Now Reading
Το χαλί βάφτηκε …κόκκινο!Ιnfluencer καλύφθηκε με ψεύτικό αίμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το χαλί βάφτηκε …κόκκινο!Ιnfluencer καλύφθηκε με ψεύτικό αίμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Λινα Γριβογιάννη
ΟΥΚΡΑΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ

Μία Ουκρανή διαδηλώτρια αποσύρθηκε από το κόκκινο χαλί των Καννών αφού καλύφθηκε με ψεύτικο αίμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο.

Μια Ουκρανή influencer αποσύρθηκε από το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αφού καλύφθηκε με ψεύτικο αίμα στα σκαλιά μέχρι το Palais, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Φέτος, η πόλη των Καννών απαγόρευσε τις διαμαρτυρίες κατά μήκος της Croisette και των περιχώρων της κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. 

Η Ilona Chernobai – μια Ουκρανή γυμνάστρια με ένα εκατομμύριο followers στο Instagram – περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Καννών με ένα μπλε και κίτρινο φόρεμα, που συμβόλιζε τη σημαία της Ουκρανίας. Καθώς έφτασε στις σκάλες, έβγαλε σακουλάκια με ψεύτικο αίμα από κάτω από το φόρεμά της και τα έχυσε πάνω της. Η ασφάλεια την άρπαξε αμέσως και τη συνόδευσε έξω από το χαλί. Στο Instagram της, η Chernobai δημοσίευσε για την πράξη διαμαρτυρίας της, γράφοντας: «Η ενέργεια ήταν προς υποστήριξη των κατεχομένων εδαφών και του λαού μας που ζει εκεί».

ΟΥΚΡΑΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ
.instagram.com/ilonachernobai/

«Στο κόκκινο χαλί του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, βγήκα με ένα φόρεμα στα χρώματα της σημαίας μας και έριξα κόκκινη μπογιά πάνω μου», έγραψε η Chernobai. «Χρησιμοποίησα την ευκαιρία μου και με αυτή την πράξη υπενθύμισα τι συμβαίνει στην Ουκρανία!!!».

https://www.instagram.com/p/CsiqzBPKXC6/

Και συνέχισε: «Δυστυχώς, δεν μπορώ πλέον να δημοσιεύσω όλα τα γεγονότα σε ιστορίες, όπως πολλοί bloggers, γιατί το Instagram καταστρέφει τα πάντα! Αλλά η σελίδα μου απειλείται με διαγραφή! Είμαι πολύ χαρούμενη που η πράξη μου διαδόθηκε σε όλα τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης! Ο κόσμος δεν πρέπει να μας ξεχνάει!». 

«Είμαι με την Ουκρανία στην καρδιά μου», δήλωσε η ίδια. «Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω!». Η Chernobai ανέφερε στην ανάρτησή της ότι τώρα είναι «αποκλεισμένη από το φεστιβάλ» και πολλές άλλες εκδηλώσεις, «αλλά αξίζει τον κόπο».

https://www.instagram.com/p/Csl3smFqv6o/

Με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Κάννες απαγόρευσαν στους Ρώσους αντιπροσώπους να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ το 2022, γράφοντας σε ανακοίνωσή τους: «Δεν θα υποδεχτούμε επίσημες ρωσικές αντιπροσωπείες ούτε θα δεχτούμε την παρουσία οποιουδήποτε συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση».

ΟΥΚΡΑΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ
instagram.com/ilonachernobai/

Καθώς συνεχίζεται η διοργάνωση του 2023, η Ουκρανική Ένωση Κινηματογράφων κάλεσε τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ να σταματήσουν κάθε συναλλαγή με τη Ρωσία αντί να υποστηρίξουν την «τρομοκρατία», προκαλώντας τους επαγγελματίες του κλάδου να ζυγίσουν το ηθικό κόστος της εργασίας στη χώρα έναντι του οικονομικού οφέλους της κυκλοφορίας ταινιών στην προσοδοφόρα ρωσική αγορά.

Διάβασε επίσης:

Οι καλύτερες ταινίες που αξίζουν την προσοχή σου στο 76ο Φεστιβάλ Καννών που ξεκίνα σε λίγες μέρες

φετινό φεστιβάλ Καννών αναμένεται για ακόμα μία φόρα να εντυπωσιάσει με τις λαμπερές εμφανίσεις των διάσημων που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί, αλλά η πραγματική μαγεία θα συμβεί μέσα στις σκοτεινές κινηματογραφικές αίθουσες. Λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του 76ου φεστιβάλ, θα σας παρουσιάσουμε τις ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας και σίγουρα ανυπομονούμε να δούμε μετά την προβολή στη Γαλλία. Ανάμεσα στις ταινίες που περιμένουμε με μεγάλη χαρά και λαχτάρα είναι το « Asteroid City» του Wes Anderson, το «Killers of the Flower Moon» του Martin Scorsese και το «May December» του Todd Haynes.

ΑΦΙΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ
instagram.com/festivaldecannes/

Asteroid City από τον Wes Anderson

Μια νέα ταινία από τον Wes Anderson φαίνεται να αντιμετωπίζεται με το βλέμμα στραβωμένο σε ορισμένες περιοχές του διαδικτύου στις μέρες μας, όχι όμως στις Κάννες, όπου ο δημιουργός που μοιάζει με τον Wonka επιστρέφει για τρίτη φορά στο διαγωνιστικό τμήμα με το «Asteroid City». Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τα κατά πάσα πιθανότητα ιδιόρρυθμα δρώμενα σε ένα συνέδριο αστρονόμων σε μια φανταστική αμερικανική πόλη της ερήμου, γυρισμένη σε ζωηρές παστέλ αποχρώσεις σαν ένα είδος παράξενου συνονθυλεύματος Tex Avery/Great British Bake Off. Ο χρόνος θα δείξει αν το αφηρημένα αστέρια καστ θα το κάνει περισσότερο ένα amuse-bouche Wes παρά ένα plat principal, αλλά η υπόθεση μας κάνει να σκεφτόμαστε, αόριστα, το Rushmore, το οποίο μόνο καλό μπορεί να είναι.

Δες εδώ τις καλύτερες ταινίες των Καννών 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
FAST X MOVIE
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ShannenDohertyDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top