Now Reading
Το «Mindhunter» έβαλε επίσημα τελεία μέσω των δηλώσεων του δημιουργού του David Fincher

Το «Mindhunter» έβαλε επίσημα τελεία μέσω των δηλώσεων του δημιουργού του David Fincher

Avatar photo

Ο David Fincher κλείνει την πόρτα στην σειρά αληθινών εγκλημάτων, η όποια αποτέλεσε  μια από τις καλύτερες προτάσεις του Netflix.

Ο David Fincher αφήνει και επίσημα το «Mindhunter» να «αναπαυθεί». Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Journal du Dimanche, ενόψει της απονομής τιμητικού βραβείου César, ο σκηνοθέτης αναστοχάστηκε τη σειρά του Netflix για πράκτορες του FBI που σκιαγραφούσαν προφίλ κατά συρροή δολοφόνων. Η σειρά έκανε το ντεμπούτο της το 2017 και διήρκεσε δύο υπέροχες σεζόν. Για χρόνια, ο Fincher ούτε επιβεβαίωνε ούτε διέψευδε ότι θα μπορούσε να υπάρξει και Τρίτη, αλλά τώρα, φαίνεται ότι έκλεισε οριστικά την πόρτα του Mindhunter μια για πάντα.

«Είμαι πολύ περήφανος για τις δύο πρώτες σεζόν. Αλλά είναι μια πολύ ακριβή σειρά και, στα μάτια του Netflix, δεν προσελκύσαμε αρκετό κοινό για να δικαιολογήσουμε μια τέτοια επένδυση για την τρίτη σεζόν», δήλωσε ο Fincher. Δεν κατηγορεί όμως την πλατφόρμα γι’ αυτό. «Πήραν ρίσκα για να ξεκινήσουν τη σειρά, μου έδωσαν τα μέσα για να κάνω το Mank με τον τρόπο που ήθελα να το κάνω και μου επέτρεψαν να ακολουθήσω νέα μονοπάτια με το «The Killer» την επόμενη ταινία του. Είναι ευλογία να μπορείς να δουλεύεις με ανθρώπους που είναι ικανοί για τόλμη».

Τα σχόλια του Fincher δεν θα αποτελέσουν έκπληξη για τους θαυμαστές του «Mindhunter», οι οποίοι ελπίζουν σε μια πιθανή τρίτη σεζόν από το 2019. Υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια ακόμη και τότε ότι η δεύτερη σεζόν θα μπορούσε να είναι η τελευταία, συμπεριλαμβανομένης μιας ανακοίνωσης στις αρχές του 2020 ότι η σειρά είχε τεθεί σε «επ’ αόριστον αναμονή» και ότι οι πρωταγωνιστές Jonathan Groff, Holt McCallany και Anna Torv είχαν αποδεσμευτεί από τα συμβόλαιά τους. Σε συνέντευξή του στο Vulture αργότερα εκείνο το έτος, ο Fincher ρωτήθηκε αν η σειρά είχε τελειώσει. «Νομίζω ότι μάλλον», απάντησε. Γιατί; Εν μέρει επειδή η επικροτημένη από τους κριτικούς σειρά δεν ήταν ποτέ μια επιτυχία τηλεθέασης για το Netflix και επειδή η ίδια η παραγωγή ήταν εξαντλητική και χρονοβόρα.

 

«Είναι μια εβδομάδα εργασίας 90 ωρών. Απορροφά τα πάντα στη ζωή σου. Όταν τελείωσα, ήμουν αρκετά εξαντλημένος και είπα: «Δεν ξέρω αν το έχω μέσα μου αυτή τη στιγμή να σπάσω την τρίτη σεζόν» », εξήγησε ο Fincher. -Και εστίασε την προσοχή του στο να γυρίσει το Mank, μια ασπρόμαυρη βιογραφία για τον σεναριογράφο του Citizen Kane, Herman J. Mankiewicz, βασισμένη σε σενάριο του αείμνηστου πατέρα του, Jack Fincher-. «Ζήσαμε εκεί -στο Πίτσμπουργκ, όπου γυρίστηκε η σειρά- για σχεδόν τρία χρόνια. Όχι από χρόνο σε χρόνο, αλλά περάσαμε μάλλον έξι ή επτά μήνες το χρόνο για τρία χρόνια. Είχαμε ένα διαμέρισμα εκεί και ένα αυτοκίνητο. Το «Mindhunter» ήταν πολλά για μένα».

Εκείνη την εποχή, εκπρόσωπος του Netflix επιβεβαίωσε ότι η τρίτη σεζόν της σειράς δεν ήταν στα σκαριά, αλλά δήλωσε ότι η πλατφόρμα δεν έλεγε ποτέ. «Ίσως σε πέντε χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Vulture. Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο παράθυρο των πέντε ετών -το μικρότερο ψίχουλο ελπίδας-, φαίνεται ότι ο Fincher έχει πραγματικά τελειώσει με τη σειρά.

Είναι ένα πικρό χάπι για να το καταπιείς. Το «Mindhunter», μια διερευνητική, παρανοϊκή ματιά στις ζωές των πρακτόρων του FBI που σκιαγραφούσαν τους κατά συρροή δολοφόνους τη δεκαετία του 1970, ήταν ένα άμεσο κλασικό true-crime, που δημιουργήθηκε από έναν από τους πιο εμμονικούς δημιουργούς του είδους. Φτάνοντας λίγα χρόνια πριν η έκρηξη των αληθινών εγκλημάτων αρχίσει να κυριαρχεί στην τηλεόραση κύρους, το «Mindhunter» είχε μια ιστορική προσέγγιση της μορφής. Αντί να εστιάζει σε μια μεμονωμένη ιστορία ή να εξιδανικεύει τους κατά συρροή δολοφόνους εν γένει, η σειρά προσπάθησε να τους αναλύσει με κλινικούς όρους. Ακολουθούσε τον πράσινο πράκτορα του FBI Holden Ford (Groff), τον έμπειρο συνεργάτη του, Bill Tench (McCallany), και την ψυχολόγο Wendy Carr (Torv) καθώς προσπαθούσαν να κατανοήσουν και να παθολογικοποιήσουν τους κατά συρροή δολοφόνους, με την ελπίδα να λύσουν ή να αποτρέψουν μελλοντικά εγκλήματα.

Η πρώτη σεζόν παρακολουθεί το ταξίδι του Holden, ο οποίος βυθίζεται σε ένα είδος διεστραμμένης εμμονής με τους άνδρες που σκιαγραφεί, σχεδόν ερωτευμένος με τα μυστήρια που βρίσκονται στην καρδιά των κακών τους πράξεων. Η συμπεριφορά του αντικατοπτρίζει εκείνη των σύγχρονων ναρκομανών και αληθινών εγκλημάτων που μαγεύονται από τους κατά συρροή δολοφόνους, καταβροχθίζοντας ιστορίες για τις διεφθαρμένες πράξεις τους και χάνοντας εντελώς από τα μάτια τους τα θύματα. Αλλά παρόλο που η σειρά ενδίδει στην αυξανόμενη εμμονή του Holden, τελειώνει ρίχνοντας κρύο νερό στο όλο θέμα, φέρνοντάς τον σε μια ανατριχιαστική, τετ-α-τετ συνάντηση με τον δολοφόνο Ed Kemper (Cameron Britton). Τότε είναι που ο Holden βρίσκεται στη θέση των προηγούμενων θυμάτων του Kemper, σε μια ζωντανή, ενοχλητική στιγμή ενσυναίσθησης.

Η δεύτερη σεζόν της σειράς διπλασιάζει αυτή την προσέγγιση, εστιάζοντας στην υπόθεση των παιδικών δολοφονιών της Ατλάντα. Μεταξύ του 1979 και του 1981, σχεδόν 30 θύματα, 24 εκ των οποίων ήταν κάτω των 17 ετών, δολοφονήθηκαν σε ένα κατά συρροήν όργιο. Ο Wayne Williams καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο ενηλίκων και τελικά καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια. Η επεξεργασία της υπόθεσης από την εκπομπή όχι μόνο έριξε φως σε μια λιγότερο γνωστή αληθινή ιστορία εγκλήματος, εστιάζοντας στα μαύρα θύματα και τις οικογένειες που τρομοκρατήθηκαν από το φονικό αυτό γλέντι, αλλά και στις αδυναμίες του συστήματος δικαιοσύνης.

Εκ των υστέρων, η δεύτερη σεζόν είναι το αντίθετο μιας προσαρμογής αληθινών εγκλημάτων όπως το Dahmer, η αμφιλεγόμενη σειρά του Ryan Murphy για τον Jeffrey Dahmer. Αυτή η σειρά, που κυκλοφόρησε επίσης από το Netflix, προκάλεσε επικρίσεις από τις οικογένειες των θυμάτων του Dahmer, οι οποίες θεώρησαν ότι η σειρά επικεντρώθηκε υπερβολικά στον ομώνυμο δολοφόνο και εκμεταλλεύτηκε τον πόνο τους.  Πρόκειται για μια κριτική που μπορεί να ασκηθεί σε πολλές σειρές αληθινών εγκλημάτων- το γεγονός και μόνο της ύπαρξης του είδους είναι σκοτεινό και περίπλοκο, τροφοδοτούμενο από μια εμμονή με μερικούς από τους χειρότερους ανθρώπους που έχει να προσφέρει η κοινωνία. Ο Fincher, ωστόσο, ήξερε πώς να περιηγηθεί σε αυτά τα νερά. Η τρίτη σεζόν υποτίθεται ότι θα αφορούσε την έκρηξη των χολιγουντιανών διασκευών αληθινών αστυνομικών ιστοριών, μια μεταφορική, απόλυτα συγχρονισμένη αφήγηση. Μακάρι ο Fincher να ήθελε να το κάνει.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: INSTAGRAM : @mindhunter

 

Διάβασε επίσης:

Luther: Ο Idris Elba μάς έλειψε και η νέα του ταινία στο Netflix έρχεται να μας καθηλώσει

Το τρέιλερ του «Luther: The FallenSun» φέρνει πίσω τον απατεώνα ντετέκτιβ του IdrisElba «Ας έρθει ο εφιάλτηςγιατί είμαι έτοιμος».Το«Luther: The FallenSun» κυκλοφόρησε το πρώτο του τρέιλερ πριν από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του IdrisElba στο ρόλο του ντετέκτιβ. Αν θυμάσαι, ο αρχιφύλακας JohnLuther τελείωσε τη σειρά του BBC στη φυλακή για διάφορα παραπτώματα -πραγματικά χάσαμε το λογαριασμό τους-, αλλά η πρώτη του μεγάλου μήκους απόπειρα προφανώς δεν λαμβάνει χώρα μόνο στη φυλακή.Το τρέιλερ ανοίγει με μια βίαιη εξέγερση στη φυλακή που πιθανότατα οδηγεί στην απόδραση του Luther, προς μεγάλη απογοήτευση του πρώην αφεντικού του DSU Martin Schenk -ο επιστρέφων DermotCrowley και του νέου χαρακτήρα OdetteRaine –CynthiaErivo.

Αλλά μπορεί να είναι κρυφά ευτυχισμένοι, καθώς ένας νέος κακοποιός οργιάζει και ο Luther μπορεί να είναι ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει. Αυτός ο κακός είναι ο ψυχοπαθής στον κυβερνοχώρο και κατά συρροή δολοφόνος David Robey, τον οποίο υποδύεται ο πρωταγωνιστής του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Andy Serkis. Βλέπουμε τον Robey να χλευάζει τον Luther σε όλο το τρέιλερ και φαίνεται τόσο τρομακτικός όσο οποιοσδήποτε κακός του Luther που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο Luther έχει βγει από τη φυλακή και πάντα θα στοιχηματίζαμε σε αυτόν να σταματήσει κάθε δολοφόνο: «Ας έρθει ο εφιάλτης, γιατί είμαι έτοιμος». 

Τον περασμένο μήνα, επιβεβαιώθηκε ότι το «Luther: The Fallen Sun» θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες από τις 24 Φεβρουαρίου, πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Netflix στις 10 Μαρτίου, οπότε έχεις ακόμα λίγο χρόνο για να ξαναδείς τη σειρά  Luther και να θυμηθείς όλα όσα έχουν συμβεί αν το χρειάζεσαι.  Αυτή θα μπορούσε να είναι απλώς η αρχή για περισσότερες ταινίες Luther, αν αυτή αποδειχθεί επιτυχία, και ο Idris Elba έχει αναφέρει και ότι μπορεί να μην είναι ο Luther για πάντα. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
cavalli
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top