Now Reading
Ο Jeremy Renner μετά το ατύχημα του ζήτησε να μην τον αφήσουν να ζήσει με μηχανική υποστήριξη

Ο Jeremy Renner μετά το ατύχημα του ζήτησε να μην τον αφήσουν να ζήσει με μηχανική υποστήριξη

Avatar photo
Δύσκολη η κατάσταση της υγείας του

Ο Jeremy Renner μετά το ατύχημα με το εκχιονιστικό μηχάνημα είπε στην οικογένεια του: «Μην με αφήσετε να ζήσω με σωλήνες σε μια μηχανή».

Στο «Jeremy Renner: The Diane Sawyer Interview – A Story of Terror, Survival and Triumph», ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης πόσο μέταλλο έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανακατασκευή και ενίσχυση του προσώπου και του σώματός του, ενώ μίλησε στην Diane Sawyer στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά το περιστατικό της Πρωτοχρονιάς. Ο Jeremy Renner δήλωσε ότι πίστευε ότι θα πεθάνει και τώρα θα ζει με μέταλλο στα πλευρά του και πλάκες στο πρόσωπό του μετά το παρ’ ολίγον θανατηφόρο ατύχημα με το εκχιονιστικό μηχάνημα.

Ο δήμαρχος του Kingstown και ηθοποιός του Hawkeye μίλησε με την παρουσιάστρια του ABC News για τον «Jeremy Renner: The Diane Sawyer Interview – A Story of Terror, Survival and Triumph», που θα προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 6/04. Η συνάντηση αποτέλεσε την πρώτη του συζήτηση για το οδυνηρό ατύχημα με το εκχιονιστικό μηχάνημα της Πρωτοχρονιάς, το οποίο τον άφησε με περισσότερα από 30 σπασμένα κόκαλα αφού τραβήχτηκε κάτω από ένα εκχιονιστικό μηχάνημα 14.300 λιβρών την 1η Ιανουαρίου.

Σε μια έκθεση από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Washoe που εξασφάλισε το The Hollywood Reporter, αποκαλύφθηκε ότι ο Renner υπέστη σοβαρά τραύματα ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να αποτρέψει τον ανιψιό του, Alex Fries, από το να τον πατήσει το προσωπικό του PistenBully, αφού άρχισε να γλιστράει στο χιόνι όταν το φρένο δεν είχε ρυθμιστεί σωστά. Ο Renner, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ξύπνιος καθ’ όλη τη διάρκεια της οδυνηρής εμπειρίας, δήλωσε στον Sawyer ότι «έχασε πολλή σάρκα και οστά σε αυτή την εμπειρία», με τραύματα τόσο εκτεταμένα που ήταν πεπεισμένος ότι θα πέθαινε.

«Αν ήμουν εκεί μόνος μου, αυτός θα ήταν ένας φρικτός τρόπος να πεθάνω, και σίγουρα θα το έκανα. Σίγουρα», είπε για τα απειλητικά για τη ζωή του τραύματα. «Σίγουρα, αλλά δεν ήμουν μόνος μου. Ήμουν με τον ανιψιό μου, τον γλυκό Alex». Ο Renner παραδέχτηκε ότι είχε σκεφτεί ακόμη και αποφάσεις για το τέλος της ζωής του με την οικογένειά του και απέτρεψε την κόρη του να τον δει αμέσως μετά το ατύχημα. «Μην με αφήσετε να ζήσω με σωλήνες σε ένα μηχάνημα», είπε ο Renner για μια συζήτηση με την οικογένειά του. “Αν η ύπαρξή μου πρόκειται να είναι με φάρμακα και παυσίπονα, αφήστε με να φύγω τώρα».

Ο Renner δεν ήταν ο μόνος που πίστευε ότι θα πεθάνει. «Κάποια στιγμή κρατούσα το κεφάλι του – δεν έπαιρνα τα μάτια μου από πάνω του, γιατί δεν ήθελα να τον παρασύρει», δήλωσε στο Sawyer η Barb Fletcher, γειτόνισσα του Renner και μία από τις πρώτες που ήρθαν να τον βοηθήσουν. «Και κάποια στιγμή, είχε μια αίσθηση υγρασίας και έγινε γκριζοπράσινο χρώμα. Και αισθάνομαι στην καρδιά μου ότι τον έχασα για ένα δευτερόλεπτο. Έκλεισε τα μάτια του. Πραγματικά αισθάνομαι ότι πέθανε για λίγα δευτερόλεπτα».

«Ήταν το αίμα, η ποσότητα του αίματος, ο πόνος του και οι ήχοι που έβγαιναν από μέσα του», δήλωσε ο Richard Kovatch, γείτονας του Renner και συνεργάτης του Fletcher, ο οποίος σημείωσε ότι ο ηθοποιός βρισκόταν σε «άθλια» κατάσταση όταν τον βρήκαν. «Υπήρχε τόσο πολύ αίμα στο χιόνι, και στη συνέχεια, όταν κοίταξα το κεφάλι του, μου φάνηκε ότι ήταν ορθάνοιχτο και μπορούσα να δω λευκό. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν το κρανίο του, ίσως ήταν απλώς η φαντασία μου, αλλά αυτό νόμιζα ότι είδα». Ο θώρακα του Renner έχει ανακατασκευαστεί με μέταλλο, το οποίο θα παραμείνει εκεί για όλη του τη ζωή, μαζί με μεταλλικές πλάκες στο πρόσωπό του για να στηρίξει την οφθαλμική του κόγχη και ράβδους τιτανίου σε ένα από τα πόδια του. Το σαγόνι του συγκρατείται, σύμφωνα με τον ηθοποιό, με λαστιχάκια και βίδες. «Ο Jeremy πονάει, είναι ξύπνιος. Παραληρούσε, ήταν απλά δυστυχισμένος», θυμήθηκε η αδελφή του, Kim Rener, για την εποχή γύρω από τις επεμβάσεις. «Πόνεσε. Έκλαιγε από τη δυστυχία του, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να κοιμηθεί».

«Σε όλη αυτή την πλευρά του σώματός μου, δεν αισθάνομαι πραγματικά ευαισθησία στην αφή, αλλά θα μεγαλώσει. Το νιώθω, την αλλαγή ήδη σε δύο μήνες», είπε σημειώνοντας ότι δεν έχει επίσης αίσθηση στο πρόσωπό του, αν και η όρασή του είναι μια χαρά. «Δεν αισθάνομαι σχεδόν καθόλου τα δόντια μου στο πάνω μέρος, επειδή μπήκαν μέσα στο πρόσωπό μου για να βάλουν δύο πλάκες λόγω μιας ρωγμής στο κόγχο».

«Έβαλαν βίδες στο κρανίο μου και στο σαγόνι μου για να το συγκρατήσουν με λαστιχάκια», πρόσθεσε σημειώνοντας τον πόνο του. «Μαθαίνω να μιλάω ξανά».

Ο Renner δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι πειραγμένος από το γεγονός και έχασε τον ύπνο του για την προετοιμασία της συνέντευξης, αλλά θα το έκανε ξανά. «Αρνούμαι να το αφήσω να είναι ένα τραύμα και να είναι μια αρνητική εμπειρία», είπε. «Αυτή είναι μια στιγμή για την οποία είμαι περήφανος γιατί δεν θα άφηνα να συμβεί αυτό στον ανιψιό μου. Αλλάζω το αφήγημα ότι είμαι θύμα ή ότι έκανα λάθος ή οτιδήποτε άλλο. Αρνήθηκα να με στοιχειώνει αυτή η ανάμνηση με αυτόν τον τρόπο». Αναλαμβάνει όμως την ευθύνη για ό,τι τελικά συνέβη. «Γράφω λοιπόν σημειώσεις στο τηλέφωνό μου, τα τελευταία λόγια στην οικογένειά μου», είπε ο Renner στη Sawyer για την πεποίθησή του ότι θα πεθάνει ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, το βράδυ χρησιμοποιώντας ASL για να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του. «Υπέγραψα επειδή είμαι. Λυπάμαι. Τους το έκανα αυτό. Αυτό είναι δική μου ευθύνη. Όχι, νιώθω άσχημα που οι πράξεις μου προκάλεσαν τόσο πόνο».

Το πρώτο μισό της σχεδόν ωριαίας συνέντευξης έδειξε τον Renner να αφηγείται λεπτό προς λεπτό τι συνέβη ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει το χιόνι από την ιδιοκτησία του μετά από ένα έντονο καιρικό φαινόμενο στην περιοχή Mt. Rose Highway στη Νεβάδα.

Jeremy Renner: Δύσκολη η κατάσταση της υγείας του

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με την Sawyer, ο ίδιος και ο ανιψιός του Alex Fries αποκάλυψαν ότι ο ηθοποιός ζήτησε από τον Fries να τον βοηθήσει να απομακρύνει το χιόνι από το κτήμα του, όπου είχε καλέσει την ευρύτερη οικογένειά του να μείνει για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. «Όλοι ντύνονται για να πάνε για σκι εκεί έξω, και τότε ο ανιψιός μου βγήκε να με βοηθήσει γιατί πολλά πράγματα έχουν κολλήσει», θυμήθηκε ο Renner που πήγε να χρησιμοποιήσει το snowcat, ένα μηχάνημα που όπως είπε είναι απαραίτητο για να φτάσει στο σπίτι του λόγω των ορεινών και χιονισμένων συνθηκών της περιοχής.

Ο Renner έβγαζε ένα από τα οχήματα της οικογένειας με το εκχιονιστικό από τον δρόμο και βγήκε στον δρόμο όταν συνέβη το ατύχημα. Ο Fries είχε μόλις αποσυνδέσει μια αλυσίδα που συνέδεε το μπροστινό μέρος του φορτηγού με το πίσω μέρος του εκχιονιστικού οχήματος, «για να τελειώσει τα τελευταία δύο ή τρία μέτρα του δρόμου για να το βάλει στην πλακόστρωτη περιοχή», εξήγησε ο Renner. Ο ηθοποιός έστριψε το εκχιονιστικό μηχάνημα, το οποίο άρχισε να γλιστράει, αλλά δυσκολεύτηκε να δει τον ανιψιό του.

Ο Renner άνοιξε την πόρτα και έσκυψε έξω από την καμπίνα του οχήματος για να φέρει τον Fries στο οπτικό του πεδίο, χωρίς όμως να βάλει φρένο στο εκχιονιστικό. «Απλώς έτυχε να είμαι ο χαζός που στεκόταν λίγο πάνω στην καταραμένη πίστα για να δει αν ο ανιψιός μου είναι εκεί», είπε. «Θα έπρεπε να είμαι μέσα στο όχημα όταν λειτουργεί. Είναι κάπως σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο με το πόδι σου έξω από το αυτοκίνητο, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Αλλά ναι, ήταν αυτό που ήταν. Είναι δικό μου λάθος. Και το πλήρωσα».
Το όχημα συνέχισε να κυλάει προς τα εμπρός και έπεσε από την πλευρά του μηχανήματος, όπου μπορούσε να δει ότι ο Alex ήταν «σάντουιτς» ανάμεσά τους. Ο Renner προσπάθησε να πηδήξει πίσω στο εσωτερικό του μηχανήματος για να το «απεμπλέξει», προσγειώθηκε στην τροχιά του snowcat πριν εκσφενδονιστεί μπροστά του, ενώ θυμάται ότι φώναξε: «Όχι σήμερα, καριόλη».

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι δεν θυμάται πολλά περισσότερα από το να είναι μπρούμυτα, να μπορεί να δει το ένα του μάτι έξω από την κόγχη του με το άλλο και να νιώθει τα δάχτυλα των ποδιών, τους αστραγάλους, τα πόδια και στη συνέχεια το στήθος του να συνθλίβονται. “Είναι ακριβώς όπως το φαντάζεσαι να νιώθεις”, είπε στον Sawyer για το ότι τον πάτησε το εκχιονιστικό στην παγωμένη άσφαλτο. «Μακάρι να ήταν στο χιόνι. Ένιωσα σαν κάποιος να μου πήρε τον αέρα. Πάρα πολλά πράγματα συμβαίνουν στο σώμα για να νιώσεις πόνο. Είναι τα πάντα. Είναι σαν να μπορεί η ψυχή σου να έχει πόνο».

Το αφιέρωμα περιγράφει εν συντομία πώς χρειάστηκε να τον φτάσουν από τις αντίθετες πλευρές του βουνού, όπου οι συνθήκες ήταν τόσο άσχημες, που ένας πυροσβέστης έπεσε και έσπασε το πόδι του ενώ προσπαθούσε να φτάσει τον Renner. Στο νοσοκομείο, ο Renner κατηγοριοποιήθηκε ως περιστατικό τραύματος κόκκινου επιπέδου, το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει κανείς. Οι αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι ο ηθοποιός και παραγωγός νοσηλευόταν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση μετά το ατύχημα, προτού αποκαλυφθεί μια μέρα αργότερα ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφού υπέστη αμβλύ θωρακικό τραύμα και ορθοπεδικά τραύματα. Ο ίδιος λέει ότι διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε θεραπεία για σπασμένο πρόσωπο και οφθαλμική κόγχη, οκτώ πλευρές σπασμένες σε 14 σημεία, σπασμένο δεξί γόνατο, αριστερή κνήμη, κλείδα, δεξιό ώμο και αστραγάλους, μαζί με ένα τρυπημένο πνεύμονα και ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι.

Στις 3 Ιανουαρίου, μόλις δύο ημέρες μετά το περιστατικό – και την ίδια ημέρα που το τοπικό γραφείο του σερίφη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες γύρω από αυτό που ο σερίφης Ντάριν Μπάλααμ χαρακτήρισε “τραγικό ατύχημα” – ο Renner έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση ενώ βρισκόταν ακόμη στο νοσοκομείο. Ο αστέρας του «Rennervations» συνέχισε να ενημερώνει σχετικά με τη νοσηλεία του, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο από το κρεβάτι του. Πέρασε αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο, γιορτάζοντας μάλιστα εκεί τα 52α γενέθλιά του, προτού αποκαλύψει σε ένα Instagram Story στις 19 Ιανουαρίου ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Από εκεί και πέρα, ο αστέρας των Avengers άρχισε να καταγράφει το ταξίδι του προς την ανάρρωση στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ενός διαδρόμου αντιβαρύτητας, ασκήσεις ενδυνάμωσης και προπονήσεις ηλεκτρικής διέγερσης. Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, ο Ρένερ – ο οποίος ηχογραφούσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες – δήλωσε ότι όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη, όχι μόνο «βλέπει έναν τυχερό άνθρωπο»  αλλά ότι «έχει ανεφοδιαστεί και γεμίσει με αγάπη και τιτάνιο», με την ελπίδα να περπατήσει στο κόκκινο χαλί των «Rennervations».

Διάβασε επίσης:

Η πρώτη εμφάνιση του Jeremy Renner μετά το ατύχημά του

ηθοποιός Jeremy Renner πρόκειται να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ριάλιτι σειράς του -που θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Disney+ -στο Λος Άντζελες στις 11 Απριλίου, τέσσερις μήνες μετά το ατύχημά του με το εκχιονιστικό όχημα. Ο Renner σχεδιάζει να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στην πρεμιέρα της νέας του ριάλιτι σειράς Disney+, τέσσερις μήνες μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη. 

 Ο 52χρονος ηθοποιός των Avengers θα βρεθεί στην πρεμιέρα του «Rennervations» στο Λος Άντζελες την Τρίτη 11 Απριλίου στο Regency Village Theatre για μια προβολή και μία ζωντανή και διαδραστική συζήτηση ερωτήσεων- απαντήσεων, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα «καθηλωτικό block party» – όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά με θέμα τη νέα σειρά. 

Δύσκολη η κατάσταση της υγείας του

Ο Renner στο πρόσφατο ατύχημα του έσπασε περισσότερα από 30 οστά και υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις αφού επέζησε από το ατύχημα που είχε στην ιδιοκτησία του έξω από το Ρίνο της Νεβάδα, την Πρωτοχρονιά. Αρχικά έμεινε σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση» αφού το εκχιονιστικό του -που λέγεται ότι ζυγίζει τουλάχιστον 14.330 κιλά- τον πάτησε ενώ βοηθούσε ένα μέλος της οικογένειας του να βγάλει ένα «κολλημένο» όχημα από το χιόνι.  

Δες εδώ τον Jeremy Renner μετά το ατύχημά 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Michelle και Barack Obama
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΚΗ DEPP-HEARDDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr