελέγξουν κάπως την κατάσταση, με την Ιωάννα να την περιμένει ένας πολύ μεγάλος γολγοθάς.

Η ίδια περιγράφοντας τη στιγμή που έβγαλε τις γάζες και είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της σε καθρέφτη μέσα στο νοσοκομείο, ανέφερε: «Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Απέφευγα να δω και τα χέρια μου. Στην τουαλέτα του νοσοκομείου είχα καθρέφτη και ήταν καλυμμένος για να μην δω τον εαυτό μου. Είχα την επιλογή, αλλά δεν τολμούσα. Ήρθε η ώρα που ήρθε ο γιατρός και μου έβαλε μέικ-απ και μου έδωσε ένα μικρό καθρέφτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτά, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ΟΚ. Είδα τα μάτια μου, το ένα ήταν πολύ άσχημα, τα χείλη μου τραβηγμένα, δεν πίεσα τον εαυτό που πάρα πολύ». Στην συνέχεια μιλώντας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη τόνισε: «Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης. Είχαν πείσει τον εαυτό μου, πως αυτά που έβλεπα στον ύπνο μου ήταν η πραγματικότητα και αυτό που έβλεπα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης».

Πηγή: instagram – Ioanna Paliospirou

Βοηθά όσους έζησαν τον ίδιο εφιάλτη

Παρόλα αυτά καθημερινά αποδεικνύει το μεγαλείο που κρύβει η ψυχή της. Νιώθει ότι η ζωή της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία την οποία και άδραξε με τον καλύτερο τρόπο. Αποτελεί πλέον ένα παράδειγμα δυναμικής γυναίκας και πηγή έμπνευσης για όλους ανεξαιρέτως, με την αισιοδοξία της πως όλα θα πάνε στο τέλος καλά. Κάνει πολυάριθμες δημόσιες εμφανίσεις με το στυλ της να κλέβει τις εντυπώσεις. Φυσικά η μάσκα στο πρόσωπό της την συντροφεύει σε κάθε της ώρα μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή που θα την αποχωριστεί.

Ύστερα από δύο χρόνια η δυναμική γυναίκα αποφασίζει να γυρίσει στο σημείο όπου ανατράπηκε όλη της η ζωή και την οδήγησε σε μια μακρά πορεία επεμβάσεων και αποκατάστασης των τραυμάτων. Αυτή την φορά όμως η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να γυρίσει νέα σελίδα με αφετηρία το σημείο της επίθεσης, ιδρύοντας το Ioanna Paliospyrou Foundation. Με το με σύνθημα «We heal together» η Ιωάννα παρουσίασε σήμερα 22/11 το ίδρυμά της όπου θέλει μεταξύ άλλων, να προσφέρει συναισθηματική ζεστασιά σε εγκαυματίες φτιάχνοντας μια κοινότητα που θα μάθουν να χαμογελούν και να ελπίζουν.

Πηγή: instagram – Ioanna Paliospirou

Στο παρελθόν με πρωτοβουλία της Ιωάννας δημιουργείται μητρώο εγκαυματιών. Η ίδια έχοντας συγκλονίσει το πανελλήνιο με την ιστορία της προχώρησε σε αυτή τη σπουδαία κίνηση. Θα καλύπτονται πλέον πολλά υλικά από τον ΕΟΠΥΥ και δεν θα τα βάζουν οι ίδιοι οι εγκαυματίες από την τσέπη τους.

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram:

«Πολύ χαρούμενη αλλά περισσότερο συγκινημένη, για την πραγματοποίηση, επιτέλους, του Μητρώου Εγκαυματίων στη χώρα μας. Τι σημαίνει αυτό; Πως πολλά από τα υλικά που χρειαζόμαστε και που έπρεπε να πληρώνουμε από την τσέπη μας, όσοι μπορούσαμε δηλαδή… πλέον θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι εγκαυματίες, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια και πως η Πολιτεία στέκεται δίπλα τους με κατανόηση και υποστήριξη. Η δίκη μου επίθεση υπήρξε αφορμή ώστε να βγει το θέμα στην επιφάνεια, ο κόσμος να κατανοήσει περισσότερο την εικόνα μας και τα προβλήματα μας. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top