Now Reading
Το διάσημο κτίριο Flatiron Building θα βγει σε δημοπρασία

Το διάσημο κτίριο Flatiron Building θα βγει σε δημοπρασία

Λινα Γριβογιάννη

Το κτήριο Flatiron είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Νέα Υόρκης, βρίσκεται στη πλατεία Flatiron Plaza και βγαίνει σε δημοπρασία.

Ένα μικρό κομμάτι της αρχιτεκτονικής ιστορίας της Νέας Υόρκης, Flatiron Building  θα βγει σύντομα προς πώληση. Ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης διαφωνίας μεταξύ των σημερινών ιδιοκτητών ενός εμβληματικού κτιρίου στο Μανχάταν, το ακίνητο θα είναι σύντομα διαθέσιμο στον πλειοδότη. Το 121 ετών κτίριο Flatiron Building, το οποίο επί του παρόντος είναι άδειο, θα βγει σε δημοπρασία στις 22 Μαρτίου σε αυτό που είναι γνωστό ως πώληση κατάτμησης , που απορρέει από μια απόφαση στην αμφιλεγόμενη νομική διαμάχη μεταξύ των πολλαπλών ιδιοκτητών του. 

Τον Ιανουάριο, ένας δικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης εξέδωσε εντολή που επέτρεψε να προχωρήσει η δημοπρασία μετά από αγωγή που κατέθεσαν το 2021 η Sorgente Group, η GFP Real Estate του Jeffrey Gural και η ABS Real Estate Partners, οι οποίες κατέχουν από κοινού το 75% του κτιρίου, όπως ανέφερε πρώτη η Real Deal.  

 

Οι συνιδιοκτήτες άσκησαν αγωγή αφού έφτασαν σε αδιέξοδο με τον Nathan Silverstein, ο οποίος κατέχει το 25% του κτιρίου 175 Fifth Ave. με χαλύβδινο σκελετό, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1902 και αποτελεί το ομώνυμο κτίριο για τη γειτονιά που το περιβάλλει.  

Λόγω της συνιδιοκτησίας του κτιρίου, η οποία δίνει σε κάθε ιδιοκτήτη δικαίωμα βέτο σε κάθε σημαντική απόφαση για το κτίριο, τα μέρη όχι μόνο δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν αλλά ούτε και να προχωρήσουν, παγιδευμένα σε μια πολύ ακριβή αντιπαράθεση για το μέλλον ενός εξαιρετικά ακριβού κομματιού ακινήτου.  

 

Η κατάσταση κατέστη αφόρητη μετά την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου MacMillan Publishers – ο οποίος εκείνη την εποχή κατείχε και τους 21 ορόφους της τριγωνικής κατασκευής – το 2017 ότι θα μετακομίσει εντός δύο ετών.  

Στη συνέχεια, ο Silverstein πρότεινε μια σειρά από ιδέες που ο Gural θεωρεί «παράλογες», συμπεριλαμβανομένης της μη πραγματοποίησης αναβάθμισης στο χρονικό διάστημα μεταξύ της αποχώρησης της MacMillan και της μετακόμισης ενός νέου ενοικιαστή ,παρά το γεγονός ότι οι αναβαθμίσεις απαιτούνταν νομικά για την εκ νέου ενοικίαση της δομής και για λόγους πυρασφάλειας, δήλωσε ο Gural, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση. Παρά το γεγονός ότι το κτίριο είναι διατηρητέο, ο Silverstein είχε επίσης την ιδέα να χωρίσει το ακίνητο σε ξεχωριστές ιδιοκτησίες, πράγμα αδύνατο λόγω του ιστορικού του καθεστώτος, έγραψε ο Gural, ανέφερε η Real Deal. 

«Μπερδεύει το μυαλό μου η ιδέα ότι θα μπορούσαμε παρ’ όλα αυτά να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο για τη φυσική διαίρεση αυτού του κτιρίου σε πέντε μικρότερες, ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, καμία από τις οποίες δεν θα ήταν εμπορεύσιμη – και στη συνέχεια να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο ως προς τον τρόπο χρηματοδότησης αυτού του έργου», έγραψε ο Gural στην ένορκη κατάθεση. «Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να επιλύσουμε αυτές τις διαφορές με τον Silverstein, αλλά ο εναγόμενος καθυστέρησε, αντιστάθηκε και τελικά αρνήθηκε να συμφωνήσει με το προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο των εναγόντων».

Ο Silverstein, εν τω μεταξύ, ισχυρίζεται ότι η Newmark απέτυχε να προωθήσει το ακίνητο όταν η MacMillan ανακοίνωσε την αποχώρησή της και στη συνέχεια ο Gural προσπάθησε να νοικιάσει το χώρο με «εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά τετραγωνικό» και εξαιρετικά μεγάλο συμβόλαιο στην Knotel, στην οποία ο Barry Gossin της Newmark είχε σημαντικό μερίδιο.  

«Η προτεινόμενη συμφωνία ενοικίασης θα δέσμευε το ακίνητο σε μια ασύμφορη μίσθωση για μεγάλο χρονικό διάστημα», έγραψε ο Silverstein σε ένορκη κατάθεση.  

 

Ο όμιλος Sorgente-GFP-ABS πιθανότατα θα υποβάλει προσφορά στη δημοπρασία αργότερα αυτό το μήνα, δήλωσε ο Gural σε προηγούμενη κατάθεση, σύμφωνα με τη Real Deal. 

 

Διάβασε επίσης:

Προσωπικά αντικείμενα της Joanne Woodward και του Paul Newman βγαίνουν σε δημοπρασία

‘Eνα από τα πιο σημαντικά και διαχρονικά ζευγάρια του Hollywood, ο Paul Newman και η Joanne Woodward, έπειτα από το ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων που δημιούργησε για την ζωή τους ο Ethan Hawke, έρχονται πάλι στο προσκήνιο χάρη στη δημοπρασία των προσωπικών τους αντικείμενων.

Τα υπάρχοντα της Joanne Woodward και του Paul Newman θα βγουν σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s αυτόν τον Ιούνιο. Με την ονομασία «Ο κόσμος της Joanne Woodward και του Paul Newman», η συλλογή περιλαμβάνει την κληρονομιά του «χρυσού ζευγαριού» του Hollywood και θα προσφέρει μια ματιά στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Η δημοπρασία ακολουθεί στενά την ομοίως διαμορφωμένη σειρά ντοκιμαντέρ του HBO Max με τίτλο «The Last Movie Stars» -Οι τελευταίοι αστέρες του κινηματογράφου-, έξι επεισοδίων, σε σκηνοθεσία του Ethan Hawke.

«Οι γονείς μας αφιέρωσαν τη ζωή τους στην αναζήτηση των πραγμάτων που τους ενέπνεαν, είτε προσωπικά, είτε επαγγελματικά, είτε ως συλλέκτες», ανέφεραν τα μέλη της οικογένειας Newman-Woodward σε δελτίο Τύπου. «Ελπίζουμε το κοινό να πάρει την ίδια ευχαρίστηση από αυτή τη συλλογή που η οικογένειά μας έχει αγαπήσει για δεκαετίες, η οποία προσφέρει περαιτέρω πληροφορίες για το ποιοι ήταν πέρα από τις λαμπερές προσωπικότητες του Hollywood»

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΑΡΟΤΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτά είναι τα χρώματα που δεν πρέπει ποτέ  να βάψεις το ταβάνι σου Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr