Now Reading
Τα 3 πράγματα που δε θέλουμε να ξεφορτωθούμε από τον χώρο μας αλλά πρέπει

Τα 3 πράγματα που δε θέλουμε να ξεφορτωθούμε από τον χώρο μας αλλά πρέπει

Avatar photo
καθαρό σαλόνι

Όταν πρόκειται να «αποχαιρετίσουμε» κάποια πράγματα μπορεί και να μη θέλουμε αλλά πρέπει.

Τον χώρο μας τον επιθυμούμε να είναι συμμαζεμένος αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μαζεύονται πράγματα τα οποία κάποιες φορές είναι δύσκολο να τα τακτοποιήσουμε. Θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο αν τα αφήσουμε να μαζευτούν, σε σημείο που να έχουν γίνει τόσα πολλά που όταν πάμε να τα ξεφορτωθούμε να μας πιάσει απελπισία και να μην κάνουμε αυτό που είχαμε αποφασίσει τελικά.

Η ειδικός σε θέματα οργάνωσης, Holly Blakey του Breathing Room Organization + Styling, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ξεφορτωθούμε κάποια αντικείμενα ή γιατί δυσκολευόμαστε να ξεκολλήσουμε από κάποια άλλα. Σύμφωνα με το thespruce.com, αν υπάρχει δυσκολία να πετάξουμε κάτι θα μας βοηθήσει να αναρωτηθούμε το γιατί.

σαλόνι με κουζίνα

3 είναι οι λόγοι δυσκολίας μας

«3 είναι οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποφορτιστούν», σύμφωνα με την Blakey, «συναισθηματική προσκόλληση, χρήματα και ενοχές». «Όταν δεν αφιερώνουμε χρόνο για να αποχωριστούμε με ό,τι έχουμε στα σπίτια μας, ξεχνάμε ό,τι υπάρχει – και μετά, κατακλυζόμαστε από άγχος όταν είναι να τα ξεφορτωθούμε και δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε», μοιράζεται η Blakey. Ακολουθούν τα στοιχεία που μπορεί να δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς και η ειδικός προτείνει λύσεις.

1. Ρούχα

ντουλάπα ρούχα

Σύμφωνα με την Blakey, αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, ξεκίνησε από τις ντουλάπες σου. Τα ρούχα σου είναι πιθανότατα ο πρώτος ένοχος όταν πρόκειται για την ακαταστασία. Οι άνθρωποι τείνουν να κρατούν τα ρούχα πολύ μετά τη «λήξη τους», μοιράζεται η Blakey. «Τα ρούχα μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από τον έλεγχο απλώς και μόνο επειδή ξεχνάμε τι έχουμε, δεν ξέρουμε τι ταιριάζει και συνεχίζουμε να αγοράζουμε πράγματα που κάθονται», μας λέει. «Μια καλή επεξεργασία της ντουλάπας είναι εξαιρετικά ικανοποιητική και συχνά μετατοπίζει την ενέργεια ολόκληρου του σπιτιού – καθώς και του ιδιοκτήτη του σπιτιού».

2. Πάρα πολλά παιχνίδια

παιχνίδια παιδικά

Η Blakey μας λέει ότι οι γονείς είναι συχνά τα μεγαλύτερα θύματα της ακαταστασίας, αλλά εν μέρει χάρη στα παιδιά τους. Εάν το σπίτι μας είναι γεμάτο με πάρα πολλά παιχνίδια για τα μικρά μας, αυτή θα πρέπει να είναι η επόμενη περιοχή ακαταστασίας που θα αντιμετωπίσουμε. «Τα παιχνίδια συσσωρεύονται τόσο γρήγορα, και πολλές φορές, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τι έχουν ξεπεράσει τα παιδιά μας ή ούτε καν παίζουν πια», λέει η Blakey. «Τυπικά, τα παιδιά είναι πολύ ικανοποιημένα -και ακόμη πιο ευτυχισμένα- με λιγότερα πράγματα, αρκεί να κρατούν τα αντικείμενα που αγαπούν και χρησιμοποιούν πραγματικά».

3. Παιδική Τέχνη

ζωγραφιά παιδική

Μαζί με τα παιχνίδια, η παιδική τέχνη είναι ένα άλλο αντικείμενο που είναι δύσκολο να το πετάξουμε οι γονείς, οι φροντιστές και τα μέλη της οικογένειας – είναι μια κατηγορία με την οποία αγωνίζεται ακόμη και η ίδια η Blakey. «Παλιότερα ήμουν πολύ καλή σε αυτό, αλλά καθώς μεγαλώνουν, κρατάω περισσότερα – πιθανότατα επειδή τους βλέπω να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα», λέει. «Μην με παρεξηγείτε, έχω ένα πολύ καλό σύστημα που κρατά την ακαταστασία του χαρτιού. Αλλά, μερικές φορές δεν μπορώ να αρνηθώ ένα άλλο γλυκό αποτύπωμα.»

Η απομάκρυνση της ακαταστασίας δεν σημαίνει να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα συναισθηματικά κομμάτια. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα κομμάτια που έχουν μεγαλύτερο νόημα με «κομψούς τρόπους», όπως σε κουτιά με καπάκι.

καθαρό σαλόνι

«Η αποφόρτιση δεν είναι απλώς να πετάς ή να ξεφορτώνεσαι τα πράγματα σου», λέει η ειδικός. «Πρόκειται για την αφαίρεση πραγμάτων από το σπίτι σας που δεν χρησιμοποιείτε, δεν αγαπάτε ή δεν χρειάζεστε. Οτιδήποτε σε αυτές τις κατηγορίες απλώς προκαλεί περισσότερη ακαταστασία για τα αποδοτικά, αποτελεσματικά συστήματα που θα μπορούσατε να έχετε».

Διάβασε επίσης:

Αν η κουβέρτα μοιάζει «κουβάρι» στον καναπέ σου, να πώς να τη μεταμορφώσεις σε μαξιλάρι

Το σαλόνι είναι από τα σημεία του σπιτιού μας που απολαμβάνουμε περισσότερο από τα υπόλοιπα δωμάτια. Είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε και που θέλουμε να διαθέτει θαλπωρή και μια ζεστή ατμόσφαιρα. Για να το πετύχουμε αυτό βάζουμε πολλά μαξιλάρια, ριχτάρια και ωραίες fluffy κουβέρτες. Το πρόβλημα δημιουργείται με τις κουβέρτες που συνήθως μοιάζουν σα να είναι πεταμένες και το σαλόνι δε δείχνει ποτέ τακτοποιημένο εξαιτίας αυτού.

σαλόνι

Σίγουρα θα μπορούσες να δημιουργήσεις ένα σύστημα αποθήκευσης μέσα στον χώρο σου για να τα έχεις όλα μαζεμένα και τακτοποιημένα αλλά μπορεί να συμβούν αυτά τα δυο πράγματα αν το κάνεις αυτό. Ή μπορεί να πιάσει χώρο στο σαλόνι σου ή να δημιουργήσει «κυκλοφοριακή συμφόρηση». Για να μην προβληματίζεσαι δες πώς θα μπορέσεις να μεταμορφώσεις τις κουβέρτες σου σε ένα ωραίο, extra διακοσμητικό στοιχείο σύμφωνα με το housedigest.com.

Δες εδώ τους τρόπους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φυτά που δεν θέλω ηλιο για να μεγαλώσουν
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φυτάDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top