Now Reading
Δώσε ξανά ζωή στα παλιά και φθαρμένα έπιπλά σου με αυτά τα εύκολα hacks

Δώσε ξανά ζωή στα παλιά και φθαρμένα έπιπλά σου με αυτά τα εύκολα hacks

Avatar photo
έπιπλα

Αν τα έπιπλά σου είναι παλιά και φθαρμένα αλλά δεν θέλεις να τα αποχωριστείς από το σπίτι σου, ανανέωσέ τα με αυτά τα hacks

Λατρεύεις τα έπιπλά σου, αλλά νιώθεις ότι να έχεις κουραστεί να φαίνονται φθαρμένα; Δεν χρειάζεται όμως να ξοδέψεις χρήματα για νέα κομμάτια. Εξοικονόμησε χρήματα και παράκαμψε τις καθυστερήσεις αποστολής επίπλων, κάνοντας τα φθαρμένα κομμάτια σου να φαίνονται και να αισθάνονται ξανά σαν καινούργια με αυτά τα εύκολα hacks επίπλων σπιτιού!

Καθάρισε τα σημάδια θερμότητας με αλάτι.

τσάι
Θέλεις να καθαρίσεις τα λευκά «δαχτυλίδια» που μένουν πίσω αφού τοποθετήσεις ένα καυτό αντικείμενο σε μια ξύλινη επιφάνεια; Ανακάτεψε λίγο αλάτι με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια υφή σαν scrub σώματος και εφάρμοσέ το στον λεκέ. Άφησέ το να καθίσει 30 λεπτά πριν το σκουπίσεις. Το λάδι ανοίγει τους πόρους του ξύλου και το αλάτι απομακρύνει την υγρασία που προκαλεί λεκέ.

Σταθεροποίησε ένα ταλαντευόμενο τραπέζι με φελλούς κρασιού.

έπιπλα
Η διόρθωση ενός ανώμαλου ποδιού τραπεζιού είναι τόσο εύκολη όσο το άνοιγμα ενός μπουκαλιού κρασί. Απλώς πιάσε το φελλό και κόψε έναν λεπτό δίσκο από αυτόν και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ξυλόκολλα για να στερεώσεις τον δίσκο στο κάτω μέρος του πιο κοντού ποδιού τραπεζιού. Συνέχισε την προσθήκη περισσότερων δίσκων έως ότου το τραπέζι καθίσει στο ίδιο επίπεδο. Όχι μόνο ο φελλός είναι ελάχιστα αντιληπτός, αλλά θα προστατεύσει και τα δάπεδά σας από γρατσουνιές

Γέμισε τα ξύλινα έπιπλα με ένα τρίψιμο καρυδιάς.

έπιπλα
Εάν τα πόδια από τις καρέκλες της τραπεζαρίας ή του τραπεζιού σου φαίνονται γρατσουνισμένα και φθαρμένα, απλώς αφαίρεσε το κέλυφος από ένα καρύδι και ασκώντας ελαφρά πίεση τρέψε τις γρατσουνιές. Στη συνέχεια, τρίψε την περιοχή με το δάχτυλό σου—αυτό βοηθά το ξύλο να απορροφήσει το έλαιο του ξηρού καρπού, το οποίο θα το διευρύνει και θα καλύψει πραγματικά την γρατσουνιά. Εάν η γρατσουνιά είναι πολύ μεγάλη, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα μαρκαδόρο επίπλων (θα το βρεις σε ένα κατάστημα οικιακών ειδών) σε απόχρωση που ταιριάζει με το ξύλο για να γεμίσεις την γρατσουνιά.

Ανανέωσε μια δερμάτινη καρέκλα με λάδι καρύδας.

έπιπλα
Λίγο λάδι καρύδας είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να αποκαταστήσεις τα φθαρμένα, γρατζουνισμένα δερμάτινα έπιπλα. Απλώς βούτηξε ένα πανάκι στο λάδι και τρίψε με κυκλικές κινήσεις τη φθαρμένη επιφάνεια. Άφησέ το για 10 λεπτά και στη συνέχεια πέρασε την επιφάνεια με ενα καθαρό πανί. Το λάδι ανασηκώνει τη βρωμιά και ενυδατώνει το δέρμα, εξαλείφοντας τις μικρές επιφανειακές ρωγμές.

Δώσε νέα ζωή στο στρώμα με στήριγμα μαξιλαριού.

κρεβάτι
Ένα στρώμα κρεβατιού που έχει τη φόρμα του, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Προτού αγοράσεις ένα νέο, δοκίμασε το εξής hack: Σήκωσε το στρώμα και τοποθέτησε ένα μαξιλάρι κάτω από το σημείο που είναι το πιο άδειο. Χρησιμοποίησε ένα δεύτερο μαξιλάρι εάν υπάρχουν εσοχές από δύο άτομα – στη συνέχεια ξάπλωσε για να ελέγξεις αν το μαξιλάρι είναι στο σωστό σημείο και προσάρμοσέ το όπως χρειάζεται.

 

Διάβασε επίσης:

Τα 3 πράγματα που δε θέλουμε να ξεφορτωθούμε από τον χώρο μας αλλά πρέπει

Τον χώρο μας τον επιθυμούμε να είναι συμμαζεμένος αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μαζεύονται πράγματα τα οποία κάποιες φορές είναι δύσκολο να τα τακτοποιήσουμε. Θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο αν τα αφήσουμε να μαζευτούν, σε σημείο που να έχουν γίνει τόσα πολλά που όταν πάμε να τα ξεφορτωθούμε να μας πιάσει απελπισία και να μην κάνουμε αυτό που είχαμε αποφασίσει τελικά.

καθαρό σαλόνι

Η ειδικός σε θέματα οργάνωσης, Holly Blakey του Breathing Room Organization + Styling, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ξεφορτωθούμε κάποια αντικείμενα ή γιατί δυσκολευόμαστε να ξεκολλήσουμε από κάποια άλλα. Σύμφωνα με το thespruce.com, αν υπάρχει δυσκολία να πετάξουμε κάτι θα μας βοηθήσει να αναρωτηθούμε το γιατί.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τροπικά φυτά

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top