Now Reading
Η γιγάντια σπείρα που μειώνει την εκπομπή άνθρακα στην πυκνοκατοικημένη Σεούλ

Η γιγάντια σπείρα που μειώνει την εκπομπή άνθρακα στην πυκνοκατοικημένη Σεούλ

Avatar photo

Το Seoul Loop είναι ο τρόπος των Kim Min Jae Architects για την καταπολέμηση των εκπομπών άνθρακα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

Όταν υπάρχει χωροταξικό πρόβλημα η λύση πάντα έρχεται από τη φύση! Στην πυκνοκατοικημένη πόλη λοιπόν της Σεούλ στη Νότιας Κορέας,  είναι δύσκολο να βρει κανείς χώρο και πράσινο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Kim Min Jae Architects έχει καταλήξει σε μια έξυπνη ιδέα για την κατασκευή ενός κτηρίου για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ταχείας εκβιομηχάνισης της πόλης.

Το Seoul Loop είναι μια σπείρα με επένδυση ξύλου που παρέχει έναν τεράστιο χώρο για φωτοσύνθεση. Ο αρχιτέκτονας της κατασκευαστικής εταιρείας τοποθέτησε το Seoul Loop στην περιοχή Huam-Dong της πόλης. Η γειτονιά έχει υψηλή συγκέντρωση χαμηλών κτιρίων και λίγο χώρο για πράσινο. Αλλά χάρη σε αυτή την ιδέα, τα φυτά θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν και τόσο η φυσική όσο και η τεχνητή φωτοσύνθεση θα καταπολεμήσουν τις εκπομπές άνθρακα.

Σε αυτή τη δομή, που μοιάζει κυριολεκτικά να επιπλέει πάνω από την πόλη, τοποθετούνται τεχνητά πάνελ φωτοσύνθεσης στην οροφή. Το παραγόμενο οξυγόνο θα παρέχεται στην πόλη και άλλα υποπροϊόντα, όπως το υδρογόνο, θα μπορούσαν να αποθηκευτούν. Μέσα στο κτίριο, μεγάλες ζαρντινιέρες θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και την καλλιέργεια των φυτών. Με αυτόν τον τρόπο, η φυσική και η τεχνητή φωτοσύνθεση θα λειτουργούν αρμονικά.

Το Seoul Loop περιλαμβάνει επίσης μικρά κτίρια όπως παντοπωλείο, περίπτερο πληροφοριών, αποθήκευση καλλιεργειών και γραφείο πωλήσεων καλλιεργειών. Αυτά τα κτίρια θα επιτρέψουν στο κοινό να αλληλεπιδρά με τη φύση και να συμμετέχει στον κύκλο ζωής αυτών των φυτών.

Σύμφωνα με το My Modern Met, τα ίδια τα φυτά είναι διατεταγμένα σε συστάδες και υπάρχει ένα αγρόκτημα φρούτων, ένα αγρόκτημα λαχανικών, ένα φυσικό πάρκο και ένα αγρόκτημα σιτηρών. Υπάρχουν επίσης σχέδια για ένα μεγάλο υπαίθριο φυσικό πάρκο. Χτίζοντας προς τα πάνω, η Kim Min Jae Architects προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τον χώρο για ένα πράσινο κομμάτι αρχιτεκτονικής που μπορεί να ωφελήσει τον πληθυσμό της Σεούλ με πολλούς τρόπους.

Δες το αρχιτεκτονικό οικολογικό αυτό σχέδιο αναλυτικά στο kimminjaearchitects.com

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χειμωνιάτικες σούπες που θα θέλετε να φτιάχνετε για πάντα





Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top