Now Reading
Τα «hucks» οργάνωσης που θα μεταμορφώσουν και το πιο ακατάστατο σπίτι

Τα «hucks» οργάνωσης που θα μεταμορφώσουν και το πιο ακατάστατο σπίτι

Avatar photo

Η ακαταστασία δεν χρειάζεται να είναι πρόβλημα και ο βράχνας που μας πνίγει μόλις ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας, και να απελπιζόμαστε, σκεπτόμενοι από πού να ξεκινήσουμε. Με μερικές απλές και εύκολες κινήσεις μπορούμε να διατηρήσουμε το σπίτι μας τακτοποιημένο.

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει ένα εκατομμύριο hacks οργάνωσης για να καταφέρεις να ελέγξεις την ακαταστασία του σπιτιού σου, περιορίζοντας εμμονικά και κρύβοντας τα πάντα από το οπτικό σου πεδίο.  Αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα ακατάστατο σπίτι: «Αγκάλιασε την ακαταστασία αντί να την πολεμάς».  

Δεν χρειάζεται «να χτυπάς» τον εαυτό σου για τα ανέφικτα πρότυπα τελειότητας που επικρατούν όταν πρόκειται για αποσυμφόρηση και να πετύχεις όλα τα hacks οργάνωσης που έχεις ακούσει, στο σπίτι σου. Θέλεις να είσαι αληθινή με τον ακατάστατο εαυτό σου; Υπάρχουν κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσουμε  «το χάος» στο σπίτι μας υπό έλεγχο. 

 

  1. Σχεδίασε ένα σύστημα που λειτουργεί για σένα  

Το μεγαλύτερο κόλπο για να κρατήσεις την ακαταστασία μακριά είναι να δημιουργήσεις ένα σύστημα που να συγχρονίζεται με τις δικές σου προσωπικές συνήθειες και ανάγκες. Ένα σύστημα που θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού εύκολα πραγματοποιήσιμες. Αν κάτι σου φαίνεται υπερβολικά περίπλοκο και απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, ότι πιθανότατα θα το αποφύγουμε ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα το αναβάλουμε. Για παράδειγμα, αν δεν πρόκειται να αφιερώσεις χρόνο για να διπλώσεις τακτοποιημένα μια πετσέτα πάνω στην κρεμάστρα, τότε πέταξε τη κρεμάστρα και προτιμήστε μερικά μοντέρνα άγκιστρα τοίχου. Αυτά διατηρούν το χώρο κομψό και συμμαζευμένο, συν το ότι μας γλιτώνουν από την ακαταστασία με λίγη προσπάθεια κάθε μέρα. Για όσους έχουν παραιτηθεί από την οργάνωση της ντουλάπας η καλύτερη λύση είναι να επενδύσεις σε ακρυλικά διαχωριστικά ράφια που θα σε αναγκάσουν να κατηγοριοποιήσεις τα ρούχα σου και θα διατηρήσουν μία σχετική οργάνωση με λίγο κόπο. 

2. Δημιούργησε μια θέση για τα πάντα 

Το να έχει κάθε αντικείμενο την θέση του είναι άκρως βοηθητικό για μία καθημερινή γρήγορη τακτοποίηση, προσδιόρισε θέσεις για τα πάντα, ώστε να μην πηγαίνουν παντού.  Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει γάντζους για τα κλειδιά και άλλα κρεμαστά αντικείμενα, όπως λουριά σκύλων, ειδικά καλάθια ή κάδους για παπούτσια ή για την αλληλογραφία, όπως ένα δερμάτινο καλάθι που φαίνεται κομψό και θα κρατήσει όλα τα χαρτιά μαζεμένα σε ένα σημείο και όχι πετάμενα παντού.   

Αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει την οργάνωση ολόκληρων ζωνών ενός δωματίου ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείς τον χώρο ή τα αντικείμενα που διατηρείς εκεί. Ειδικά τα μπάνια τείνουν να έχουν πολλά μικροαντικείμενα που μπορούν να καταλάβουν γρήγορα όλο τον χώρο, αν δεν υπάρχει ένα σύστημα. Ένα ράφι με προϊόντα για τα μαλλιά, ένας χώρος με φάρμακα ή ένα ντουλάπι με είδη μπάνιου είναι μερικές ζώνες που έρχονται σίγουρα στο μυαλό μας.   

3. Αγόρασε κομψά δοχεία αποθήκευσης  

Η οργάνωση μπορεί να είναι πιο εύκολη αν πεις στον εαυτό σου ότι στην πραγματικότητα είναι απλώς διακόσμηση. Ένα  παράδειγμα μπορεί να είναι να τοποθετήσεις μέσα σε vintage σετ -όπως αυτά που έχουμε για την ζάχαρη και τον καφέ- τα δισκία του πλυντηρίου πιάτων,  vintage καλάθια για τα παιδικά παιχνίδια και όμορφα ξύλινα κουτιά για την αποθήκευση των προμηθειών γραφείου. Για να διατηρήσεις το κομοδίνο σου σε τάξη, αποθήκευσε όλα τα τυχαία αλλά απαραίτητα πράγματα που φυλάμε στο δίπλα στο κρεβάτι όπως μια μάσκα ύπνου, ένα βάλσαμο χειλιών, μια κρέμα χεριών, ένα βιβλίο- σε ένα όμορφο λουλουδάτο κουτί αναμνηστικών.   

4.Εναρμόνισε τις ακατάστατες περιοχές με την υπάρχουσα διακόσμηση

Κάνοντας έναν απολογισμό των πραγμάτων που δημιουργούν ακαταστασία θα βρεις τρόπους να τακτοποιήσεις αυτά τα αντικείμενα με τέχνη ώστε να ταιριάζουν με τη διακόσμηση. Αν για παράδειγμα είσαι βιβλιοφάγος, θα μπορούσαν τα βιβλία σου να είναι σε μια στοίβα επάνω σε μία καρέκλα στα πόδια του κρεβατιού ή σε ένα ανοιχτό κομοδίνο όπου μπορεί να περιοριστεί ο ρόλος του σε ένα ράφι αποθήκευσης βιβλίων.  

5.Μειώσε τη νοητική ακαταστασία με ηρεμιστικά χρώματα 

Η ακαταστασία δεν μπορεί να υπάρχει μόνο στο χώρο μας, αλλά βρίσκεται σίγουρα και στο μυαλό μας. Το κάλο θα ήταν να κρατήσουμε την παλέτα χρωμάτων μας απλή και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο χώρο που θα βοηθήσει στο να μειώσουμε την αρνητικότητα χώρο και να μειώσουμε την ψυχολογική ακαταστασία. Μια αρνητική χρωματική παλέτα είναι ιδιαίτερα ενεργητική και δημιουργεί οπτική ένταση. Το να εργάζεσαι μέσα σε ένα περιβάλλον με απλά και ήπια χρώματα στους τοίχους δημιουργεί μία ηρεμιστική ενέργεια και ένα χαλαρωτικό συναισθηματικό κλίμα. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετέτρεψε το μπουκάλι της μπύρας σε design βάζο για λουλούδια και όχι μόνο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το hack του TikToker για τον καθαρισμό του pampas ή του διακοσμητικού γρασιδιού  θα σε καταπλήξει Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr