Now Reading
Σβήσε τη δίψα της αζαλέας σου με coca-cola- Τα οφέλη για το φυτό σου που ούτε καν γνωρίζεις

Σβήσε τη δίψα της αζαλέας σου με coca-cola- Τα οφέλη για το φυτό σου που ούτε καν γνωρίζεις

Ιωάννα Σαλαμουρα
φυτό αζαλέα

Κι όμως η coca-cola θα βοηθήσει την αζαλέα σου και όχι μόνο αυτή.

Εάν είσαι λάτρης της κηπουρικής, οι πιθανότητες να έχεις αζαλέα κάπου στον κήπο σου ή στο μπαλκόνι σου είναι πολλές. Όχι μόνο είναι όμορφο σα φυτό, αλλά είναι και από το πιο εύκολο στην ανάπτυξη επειδή χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση. Το να την ποτίζεις με τον παραδοσιακό τρόπο είναι αρκετό για την ανάπτυξη της, αλλά υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος να σβήσεις τη δίψα της.

φυτό αζαλέα

Η Franca Akenami, ειδικός στον κήπο και δημοσιογράφος, λέει στο housedigest.com, ότι το πότισμα του συγκεκριμένου φυτού με coca-cola, ή όποια cola επιλέξεις, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για αυτές. «Θα διαπιστώσετε ότι θα βοηθήσει τις αζαλέες σας να μεγαλώσουν σαν τρελές», αναφέρει η Akenami, «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ανθρακούχο ποτό αντί για ακριβό χώμα». Έτσι αντί να αγοράσεις χώμα, αγόρασε ένα κουτάκι cola που κοστίζει πιο φθηνά κι επιπλέον λειτουργεί πολύ καλά στις αζαλέες.

φυτά αζαλέα

Πώς να χρησιμοποιήσεις την cola για τα φυτά σου

Για να λειτουργήσει αυτή η ιδέα της cola, θα πρέπει να ξέρεις πόσο να ρίξεις και με τι συχνότητα. Επίσης δε χρειάζεται να βάζεις συγκεκριμένη μάρκα. Η Franca Akenami λέει: «Το ποτό δεν χρειάζεται να είναι συγκεκριμένα Coca-Cola». Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις 85ml cola απευθείας στο χώμα και ποτέ να μην τη ρίξεις απευθείας πάνω στα φυτά.

Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις σε καθημερινή βάση αλλά μια στο τόσο. Ο λόγος που η cola βοηθά τις αζαλέες να αναπτυχθούν είναι λόγω της σύστασης της. Το ανθρακούχο ρόφημα περιέχει στοιχεία όπως: κάλιο, άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο, φώσφορο, θείο και νάτριο, τα οποία συνεργάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούν αυτά τα φυτά υγιή.

Άλλα οφέλη από τη χρήση της cola στον κήπο σου

αζαλέα

Εκτός από του ότι βοηθάει την αζαλέα να αναπτυχθεί, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και αλλού. Όπως να απαλλαγείς από ζωύφια και σφήκες. Τα ζωύφια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα φυτά σου, οπότε για να τα ξεφορτωθείς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις ένα ανοιχτό κουτί με cola έξω. Τα ζωύφια θα μπουν σε αυτό, αλλά δεν θα μπορέσουν να βγουν έξω. Για να δημιουργήσεις μια παγίδα για σφήκες, άνοιξε τρύπες σε ένα μπουκάλι λίτρου cola και κρέμασε το κάπου στον κήπο. Οι σφήκες θα πηγαίνουν για το γλυκό ρόφημα και θα πνίγονται. Επίσης είναι ιδανική για κομποστοποίηση λόγω της όξινης φύσης της. Το οξύ στο ρόφημα αποσυνθέτει τα οργανικά υλικά και η ζαχαρώδης γεύση προσελκύει μικροοργανισμούς, οι οποίοι βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας κομποστοποίησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρίχνεις ένα κουτάκι cola στο σωρό της κομποστοποίησης 1 φορά την εβδομάδα.

φυτό αζαλέα

Διάβασε επίσης:

Πώς θα αναστήσεις τις μαραζωμένες τριανταφυλλιές στον κήπο σου

Tα τριαντάφυλλα είναι από τα πιο μαγευτικά φυτά που μπορείς να έχεις στον κήπο σου ωστόσο απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να ευδοκιμήσουν. Όταν δεις μαραμένα άνθη, φύλλα και μίσχους στο φυτό σου τότε πρέπει να κινητοποιηθείς γιατί ζητάει βοήθεια. Μην απελπίζεσαι διότι μπορείς να τα ξανά ζωντανέψεις παρέχοντας τους αυτό που χρειάζονται: νερό ή να τους προσθέσεις θρεπτικά συστατικά.

τριανταφυλλιάΌμως κάτι άλλο που μπορεί να τα έχει επηρεάσει είναι το πολύ νερό με αποτέλεσμα να έχουν σαπίσει οι ρίζες τους. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν το τριαντάφυλλο εκτίθεται σε πάρα πολύ νερό, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των βακτηρίων που υπάρχουν, υπερνικώντας τη ρίζα του τριαντάφυλλου. Κάτι άλλο που μπορεί να τα «σοκάρει» είναι αν τα έχεις μετακινήσει. Όποια κι αν είναι η αιτία μπορείς να αναλάβεις δράση για να αναζωογονήσεις τα άνθη σου.

Εδώ θα δεις πώς να τις αναστήσεις.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρτί υγείας στην τουαλέτα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το hack του TikToker για τον καθαρισμό του pampas ή του διακοσμητικού γρασιδιού  θα σε καταπλήξει Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr