Now Reading
Το νέο Feng Shui είναι το Vastu Shastra- Τι πρέπει να κάνουμε με τα σπασμένα αντικείμενα στο σπίτι

Το νέο Feng Shui είναι το Vastu Shastra- Τι πρέπει να κάνουμε με τα σπασμένα αντικείμενα στο σπίτι

Avatar photo
σπασμένες γλάστρες

Σύμφωνα με το Vastu Shastra τα σπασμένα αντικείμενα πρέπει να τα απομακρύνουμε από τον χώρο μας.

Στα hindi για την επιστήμη της αρχιτεκτονικής, το Vastu Shastra είναι ένα παραδοσιακό ινδικό σύστημα που δίνει συμβουλές για το σχεδιασμό και τη διατήρηση ενός φυσικού χώρου. Οι δοκιμασμένες και αληθινές αρχές του Vastu shastra μπορούν να μας καθοδηγήσουν προς τα κατάλληλα χρώματα, σχήματα, θέσεις και διατάξεις για να αποκτήσει τη σωστή ενέργεια το σπίτι μας, σύμφωνα με το Magicbricks.

Αυτές οι αρχές για τον τρόπο οργάνωσης της αρχιτεκτονικής σε ένα κτίριο λέγεται ότι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε όλες τις πτυχές, από την υγεία έως τον πλούτο. Σύμφωνα με το Magicbricks, μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι τα δωμάτια πρέπει να είναι ευάερα, καθαρά και να έχουν καλό φωτισμό. Η ακαταστασία και η αποδιοργάνωση, από την άλλη πλευρά, μπορούν να προσκαλέσουν διάφορες αρνητικές ενέργειες, γι’ αυτό και τα σπασμένα ή ραγισμένα αντικείμενα θα πρέπει να απορρίπτονται και να αντικαθίστανται σωστά.

σπασμένο τζάμι

Λίγα λόγια για το Vastu shastra

Παρόμοια με την παραδοσιακή κινεζική πρακτική του Feng Shui, το Vastu Shastra στοχεύει στην επίτευξη θετικής ενέργειας και στην επίτευξη της σωστής ισορροπίας. Παίρνει τα 5 βασικά στοιχεία της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας και χώρος) και μετατρέπει κάθε χώρο σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το Vastu Shastra  συνήθιζε να επικεντρώνεται στο πώς σχεδιάζονταν οι ινδικοί ναοί και τα παλάτια, αλλά τώρα επεκτείνεται και στο σπίτι. Ακριβώς όπως το Feng Shui μπορεί να μας εμπνεύσει να πάρουμε αποφάσεις, όπως το πώς να οργανώσουμε το σαλόνι μας για να έχουμε καλύτερη ενέργεια στον χώρο, το Vastu Shastra μπορεί να μας βοηθήσει να καθορίσουμε πού να τοποθετήσουμε ορισμένα δωμάτια στο σπίτι (αν χτίζουμε) και στη συνέχεια τι να βάλουμε σε αυτά.

σπασμένο κινητό

Τι αντιπροσωπεύουν τα σπασμένα αντικείμενα;

Είναι κακός οιωνός να κρατάμε σπασμένα αντικείμενα αντί να τα πετάμε, σύμφωνα με το Vastu shastra, καθώς μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του σπιτιού και να επηρεάσουν τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Παραδείγματα σπασμένων αντικειμένων που πρέπει να κρατήσουμε μακριά από το σπίτι μας είναι τα: σπασμένα γυαλιά, κορνίζες φωτογραφιών, κρεβάτια, έπιπλα, σκεύη, ρολόγια και πόρτες. Τα σπασμένα ρολόγια μπορούν να σταματήσουν την πρόοδο, τα κατεστραμμένα κρεβάτια λέγεται ότι φέρνουν δυστυχία σε έναν γάμο, ενώ τα σπασμένα σκεύη και έπιπλα μπορούν να εμποδίσουν την οικονομική επιτυχία, μέσω του DNP India.

χαλασμένα ρολόγια

Θα πρέπει επίσης να προσέχουμε τα πράγματα έξω και γύρω από το σπίτι, λέει το News Crab. Τα πεσμένα φύλλα, οι σκούπες και οι σπασμένες γλάστρες κηπουρικής είναι μερικά πράγματα που πρέπει να απομακρυνθούν από την οροφή για να αποφύγουμε προβλήματα όπως, οι συγκρούσεις στο σπίτι και η καχεκτική οικονομική πρόοδος. Έχεις χαλασμένες ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονται τριγύρω; Μια συμβουλή Vastu shastra που πρέπει να έχεις κατά νου, είναι ότι αυτοί οι φορτιστές και οι μπαταρίες όχι μόνο προκαλούν ακαταστασία αλλά εμποδίζουν τη θετική ενέργεια να εισέλθει στο σπίτι.

Να λοιπόν για ποιους λόγους πρέπει να απομακρύνουμε τέτοια αντικείμενα από το σπίτι μας. Δεν είναι μόνο το μπλοκάρισμα ενεργειών αλλά και η ακαταστασία η οποία δημιουργείται και από μόνη της δημιουργεί το αίσθημα της μιζέριας.

σπασμένες γλάστρες

(Πηγή: housedigest.com)

Διάβασε επίσης:

Vastu Shastra ή Feng Shui: Διάλεξε όποιο θέλεις για να ρέει σωστά η ενέργεια στον χώρο σου

Οι χώροι διαβίωσης μας έχουν σημαντική επίδραση στην ψυχική μας υγεία. Σίγουρα θα έχεις συνειδητοποιήσει πόσο περισσότερο αγχωμένη και ανήσυχη είσαι όταν βρίσκεσαι σε ακατάστατο χώρο. Επίσης πόσο εύκολα μπορείς να συγκεντρωθείς στη μελέτη ή την εργασία σου σε έναν καθαρό και οργανωμένο χώρο σε σύγκριση με έναν ακατάστατο; Το Science Direct ολοκλήρωσε μια μελέτη που αποκάλυψε τον άμεσο αντίκτυπο που έχει η ακαταστασία του σπιτιού στην ευημερία μας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι άκρως αρνητική.

σαλόνιΗ πρόσκληση φυσικού φωτός και η αφιέρωση λίγου χρόνου κάθε μέρα στην καθαριότητα θα βελτιώσει σημαντικά τα συνολικά επίπεδα σεροτονίνης μας. Στην ινδική κουλτούρα, οι άνθρωποι ακολουθούν μια παραδοσιακή μορφή αρχιτεκτονικής που φέρνει τεράστια αξία στην ευημερία και την επιτυχία τους, γνωστή ως Vastu Shastra. Διάβασε πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Vastu Shastra για να οργανώσεις το σπίτι σου και να δώσεις στον εαυτό σου περισσότερη γαλήνη και ηρεμία.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σαλόνι καναπές άσπρος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Jennifer Lopez παραθέτει το αρχοντικό Bel-Air για 42,5 εκατομμύρια δολάρια

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top