Now Reading
Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος και ποιο το αυξάνει; Μια είναι η απόχρωση που μπορεί να το θεραπεύσει

Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος και ποιο το αυξάνει; Μια είναι η απόχρωση που μπορεί να το θεραπεύσει

Avatar photo
Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος και ποιο το αυξάνει;

Αν έχεις στρες και άγχος ένα είναι το χρώμα που πρέπει να βάλεις στο σπίτι σου.

‘Εχεις σκεφτεί ποτέ πως για το αυξημένο άγχος και στρες που έχεις μπορεί να οφείλεται το χρώμα που έχεις σπίτι σου; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους των χρωμάτων παίζει σημαντικό ρόλο το χρώμα που έχεις στον χώρο σου και υπάρχει ένα χρώμα που μπορεί να σε βοηθήσει στη μείωση του στρες. Και αυτό είναι το μπλε.

Συμβολίζοντας την ενσυναίσθηση, τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια, το μπλε χρώμα είναι ένα υπέροχο χρώμα όταν πρόκειται για εσωτερικούς χώρους. Η χρήση του μπλε στο σπίτι είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος για τη μείωση του άγχους, την ηρεμία και τη θεραπεία του μυαλού. Σύμφωνα με το homesandgardens.com μια διακόσμηση με μπλε χρώμα θα σε ανακουφίσει από την ύπαρξη του άγχους.

Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος και ποιο το αυξάνει;Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος;

Εκτός από τη μείωση του στρες, αυτό το διαχρονικό χρώμα είναι δροσερό, ήρεμο και λειτουργεί καλά τόσο σε κλασικά όσο και σε μοντέρνα σπίτια. Το μπλε έρχεται επίσης με θετικά χαρακτηριστικά στην ψυχολογία των χρωμάτων, όπως ανακούφιση από το άγχος, συμπάθεια, ζεστασιά, ενθάρρυνση, πνευματικότητα, πίστη και στοχαστικότητα. Το μπλε δεν χρειάζεται να είναι βαρετό.

Ποιο χρώμα προκαλεί άγχος;

Όπως υπάρχει το μπλε χρώμα που μας χαλαρώνει, αντίστοιχα υπάρχουν κάποια χρώματα που προκαλούν άγχος ή που μας θυμώνουν. Ένα κόκκινο δωμάτιο μπορεί να είναι πολύ σκληρό κι επιθετικό για μερικούς ανθρώπους, και είναι ένα από τα χειρότερα χρώματα για να βάψεις ένα δωμάτιο. Η διακόσμηση με κόκκινο χρώμα θα μπορούσε επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι φίλοι σου δεν έρχονται στο σπίτι σου. Συνήθως χρησιμοποιείται ως ένα προειδοποιητικό σημάδι, το κόκκινο χρώμα μας θυμίζει τον κίνδυνο. Το κόκκινο μπορεί να προκαλέσει και χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας που είναι παρόμοιες με αντιδράσεις του στρες,  όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό και υψηλότερη θερμοκρασία σώματος.

Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος και ποιο το αυξάνει;

Τι συμβολίζει το μπλε χρώμα;

Συχνά περιγράφεται από τους ψυχολόγους των χρωμάτων ως ένα μη απειλητικό χρώμα, που συμβολίζει την ηρεμία, τη γαλήνη και την ηρεμία, καθιστώντας το μια υπέροχη επιλογή βοηθώντας μας να μειώσουμε το στρες και το άγχος. «Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε ένα συνδυασμό χρωμάτων που μειώνει το άγχος είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας», λέει η Karen Haller, ειδικός στην ψυχολογία των χρωμάτων, δασκάλα και συγγραφέας του The Little Book of Color, «Το χρώμα που μειώνει το άγχος για εσάς είναι εντελώς προσωπικό. Θα μπορούσε να είναι ένα χρώμα που φέρνει στο νου μια προσωπική ανάμνηση που έχει θετικά ή ευχάριστα συναισθήματα. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα μπλε. Ωστόσο, το μπλε πιστεύεται ότι βοηθά στη διαχείριση του άγχους επειδή μπορεί να ενισχύσει μια αίσθηση ηρεμίας.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το μπλε χρώμα στον χώρο σου για να μειώσεις το άγχος

1. Πρόσθεσε λίγες πινελιές με αυτό το χρώμα

Μπορείς να προσθέσεις λίγα στοιχεία από μπλε στο δωμάτιο συαπό μια ταπετσαρία ή ένα παιχνιδιάρικο σχέδιο σε αμπαζούρ. Επίσης κι έπιπλα σε αυτό το χρώμα μπορείς να προσθέσεις.

2. Βάψε το ταβάνι

«Ο πέμπτος τοίχος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ένα άλλο στρώμα ενδιαφέροντος και να κάνετε έναν χώρο να είναι χαλαρωτικός και άνετος», εκμυστηρεύεται η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Nicola Harding.

3. Προκάλεσε χαλάρωση με έναν μπλε και λευκό συνδυασμό χρωμάτων

Εμπνευσμένη από την απλότητα του ιαπωνικού στιλ, μια τέτοια πρόταση προκαλεί μια ζεν ηρεμία. Ο συνδυασμός μπλε και λευκού με  αυτόν τον τρόπο προσφέρει μια πιο απαλή, πιο οργανική άποψη στη διακόσμηση με αυτά τα δύο χρώματα.

4. Βάλε μπλε στην τραπεζαρία σου

Το μπλε δεν είναι συνήθως η πρώτη επιλογή για τραπεζαρίες λόγω της δροσερής φύσης του και της ακατανίκητης γοητείας του, αλλά μπορείς να διακοσμήσεις με μπλε χρώμα έναν χώρο τραπεζαρίας.

Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος και ποιο το αυξάνει;Διάβασε επίσης:

Οι διακοσμητικές τάσεις στην κουζίνα επιτρέπουν 6 χρώματα για το 2023- Εσύ ποιο θα επιλέξεις;

Η εύρεση του σωστού χρώματος κουζίνας ήταν, είναι και θα είναι μια από τις πιο σημαντικές επιλογές, καθώς η κουζίνα αποτελεί πλέον την καρδιά του σπιτιού μας. Είναι ένα δωμάτιο πολλαπλών χρήσεων σχεδιασμένο τόσο για τη ζωή όσο και για το μαγείρεμα.

Οι διακοσμητικές τάσεις της κουζίνας επιτρέπουν 6 χρώματα για το 2023- Εσύ ποιο θα επιλέξεις;
https://www.instagram.com/roundhouse_design/

Το πώς θα διακοσμήσεις ή θα επιλέξεις τα χρώματα της κουζίνας σου είναι καθαρά ένα υποκειμενικό ζήτημα, όμως οι τάσεις της εποχής έχουν καθορίσει 6 κορυφαία χρώματα που πιστεύουν οτι μπορούν να αγκαλιάσουν αυτόν τον χώρο και να τον απογειώσουν. Η εισαγωγή της ιδανικής χρωματικής παλέτας είναι περισσότερο θέμα επιλογής καθώς αντικατοπτρίζει την ιδιοσυγκρασία, τα γούστα και φυσικά τη διάθεσή μας.

Εδώ θα δεις τα 6 χρώματα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετέτρεψε το μπουκάλι της μπύρας σε design βάζο για λουλούδια και όχι μόνο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤραπεζαρίαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr