Now Reading
Cobalt Blue: Πώς να ενσωματώσεις το νέο χρώμα του φθινοπώρου στο σπίτι σου

Cobalt Blue: Πώς να ενσωματώσεις το νέο χρώμα του φθινοπώρου στο σπίτι σου

Avatar photo

Cobalt Blue: Πώς να ενσωματώσεις το νέο χρώμα του φθινοπώρου στο σπίτι σου

Καθώς διανύουμε και επίσημα το φθινόπωρο είναι νομίζω η κατάλληλη στιγμή για να υιοθετήσουμε ξανά τα μεγάλα πουλόβερ, τις άνετες κουβέρτες και φυσικά να επαναφέρουμε τη ζεστασιά που επιβάλλει η εποχή μέσα στο σπίτι. Είτε θέλεις φέτος να ξεκινήσεις από το μηδέν επενύοντας σε νέα έπιπλα και αντικείμενα, είτε προσθέτοντας ένα έντονο χρώμα στους τοίχους , το cobalt blue είναι το χρώμα που χρειάζεσαι για να ανανεώσεις υπέροχα το σπίτι σου.

Μπορεί να έχει συνηθίσει μια διαφορετική παλέτα, με πιο γήινες αποχρώσεις για το φθινόπωρο, όμως αυτό το μπλε σίγουρα κάνει την έκπληξη, σε κάθε σπίτι, σε κάθε διαμέρισμα. Λόγω της ευελιξίας και της γαλήνιας ελκυστικότητάς του, αυτό το σκούρο μπλε της θάλασσας αποτελεί μια λεπτή υπενθύμιση εκείνων των ηλιόλουστων καλοκαιρινών στιγμών όπου αγναντεύαμε τη θάλασσα, κάτι που θα λείψει στους περισσότερους από εμάς.

Σύμφωνα με πολλούς interior designers, το cobalt blue βρίσκεται σε άνοδο αυτή την εποχή στον σχεδιασμό των σπιτιών επειδή μπαίνουμε σε ένα μεταμοντέρνο κίνημα. Φυσικά, τα ελαφριά ουδέτερα χρώματα είναι πάντα εδώ, όμως ήδη πολλοί αρχίζουν να πειραματίζονται με πιο τολμηρές αποχρώσεις.

Το cobalt blue είναι ελκυστικό και συνδυάζεται υπέροχα με ζεστά ουδέτερα εποχιακά χρώματα όπως το μπεζ, το ιβουάρ και το καφέ, γεγονός που θα το κάνει viral στο εγγύς μέλλον. Είτε μέσω καναπέδων είτε μέσω των τοίχων, το χρώμα προσθέτει μια pop ζωντάνια σε κάθε χώρο που κυμαίνεται ανάμεσα στο μινιμαλιστικό και στο εκλεπτυσμένο μαξιμαλιστικό στυλ . Έτσι, αν ψάχνεις για μια αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού σου αυτό το φθινόπωρο, υιοθέτησε 3 συμβουλές που θα το μεταμορφώσουν στον πιο παιχνιδιάρικο και elegant… παράδεισο!

1. Ταιριάζει με όλα τα στυλ διακόσμησης

 

Αυτό το μπλε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε κλίμακα. Λειτουργεί καλά ως χρώμα έμφασης, αλλά είναι επίσης υπέροχο σε μικρούς χώρους όταν εφαρμόζεται με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι σχεδιαστές χρησιμοποιούν πλακάκια στην μπλε αυτή απόχρωση, από τοίχο σε τοίχο για ένα μονόχρωμο μπάνιο. Είναι ειλικρινά μαγευτικό. Η χρήση patterns σε αυτή την απόχρωση κάνει σίγουρα τη δική του δήλωση στον χώρο.

Αυτό το κοραλλιογενές μπλε της θάλασσας είναι έχει την ικανότητα να μπορεί να λειτουργεί εξαιρετικά σε οποιαδήποτε διακόσμηση και αισθητική, από ρουστίκ, μινιμαλιστική, μποέμ, μοντέρνα, ακόμα και μαξιμαλιστική.

2. Δημιουργεί ηρεμία

To cobalt blue έχει την δυνατότητα να συνδυάζεται εξαιρετικά με το πράσινο και τους καταπράσινους εξωτερικούς χώρους. Πρόσθεσε πινελιές αυτής της απόχρωσης στο αίθριο, ακόμα και σε γωνιές που βρίσκονται κοντά σε παράθυρα. Τώρα, που η πλειονότητα των γραφείων βρίσκεται στην άνεση των «ταπεινών μας κατοικιών», αυτό που είναι υπέροχο σε αυτό το ζωηρό χρώμα είναι ότι έχει άμεσο αντίκτυπο στο πώς νιώθουμε ψυχικά και σωματικά, κάνοντας εύκολα την εργασία μας από το σπίτι μια ευχάριστη εμπειρία. Οι διακοσμητές βλέπουν αυτό το μπλε ως ηρεμιστικό και γαλήνιο μέσα σε ένα χαοτικό πρόγραμμα εργασίας.

3. Ισορροπία…Out The Blue

 

Επειδή το cobalt blue είναι ένα τολμηρό και ζωντανό χρώμα, πρέπει να συνδυάζεται με ουδέτερες αποχρώσεις για να τονίζει πραγματικά τη ζωντάνια του. Το λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι το συνδυάζουν με άλλα φωτεινά βασικά χρώματα. Απόφυγε τα έντονα κόκκινα και κίτρινα αλλά μπορείς να το ταιριάξεις με και ορισμένα δευτερεύοντα χρώματα στις οικογένειες του πορτοκαλί ή του πράσινου. Οι γήινες αποχρώσεις είναι που απογειώνουν το cobalt blue συνεπώς… go for it!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top