Now Reading
Η Ashley Graham μάς διδάσκει να αγαπάμε το σώμα μας μέσα από τις «body positivity» φωτογραφίες της

Η Ashley Graham μάς διδάσκει να αγαπάμε το σώμα μας μέσα από τις «body positivity» φωτογραφίες της

Avatar photo

Το διάσημο μοντέλο δείχνει τις ραγάδες της μετά τη γέννα των τριών παιδιών της.

Η Ashley Graham αποτελεί περίτρανο παράδειγμα του πώς είναι να αγαπά κανείς τον εαυτό του και το κορμί του, βλέποντας απλά ως κομμάτι της ύπαρξής της όσα οι άλλοι μπορεί να θεωρούν ψεγάδια.

Το plus size μοντέλο έφερε στον κόσμο δίδυμα στις αρχές του έτους, και μοιράζεται συχνά την εμπειρία της μητρότητας που βιώνει εις τριπλούν πλέον. Η Ashley κατά καιρούς ανεβάζει φωτογραφίες με το σώμα της δείχνοντας την αλήθεια για το πώς είναι μετά τις γέννες. Μάλιστα η ίδια είχε παραδεχτεί στο Glamour, ότι μετά από τον τοκετό έπρεπε να μάθει από την αρχή πώς να αγαπά το κορμί της.

«Όπως τόσο πολλές γυναίκες, όλα όσα πέρασα με τον τοκετό, έχει επαναδιαμορφώσει τη σχέση μου με το κορμί μου. Το λέω αυτό γνωρίζοντας ότι είμαι ο άνθρωπος που φωνάζει εδώ και χρόνια από ταράτσες σε όλους σας “Αγαπήστε τους εαυτούς σας”. Πλέον για μένα, οι γέννες των τριών παιδιών μου, έστειλαν πολλά από όλα αυτά, έξω από το παράθυρο», είχε δηλώσει.

«Βυθίστηκα στην εμπειρία μετά τον τοκετό – το εγχειρίδιο που κανείς δεν μπορεί να σου δώσει», θυμάται, προσθέτοντας ότι το 2019 μετά τη γέννηση του πρώτου της γιου, του Isaac, «είχα εμμονή με 20 κιλά που απλά δεν έφευγαν». Αυτό το συναίσθημα βίωσε για άλλη μια φορά στο τετράγωνο, αφού καλωσόρισε τα δίδυμα της. «Η συνέχεια ήταν βαθιά συντριπτική. Ήμουν ένα ράκος και όταν είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, ένιωθα ότι ακόμα δείχνω έγκυος».

Το «body positive post» του 35χρονου μοντέλου

Η Ashley Graham έχει αποδεχτεί τις φυσιολογικές αλλαγές που βλέπει στο κορμί της μετά τους τοκετούς και μας δείχνει την κοιλιά της σε κοντινή φωτογραφία σε Instagram Story.

«Γεια σου νέα κοιλιά. Δείχνεις πολύ διαφορετική από αυτή που είχα συνηθίσει, αλλά σε εκτιμώ», έγραψε η Ashley Graham και συνόδευσε την εικόνα που δείχνει πως δεν υπάρχει τίποτα που να μην αλλάζει η μητρότητα στη ζωή μιας γυναίκας. Όλες οι αλλαγές που φέρνει όμως, είναι τα μικρά θαύματα που συντελέστηκαν προκειμένου να κρατήσει στην αγκαλιά της τα τρία της παιδιά. Κι έτσι, ξέρει ότι πλέον αξίζει να αγαπά ακόμα περισσότερο τον εαυτό και το κορμί της.

Πηγή: instagram

Μετά την ανακοίνωσή της ότι ήταν έγκυος, η Ashley έστειλε ξανά το δικό της μήνυμα σε όλες τις μανούλες για να αγαπήσουν το σώμα τους και να αγκαλιάσουν τις ατέλειες τους. Σε μια αρκετά κοντινή φωτογραφία στο Instagram και εντελώς αρετουσάριστη, η Ashley Graham, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δικαίως θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του body positivity τόσο στον χώρο της μόδας, όσο και στον χώρο επέκτασης και διεκδίκησης δικαιωμάτων.

 

«Όταν έμεινα έγκυος έπρεπε να ξανασκεφτώ την σχέση μου με το σώμα μου»

Το μοντέλο, σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη γέννηση του γιου της, είχε πει: «Πριν μείνω έγκυος, είχα πάντα την ελπίδα μου, ότι οι εγκυμονούσες θα συνέχιζαν να αγαπούν το σώμα τους μέσα από τις αλλαγές που θα έφερνε η εγκυμοσύνη. Όταν όμως τελικά έμεινα έγκυος, έπρεπε να ξανασκεφτώ την σχέση μου με το σώμα μου, το οποίο κουβαλούσε ένα πλάσμα. Έπαιρνα βάρος τόσο γρήγορα. Στη συνέχεια, εμφάνισα και ραγάδες στο στομάχι μου που με έβαλαν σε σκέψεις: “Δεν μπορώ να το πιστέψω”. Στην αρχή ένιωθα απογοητευμένη. Όταν όμως ήρθε στον κόσμο ο Isaac, είπα: “Όχι, αυτό αποτελεί αιώνιο θέμα συζήτησης για τις γυναίκες. Δεν είναι μια πληγή μάχης. Είναι το κάτι που άλλαξε τη ζωή μου για πάντα και γι’ αυτό θα γιορτάζω το νέο μου σώμα”».

Στο συγκεκριμένο βίντεο το super model δείχνει αυτό που πολλές μαμάδες φοβούνται να δείξουν, πόσο μάλλον να αποδεχτούν. Σχηματίζοντας με τα χέρια της μια καρδούλα, η Ashley μάς δείχνει τις ραγάδες που απέκτησε στην περιοχή της κοιλιάς μετά τον τοκετό. Μια κίνηση αρκετά θαρραλέα και εμψυχωτική.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top