Now Reading
Τα 6 φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν καλύτερα σε γλάστρα στο μπαλκόνι σου

Τα 6 φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν καλύτερα σε γλάστρα στο μπαλκόνι σου

Ιωάννα Σαλαμουρα
φυτά σε γλάστρα

Υπάρχουν 6 φυτά που μπορούν να ανθίσουν και να πρασινίσουν το μπαλκόνι σου.

Το ερώτημα: «τι φυτά να καλλιεργήσω στο μπαλκόνι μου;» είναι ένα από τα θέματα που μας απασχολούν. Υπάρχει μια πληθώρα φυτών και θάμνων που μπορούμε να βάλουμε, στον μικρό χώρο που διαθέτουμε, μέσα σε γλάστρες καθώς είναι κατάλληλοι για καλλιέργεια σε γλάστρες. Μιλώντας για θάμνους, μερικοί είναι αειθαλείς  και παρέχουν χαμηλής συντήρησης δομή και άνθιση όλο το χρόνο, ενώ άλλοι μπορεί να γεμίσουν ένα χώρο με άρωμα και να προσελκύσουν επικονιαστές στον κήπο.

Η καλλιέργεια θάμνων σε γλάστρες μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία ιδιωτικότητας επιλέγοντας τύπους γρήγορης ανάπτυξης που μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο. Σύμφωνα με το homesandgardens.com, πολλοί θάμνοι κυκλοφορούν σε πολύ μικρό σχήμα ή είναι από συμπαγείς ποικιλίες που τους καθιστούν κατάλληλους για καλλιέργεια σε γλάστρες ακόμα και στους πιο μικρούς χώρους.

φυτά σε γλαστραΤα καλύτερα για αειθαλές χρώμα

1. Ιαπωνική δάφνη

φυτά
instagram @mon_self_indulgent

Η ιαπωνική δάφνη, γνωστή και ως Aucuba japonica, είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος θάμνος που μπορεί να αντέξει τόσο τη μερική όσο και την πλήρη σκιά. Έχει μεγάλα, παχιά και γυαλιστερά φύλλα που συχνά εμφανίζουν κίτρινες κηλίδες. Ο θάμνος έχει επίσης έντονα κόκκινα μούρα στα θηλυκά φυτά, εφόσον ένα αρσενικό φυτό αναπτύσσεται κοντά.

2. Μεξικάνικο άνθος πορτοκαλιάς

φυτά σε γλάστρα Το μεξικάνικο άνθος πορτοκαλιάς ή choisya όπως είναι επίσης γνωστό, είναι ένας από τους καλύτερους θάμνους για γλάστρες σε ηπιότερα κλίματα. Έχει έντονο άρωμα εσπεριδοειδών και τα φύλλα είναι επίσης γνωστά για τη μυρωδιά του πορτοκαλιού. Είναι ένας δημοφιλής θάμνος που έχει λευκά άνθη την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού που προσελκύουν αριθμούς μελισσών. Το φυτό αυτό θα χρειαστεί χειμερινή προστασία στους παγετούς.

Τα καλύτερα για άρωμα

3. Δενδρολίβανο

δεντρολίβανοΤο δεντρολίβανο είναι ένας πολύ αρωματικός θάμνος με αειθαλή φύλλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στη μαγειρική, την αρτοποιία, τα καλλυντικά και τα φυτικά φάρμακα. Ως μεσογειακός θάμνος, ευδοκιμεί στον ήλιο, αλλά, όταν καλλιεργείς δεντρολίβανο, μπορεί να χρειαστεί να παρέχεις στο φυτό χειμερινή προστασία. Θα χρειαστείς μια μεγάλη γλάστρα και το κλάδεμα του δεντρολίβανου είναι μια σημαντική ετήσια εργασία.

4. Λεβάντα

καλλιέργεια λεβάνταςΗ λεβάντα είναι ένας άλλος αρωματικός θάμνος που μπορεί να δώσει χρώμα και όμορφο άρωμα σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι σου. Διαφορετικές ποικιλίες λεβάντας είναι εξαιρετικές για την προσέλκυση των μελισσών. Η λεβάντα είναι γενικά ένας θάμνος χαμηλής συντήρησης για γλάστρες, με την προϋπόθεση ότι έχει χώμα καλής αποστράγγισης και πολύ ηλιακό φως, περίπου 8-10 ώρες την ημέρα. Οι ανθεκτικοί τύποι λεβάντας μπορούν να επιβιώσουν τον χειμώνα, ενώ οι ημίσκληροι τύποι θα πρέπει να προστατεύονται τους κρύους μήνες.

Τα καλύτερα για τα αδιάκριτα μάτια

5. Γιασεμί

γιασεμί Το γιασεμί είναι τέλειο για καλλιέργεια πάνω από κάθε πέργκολα, καθώς είναι ένας ζωηρός θάμνος που μπορεί να προσφέρει μια πυκνή, αλλά όμορφη κάλυψη στο μπαλκόνι σου. Το φυτό παράγει συστάδες από αστεροειδή και εξαιρετικά αρωματικά λευκά ή κίτρινα άνθη που θα αναπτυχθούν γρήγορα. Χρειάζεται πολύ ήλιο και άφθονο νερό. Βάλτο σε γλάστρα και πρόσθεσε πασσάλους ή πέργκολα και άφησε το να αναρριχηθεί.

6. Cherry Laurel

Η δάφνη κερασιάς είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό που μπορεί να λειτουργήσει και σε γλάστρα. Έχει πυκνά, γυαλιστερά, σκουροπράσινα φύλλα και βγάζει μικρά λευκά άνθη την άνοιξη. Το φυτό μπορεί να αντέξει τις περισσότερες συνθήκες. Χρειάζεται μια μεγάλη ζαρντινιέρα, καλή στράγγιση και πότισμα μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό. Δεδομένης της ταχέως αναπτυσσόμενης φύσης του, είναι καλύτερο να κλαδεύεις τη δάφνη τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο, καθώς μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο.

φυτά σε γλάστραΔιάβασε επίσης:

6 φυτά που με τη μυρωδιά τους απωθούν τα μυρμήγκια μια για πάντα

Από το δεντρολίβανο μέχρι τη λεβάντα, βρες τα καλύτερα φυτά για να αποτρέψεις τα μυρμήγκια από το σπίτι και τον κήπο σου. Όταν έχεις μια ανεπιθύμητη εισβολή από μυρμήγκια, η αναζήτηση μιας απλής σπιτικής θεραπείας μπορεί να σε οδηγήσει στο να φτάσεις ακόμα και σε εταιρεία απεντόμωσης.

Θυμάρι για να διώξεις τα κουνουπιαΑλλά ήξερες ότι υπάρχουν πολλά αρωματικά φυτά που απωθούν τα μυρμήγκια, οπότε στην προσπάθεια σου να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια μέσα στο σπίτι ή στην αυλή, αξίζει να ανακαλύψεις ποιες μυρωδιές μισούν τα μυρμήγκια – και πώς μπορείς να αποτρέψεις τα μυρμήγκια χωρίς τοξικά μυρμηγκοκτόνα .

Δες εδώ ποια φυτά είναι.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τούλι στα φυτά
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανθισμένο κήπο όλο το καλοκαίρι; Το σημαντικό είναι το σωστό πότισμα και όχι η ποσότητα νερούDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top