Now Reading
Η Anne Hathaway μίλησε ανοιχτά για τη «γλώσσα του μίσους» και το κίνημα #HathaHate

Η Anne Hathaway μίλησε ανοιχτά για τη «γλώσσα του μίσους» και το κίνημα #HathaHate

Avatar photo

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για τις εκδηλώσεις μίσους που δέχτηκε πριν 10 χρόνια, με αφορμή τη βράβευσή της με Όσκαρ.

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία η ηθοποιός Anne Hathaway βρέθηκε στο επίκεντρο του έντονου «διαδικτυακού ελέγχου» όπως τον έχει χαρακτηρίσει η ίδια. Η διαδικτυακή εκστρατεία που ξεκίνησε εναντίων της 39χρονης, την χαρακτήριζε «ενοχλητική» γιατί προσπαθούσε επίμονα και δυναμικά να αγγίξει την τελειότητα και έμοιαζε τόσο χαρούμενη όλη την ώρα. Το 2013 στο διαδίκτυο είχε επικρατήσει το #Hathahate, όπως είχε ονομαστεί. Η Anne Hathaway είχε μόλις κερδίσει το Όσκαρ της για την ταινία «Les Miserables» και ο ευχαριστήριος λόγος της προκάλεσε αντιδράσεις. Ο κόσμος την έβριζε επειδή ήταν «γλυκιά και καλή». Ωστόσο η Anne χειρίστηκε το κίνημα #HathaHate με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μετατραπεί σε μια θετική ώθηση για την ψυχική της υγεία.

Αντί λοιπόν να καταρρεύσει λόγω της διαδικτυακής επίθεσης η δημοφιλής ηθοποιός είδε την κατάσταση με άλλη οπτική γωνία. «Πριν από 10 χρόνια μου δόθηκε η δυνατότητα να δω από μια άλλη οπτική γωνία τη «γλώσσα του μίσους». Αυτή τη γλώσσα τη χρησιμοποιούσα στον εαυτό μου από τότε που ήμουν 7 χρονών. Και όταν όλος αυτός ο πόνος ξαφνικά έρχεται πάλι πίσω σε σένα από όλο τον όγκο του διαδικτύου, είναι δύσκολο πράγμα», είχε δηλώσει η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Κατάλαβα ότι όλο αυτό δεν κάνει για εμένα. Δεν ήταν αυτή η κατάσταση που ήθελα για τον εαυτό μου. Όταν έγινε ό,τι έγινε, συνειδητοποίησα πως δεν ήθελα να έχω καμία σχέση με αυτή την κακή ενέργεια. Δεν θα δημιουργούσα πλέον τέχνη χρησιμοποιώντας ως μέσον τα αρνητικά μου συναισθήματα. Δεν θα είχα πια θέση μέσα μου γι’ αυτό, δεν θα ζούσα υπό τη σκιά του αρνητισμού και δεν θα μιλούσα πια με τη γλώσσα του- σε κανέναν και κυρίως στον εαυτό μου».

Μεταξύ άλλων η Anne σχολίασε πώς «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τον άλλο ή να μισεί κάποιον επειδή απλά υπάρχει! Κι αν το κάνεις, σημαίνει ότι είσαι πολύ λιγότερος από εκείνον που κρίνεις». Κοιτώντας το θέμα του διαδικτυακού μίσους  μέσα από την μητρότητα πρόσθεσε: «Ως μητέρα μικρών παιδιών, που σημαίνει ότι είμαι κάποιος που τα τελευταία 6 χρόνια έχει ζήσει με παιδιά, πιστεύω ακράδαντα ότι γεννιόμαστε βιώνοντας αγάπη. Και έπειτα, μέσα σε μια κουλτούρα άστοχου μίσους και ανίατου πόνου, σχηματίζουμε τοξικότητα που είναι υποπροϊόν και των δύο».

Η συμβουλή της στους haters

Η ηθοποιός κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η επόμενή μου παρατήρηση υπόκειται σε συζήτηση κι ελπίζω με την υπερβολική αισιοδοξία της να μην προσβάλει κανέναν. Πιστεύω ότι τα καλά νέα με το μίσος είναι πως ότι μαθαίνεται, μπορεί έπειτα να εκλογικευτεί και όχι να το ξε-μάθεις αλλά τελικά να το απορρίψεις. Ελπίζω όσοι μισούν να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να μάθει την αγάπη!»

Οι αυξομειώσεις στο βάρος της και το κίνημα #TimesUp

Στο παρελθόν είχε να αντιμετωπίσει και να δικαιολογήσει τις  αυξομειώσεις τους βάρους της. «Βρίσκω τρομακτικό το ότι υπάρχει μία θύελλα την οποία πρέπει να προλάβω, αλλά έχω ιστορικό στο να νιώθω ντροπιασμένη και ταπεινωμένη για πολλούς διαφορετικούς λόγους» είπε στο αμερικάνικο Glamour. Ακόμη η Anne Hathaway είχε εμπλακεί στο κίνημα #TimesUp με σκοπό να εξαλείψει την σεξουαλική παρενόχληση στο Hollywood.

«Έχω μία καριέρα 20 χρόνων και είχα μερικές πολύ, πολύ κακές εμπειρίες, αλλά είχα και πολλές καλές -και με τα δύο φύλα» εξήγησε. «Ενώ δεν φτάνουν καν τις φρικτές, ταπεινωτικές ιστορίες που μοιράστηκαν άλλοι τους τελευταίους μήνες, είχα αρνητικές εμπειρίες σε γυρίσματα, και μερικές σεξουαλικής φύσεως».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top