Now Reading
Διαρρύθμισε σωστά τα έπιπλα και δώσε στιλ στο σαλόνι σου με 3 απλά tips

Διαρρύθμισε σωστά τα έπιπλα και δώσε στιλ στο σαλόνι σου με 3 απλά tips

Avatar photo
Σαλόνι

Ο τρόπος που θα τοποθετήσεις τα έπιπλα μπορεί να κάνει το καθιστικό είτε να δείχνει άνετο και λειτουργικό είτε να φαίνεται μικρό. Οι επιλογές σου θα καθορίσουν και τον χώρο που θα δημιουργήσεις.

Είτε μετακομίζεις και δεν ξέρεις πώς να διαμορφώσεις το σαλόνι σου είτε άπλα θέλεις να το ανανεώσεις, δεν χρειάζεται πανικός. Εμείς σου έχουμε 3 χρήσιμες συμβουλές που θα σου αποδείξουν ότι η τακτοποίηση του σαλονιού είναι εύκολη. Αυτό που σίγουρα επιθυμείς είναι είναι να δημιουργήσεις έναν χώρο που να είναι καλά σχεδιασμένος αλλά και άνετος.

Η Robin DeCapua, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια στο Madison Modern Home, έχει δει όλα τα είδη σχημάτων, μεγεθών και διαμορφώσεων σαλονιού από τότε που ξεκίνησε την επιχείρησή της πριν από 12 χρόνια. Ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα, ωστόσο, το σαλόνι, λέει, είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο στο σπίτι.

Σύμφωνα με την DeCapua αυτά είναι τα 3 κοινά πράγματα που έχουν οι καλύτερες διαρρυθμίσεις ενός σαλονιού, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις σωστά σχεδιασμένα και τον δικό σου χώρο:

1. Tοποθέτησε τον καναπέ στον μεγαλύτερο τοίχο και βάλε το τραπεζάκι, το χαλί και τις καρέκλες μπροστά και από τον καναπέ, λέει ο DeCapua.

«Όταν τοποθετούμε έναν καναπέ πάνω σε έναν τοίχο, τον τραβάμε ελαφρώς μακριά από τον τοίχο για να δημιουργήσουμε ένα εφέ σκιάς», λέει. «Φαίνεται πάντα πιο σκόπιμα διαμορφωμένο με αυτόν τον τρόπο, αντί να το σπρώχνουν τυχαία στον τοίχο».

σαλόνι

2. Τα χαλιά είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δέσεις μια σωστή αισθητική σε ένα δωμάτιο. Η DeCapua έχει έναν απλό κανόνα που θα κάνει τις αγορές χαλιών πιο εύκολες. Ο στόχος είναι όλα τα έπιπλα να έχουν τουλάχιστον τα μπροστινά τους πόδια στο χαλί, λέει. Στις περισσότερες επιπτώσεις, θα χρειαστείς ένα χαλί 8×10 ή ένα ακόμη μεγαλύτερο.

3. Οι καρέκλες βοηθούν στον καθορισμό του τόνου σε ολόκληρο το σαλόνι. Μια γωνιακή τοποθέτηση καρέκλας υποδηλώνει έναν πιο χαλαρό χώρο, λέει ο DeCapua και προσθέτει ότι «Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες εδώ». Μια ακόμα συμβουλή είναι να ταιριάξεις το ύψος του καναπέ με τις καρέκλες, όποτε είναι δυνατόν.

Σαλόνι

Διάβασε επίσης:

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα έργα τέχνης στους τοίχους σου αποφεύγοντας 6 κοινά λάθη που κάνουμε όλοι

Τα έργα τέχνης αποτελούν το «κόσμημα» του σπιτιού μας. Από τα γλυπτά, τα χαλιά μέχρι τους πίνακες, όλα αυτά έρχονται για να συνδέσουν και να απογειώσουν την αισθητική των χώρων μας. Οι πίνακες, οι φωτογραφίες αλλά και τα έργα τέχνης αποτελούν τη βασικότερο μέρος της διακόσμησης. Όμως η ιδέα του να κρεμάσουμε έργα τέχνης δεν είναι και τόσο απλή.

ΣΑΛΟΝΙ ΠΙΝΑΚΑΣ

Για παράδειγμα, βρίσκεις ένα έργο τέχνης που σου αρέσει και μετά το καρφώνεις στον τοίχο. Και συνειδητοποιείς ότι το έργο που διάλεξες μπορεί να μη συνδυάζεται με το χώρο σου ή μπορεί να δείχνει ακατάστατο και οι πίνακες μπορεί να είναι σε λάθος ύψος… υπάρχουν πολλά που μπορούν να θεωρηθούν ως «δεν πρέπει». Για αρχή, πρέπει να σκεφτείς τη διαμόρφωση και ποια έργα τέχνης συνδυάζονται καλά.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ονειρεμένο σπίτι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπίτι Gisele Bündchen


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top