Now Reading
Προστάτεψε τα φυτά σου από τον παγετό με αυτούς τους 6 γρήγορους κι εύκολους τρόπους

Προστάτεψε τα φυτά σου από τον παγετό με αυτούς τους 6 γρήγορους κι εύκολους τρόπους

Avatar photo
ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ

Τα φυτά χρειάζονται προστασία κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών και ειδικά όταν έχει παγετό, δες με τι τρόπους θα τα προφυλάξεις.

Τα φυτά χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία όταν μπαίνουμε στους πιο κρύους μήνες, και ειδικότερα όταν γνωρίζουμε ότι πρόκειται να χιονίσει. Είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να τα προστατέψεις, διότι τα τρυφερά και νεαρά φυτά μπορούν να καταστραφούν από ένα ξαφνικό κρύο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να προστατεύσεις τα πιο ευάλωτα φυτά.

Επίσης δε χρειάζονται όλα τα φυτά στον κήπο σου ή στο μπαλκόνι σου την ίδια προστασία. Καλό είναι όμως να έχεις προνοήσει και να έχεις προετοιμαστεί για το πώς θα τα προφυλάξεις και να μην περιμένεις να χιονίσει και μετά να κάνεις τις όποιες διαδικασίες, γιατί δυστυχώς θα σου καούν. Ακολουθούν οι τρόποι με τους οποίους τα φυτά σου θα μείνουν υγιή και γερά ακόμη και στο κρύο.

ΧΙΟΝΙ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ

Ποια φυτά να προστατεύσεις

Δε χρειάζονται όλα τα φυτά προστασία από τον παγετό, αλλά υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες που χρειάζονται. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

  • Νεαρά φυτά και νέα σε ανάπτυξη
  • Τρυφερά πολυετή φυτά
  • Μισοανθεκτικές ποικιλίες
  • Τροπικά και υποτροπικά φυτά, όπως φοίνικες και μπανάνες

Τρόποι προστασίας:

ΦΥΤΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙ

1. Μετέφερε τα φυτά σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους

Υπάρχουν πολλοί γρήγοροι τρόποι για το πώς μπορείς να προστατεύσεις τα φυτά από τον παγετό, και ένας από τους ευκολότερους είναι να φέρεις τα φυτά που έχεις σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά τα τρυφερά φυτά. Τα φυτά σε γλάστρες είναι πιο επιρρεπή σε ζημιές από τον παγετό, επειδή δεν έχουν τα μονωτικά οφέλη από εκείνων που φυτεύονται στο έδαφος.

2. Πρόσθεσε ένα στρώμα επιπλέον χώματος στα παρτέρια

Εφάρμοσε ξηρό mulch, όπως πελεκημένο φλοιό ή άχυρο γύρω από φυτά, όπως ο αγάπανθος, το phygelius, το hedychium και ο αρχιτεκτονικός melianthus για να τα προστατέψεις. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και σωρούς από φύλλα για extra προστασία στα παρτέρια του κήπου, δημιουργώντας ένα φράγμα προστασίας.

3. Κάλυψε τα φυτά

Η πιο βασική και κλασική μέθοδος για την προστασία των μεγαλύτερων φυτών , θάμνων  και όχι μόνο είναι να τα καλύψεις με κηπευτικό ύφασμα. Επίσης, οι κουβέρτες ή το ρολό με φυσαλίδες συνιστώνται από κηπουρούς.

ΧΙΟΝΙ

4. Τοποθέτησε τα τρυφερά φυτά σε προστατευμένο σημείο όταν πρόκειται να φυτέψεις

Τα φυτά που είναι ευαίσθητα στον παγετό, καλό είναι όταν θέλεις να τα φυτέψεις να τα τοποθετήσεις κοντά σε τοίχο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό, ο οποίος απορροφά τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και την ακτινοβολεί τη νύχτα. Επίσης, η εξάλειψη του παράγοντα ψύχους του ανέμου μπορεί να μειώσει σημαντικά το μέγεθος των ζημιών που προκαλούνται από τον παγετό. Άλλες προστατευμένες θέσεις είναι δίπλα σε φράχτες ή κάτω από μεγάλα αειθαλή δέντρα για κήπους

5. Πότισε τα φυτά το πρωί

Η ρουτίνα για το πότισμα των φυτών θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά όταν εξετάζεις τον τρόπο προστασίας των φυτών από τον παγετό. Είναι καλύτερο να ποτίζεις τα φυτά το πρωί κατά τη διάρκεια του χειμώνα και όταν υπάρχει κίνδυνος παγετού, επειδή το υγρό χώμα απορροφά στην πραγματικότητα τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχει μονωτικό αποτέλεσμα.

ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ

6. Ομαδοποίησε τις γλάστρες σε προστατευμένο μέρος

Εάν δεν μπορείς να μεταφέρεις τις γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους ως μέθοδο προστασίας των φυτών από τον παγετό, τότε τοποθέτησε τις γλάστρες σε έναν προστατευόμενο χώρο και, όπου είναι δυνατόν, ομαδοποίησε τες για πρόσθετη προστασία από το κρύο και τον άνεμο. Επίσης, ανασήκωσε τις γλάστρες χρησιμοποιώντας πόδια γλάστρας ή βάζοντας τούβλα για να επιτρέπει στο νερό να στραγγίζει πιο εύκολα και να αποτρέπει τα φυτά να κάθονται σε παγωμένο νερό.

Διάβασε επίσης:

11 hacks για να βοηθήσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου να επιβιώσουν τον χειμώνα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρίζουν ιδιαίτερης περιποίησης κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Επηρεάζονται από τις αλλαγές της θερμοκρασίας και αυτή την περίοδο πρέπει να αλλάζουμε τη ρουτίνα τους για να τα διατηρήσουμε υγιή και γερά. Παρόλο που τα φυτά εσωτερικού χώρου διαμένουν σε εσωτερικούς χώρους, εξακολουθούν να συντονίζονται με τις εποχιακές αλλαγές.

ΛΑΠΤΟΠ ΜΕ ΦΥΤΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ

Με το χειμώνα έρχεται ο ξηρότερος αέρας, οι μικρότερες ημέρες και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Περιπλέκοντας τα πράγματα, η εποχή αυτή είναι επίσης μια φυσική περίοδος λήθαργου για πολλά φυτά. Για να βοηθήσεις τα φυτά να αντέξουν αυτές τις δύσκολες χειμερινές συνθήκες, θα πρέπει να προσαρμόσεις τη ρουτίνα φροντίδας των φυτών σου για τους επόμενους μήνες.

Διάβασε εδώ τους τρόπους.

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
jane fonda σπιτι


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top