Now Reading
Πώς θα συμμετέχει κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας στη στέψη του Καρόλου

Πώς θα συμμετέχει κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας στη στέψη του Καρόλου

Avatar photo

Οι «αγαπησιάρικοι» τρόποι με τους οποίους ο βασιλιάς Κάρολος έθεσε την οικογένεια σε προτεραιότητα κατά τη στέψη του. Όλοι, από τον πρίγκιπα William μέχρι τα εγγόνια της Καμίλα, θα συμμετάσχουν στη στέψη του.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα σύζυγος Καμίλα θα στεφθούν σε κοινή τελετή στις 6 Μαΐου. Αν και το τριήμερο θέαμα θα είναι σε πολλά σημεία πολύ διαφορετικό από τη στέψη της αγαπημένης του μητέρας το 1953, η μεγάλη ημέρα της Αυτού Μεγαλειότητας, όπως και της αείμνηστης βασίλισσας, θα επικεντρωθεί στην οικογένεια. Αν στρέψουμε το μυαλό μας πίσω σε μεγάλες βασιλικές εκδηλώσεις, όπως το Trooping the Colour, τους βασιλικούς γάμους και τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας, η βασιλική οικογένεια και ο αυξανόμενος γόνος τους έβγαιναν πάντα με πλήρη ισχύ. 

Ποιος θυμάται τον μικρό Louis να κλέβει τις εντυπώσεις στην παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο;

Ή τη στιγμή που ο νεαρός πρίγκιπας Κάρολος έγινε το πρώτο παιδί που παρακολούθησε τη στέψη της μητέρας του τον Ιούνιο; Τι λέτε για τη γλυκιά στιγμή που η Pippa Middleton μετέφερε τη μαγευτική νυφική ουρά της αδελφής της στον γάμο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας το 2011;

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ_ΜΠΕ

Ο κρίσιμος ρόλος του πρίγκιπα William 

Η εκσυγχρονισμένη στέψη του Καρόλου αναμένεται να είναι μια «αντανάκλαση» του ρόλου του μονάρχη στη σημερινή κοινωνία, ενώ παράλληλα θα έχει «τις ρίζες της στις μακρόχρονες παραδόσεις και τη λαμπρότητα». 

Ο πρίγκιπας William θα έχει καθοριστικό ρόλο 

Σε μια προσπάθεια να αγκαλιάσει τη σύγχρονη εποχή, ο βασιλιάς Κάρολος έχει στη συνέχεια καταργήσει μια σειρά από ιστορικές παραδόσεις και αρχαία τελετουργικά. Μια τέτοια παράδοση αφορά τη συμμετοχή των βασιλικών δούκων. Παραδοσιακά, οι βασιλικοί δούκες θα απέδιδαν φόρο τιμής στον μονάρχη και θα δεσμεύονταν ως υποτελείς της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας στον ηγεμόνα. Ο Κάρολος έχει καταργήσει την πράξη των βασιλικών δούκων να γονατίζουν για να «αποτίσουν φόρο τιμής» πριν αγγίξουν το στέμμα και φιλήσουν το δεξί μάγουλο του μονάρχη, με μόνο τον μεγαλύτερο γιο του William να είναι αυτός που θα εκτελεί την παράδοση, σύμφωνα με τους Sunday Times.  

Μπορούμε να τον περιμένουμε να πει: «Εγώ, ο William, πρίγκιπας της Ουαλίας, γίνομαι ο άρχοντάς σας με ζωή και σώμα και με επίγεια λατρεία- και πίστη και αλήθεια θα σας φέρω, για να ζήσω και να πεθάνω ενάντια σε κάθε είδους λαό. Έτσι με βοηθάει ο Θεός». 

Τα εγγόνια της βασίλισσας Καμίλλας 

Η βασίλισσα σύζυγος Καμίλα θα στεφθεί μαζί με τον σύζυγό της σε μια μεγαλοπρεπή κοινή στέψη. Η οικογένεια της Καμίλα θα συμμετάσχει εξάλλου σε μεγάλο βαθμό στις διαδικασίες της ημέρας.  

Η μέλλουσα βασίλισσα είναι στοργική μητέρα του Tom Parker Bowles και της Laura Lopes, τους οποίους μοιράζεται με τον πρώην σύζυγό της Andrew Parker Bowles. Πέρα από αυτό, η 75χρονη είναι μια πολυάσχολη γιαγιά πέντε παιδιών. Σε μια προσπάθεια να αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη Βρετανία, τα πέντε εγγόνια της Καμίλα φέρεται να έχουν μεγάλο ρόλο στην τελετή. 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ_ΜΠΕ

Αν και δεν γνωρίζουμε πώς θα συμμετάσχουν τα αγαπημένα παιδιά της Καμίλα, υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να τους ζητηθεί να μεταφέρουν το «στέμμα» της στέψης, κάτω από το οποίο θα χριστεί η γιαγιά τους από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι. 

Ειδικός ρόλος για τον πρίγκιπα George 

Βασιλικη οικογένεια

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα είναι παρόντες στη στέψη της Αυτού Μεγαλειότητας μαζί με τα τρία παιδιά τους: Ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis. Ως το μεγαλύτερο παιδί, ο πρίγκιπας George, εννέα ετών, αναμένεται να λάβει μέρος στην τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.  

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι ο μικρός θα έχει «σημαντικό» ρόλο στη στέψη του παππού του. Αν ο πρίγκιπας George καταλήξει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θα είναι η πρώτη φορά που ένα βασιλικό παιδί θα λάβει επίσημα μέρος σε οποιαδήποτε διαδικασία στέψης. 

Οι νεαροί βασιλείς στο τροπάριο των χρωμάτων 

Ιστορικά, τα βασιλικά παιδιά παρακολουθούσαν από το περιθώριο. Το 1953, ο Κάρολος ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν φόρεσε τα κυριακάτικα ρούχα του για τη μεγάλη μέρα της μητέρας του. Η τρυφερή του ηλικία έγινε ιδιαίτερα εμφανής όταν έκανε μια πολύ θρασύτατη προσπάθεια να κλέψει το λαμπερό στέμμα της μητέρας του. Μιλώντας σε ένα podcast τον Οκτώβριο του 2020, η πρώην κυρία επί των τιμών της πριγκίπισσας Μάργκαρετ, Lady Anne Glenconner, δήλωσε: «Ο πρίγκιπας Κάρολος έβαλε τα χέρια του σε αυτό, όσο μεγάλος κι αν ήταν, όταν επιστρέψαμε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Επειδή η βασίλισσα το έβγαλε, το έβαλε σε ένα τραπέζι και ο πρίγκιπας Κάρολος έπεσε πάνω του. Και νομίζαμε ότι θα του έπεφτε. Σκεφτήκαμε, “Θεέ μου, αυτό θα ήταν κακός οιωνός”. Αλλά ευτυχώς, νομίζω ότι η μητέρα μου, ως κυρία επί των τιμών, του το άρπαξε και το πήρε μακριά». 

Και το 1937 η αείμνηστη βασίλισσά μας Ελισάβετ Β’ παρακολούθησε με υπερηφάνεια τη μεγαλειώδη στέψη του πατέρα της βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’. Η 11χρονη κατέγραψε τη μεγαλειώδη περίσταση σε ένα παιδικό τετράδιο, το οποίο έχει πλέον φυλαχθεί στα Βασιλικά Αρχεία.  

«Στη συνέχεια ήρθε ο μπαμπάς πολύ όμορφος με βυσσινί ρόμπα και το κρατικό καπέλο. Τα βρήκα όλα πολύ, πολύ υπέροχα και πιστεύω ότι το ίδιο έκανε και το Αβαείο… Οι καμάρες και τα δοκάρια στην κορυφή καλύφθηκαν από ένα είδος ομίχλης θαυμασμού καθώς ο μπαμπάς στέφθηκε, τουλάχιστον έτσι νόμιζα». Όσον αφορά τους επόμενους εορτασμούς, η νεαρή Ελισάβετ και η αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα θυμήθηκαν με αγάπη τις λιχουδιές που προσφέρονταν. Μετά την τρίωρη τελετή, η εκλιπούσα μονάρχης περιέγραψε πώς το αδελφικό δίδυμο έφαγε «σάντουιτς, γεμιστά ρολά, πορτοκαλάδα και λεμονάδα». 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ_ΜΠΕ

Η Αυτού Μεγαλειότητα πιθανότατα θα αποτίσει φόρο τιμής στην αγαπημένη του μητέρα με διάφορους ιδιαίτερους τρόπους. Σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει ένα ιδιαίτερα οδυνηρό στοιχείο, ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε πρόσφατα ότι η συνταγή για το λάδι χρίσματος βασίζεται στο ίδιο λάδι στέψης που χρησιμοποιήθηκε στη στέψη της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, το 1953.  

Το λάδι -το οποίο έχει καθαγιαστεί στην Ιερουσαλήμ- είναι εξάλλου εμποτισμένο με συμβολισμό χάρη στις ίδιες τις ελιές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του. Οι ελιές που αποτελούν την καρδιά του εμποτισμένου λαδιού έχουν συλλεχθεί από το Όρος των Ελαιών στη Μονή της Μαρίας Μαγδαληνής και τη Μονή της Αναλήψεως. Οδυνηρό είναι το γεγονός ότι η Μονή της Μαρίας Μαγδαληνής είναι ο τόπος ταφής της πατρικής γιαγιάς του βασιλιά Καρόλου, της πριγκίπισσας Αλίκης της Ελλάδας. 

Το κλαδί ελιάς του βασιλιά Καρόλου προς τον πρίγκιπα Harry και τη Megan Markle  

πριγκιπας Harry

Παρά τη συνεχιζόμενη τεταμένη σχέση τους, ο βασιλιάς Κάρολος απέδειξε ότι η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη όταν πρόκειται για τη λίστα των καλεσμένων του στη στέψη. 

Παρόλο που ο πρίγκιπας Harry αναστάτωσε μερικά με την αποκαλυπτική σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix και τα απομνημονεύματα-βόμβα, «Spare», ο Κάρολος άφησε στην άκρη τις αναφερόμενες διαφορές τους προσκαλώντας τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ στη στέψη του Μαΐου.  Ένας εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Δούκας έλαβε πρόσφατα ηλεκτρονική αλληλογραφία από το γραφείο της Αυτού Μεγαλειότητας σχετικά με τη στέψη. Μια άμεση απόφαση σχετικά με το αν ο Δούκας και η Δούκισσα θα παραστούν δεν θα γνωστοποιηθεί από εμάς αυτή τη στιγμή», πρόσθεσαν. 

Διάβασε επίσης:

O Κάρολος «σπάει» τους κανόνες της στέψης- Ο ρόλος που θα αναλάβουν τα εγγόνια της Camilla

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου καθώς υπάρχουν κάποιες παραδόσεις και κανόνες που μάλλον θα αλλάξουν και θα διαφέρει η στέψη από εκείνη της βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του Κάρολου, στοχεύει να βεβαιωθεί ότι η στέψη του δεν είναι πολύ επιδεικτική ή σπάταλη από άποψη χρημάτων και θέλει επίσης να επικεντρωθεί στο να είναι φιλικό προς το κλίμα.

Η στέψη του Καρόλου δεν είναι απλώς μια μεγάλη μέρα για αυτόν. Είναι επίσης μια μεγάλη μέρα για τη βασίλισσα Camilla, καθώς σύμφωνα με πηγές αναφέρουν ότι θέλει να συμπεριληφθεί και η δική της οικογένεια στις γιορτές. Κατά συνέπεια, έχει αναφερθεί ότι ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ενδιαφέρονται να εμπλακούν στη στέψη τα πέντε εγγόνια της Camilla. Όμως, τα παιδιά δεν θα παρακολουθήσουν μόνο την εκδήλωση. Στην πραγματικότητα πρόκειται να παίξουν σημαντικό ρόλο σε μια από τις πιο ιερές στιγμές ολόκληρης της στέψης. Αυτή η απόφαση δεν είναι απλώς μια μεγάλη τιμή για τα εγγόνια της αλλά σηματοδοτεί και τη νέα κατάσταση της βασιλικής οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς θα βοηθήσουν τα εγγόνια της Camilla στη στέψη

Όπως ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, την πριγκίπισσα Diana, η Camilla έχει επίσης παιδιά από τον γάμο της με τον Andrew Parker Bowles. Από τα δύο παιδιά της, τον Τοm και τη Lora, η Camilla έχει πέντε εγγόνια και σκοπεύει να τα συμπεριλάβει στη στέψη του συζύγου της. Κατά τη διάρκεια της τελετής, θα ήταν παραδοσιακό για τις δούκισσες να κρατούν ένα κουβούκλιο πάνω από την Camilla και να της ρίχνουν αγιασμό σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της στέψης. Μια πηγή κοντά στους βασιλικούς είπε στους Times ωστόσο ότι «η Camilla δήλωσε ότι δεν θέλει δούκισσες αλλά να είναι τα εγγόνια της».

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top