Now Reading
Ο ειδικός τίτλος που μπορεί να δώσει ο βασιλίας Κάρολος στην εγγονή του, πριγκίπισσα Charlotte

Ο ειδικός τίτλος που μπορεί να δώσει ο βασιλίας Κάρολος στην εγγονή του, πριγκίπισσα Charlotte

Avatar photo
Princess Charlotte

Η πριγκίπισσα Charlotte είναι η αγαπημένη του βασιλιά Καρόλου και αυτό μπορεί να την ωφελήσει στο μέλλον.

Η σχέση μεταξύ του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της εγγονής του πριγκίπισσας Charlotte είναι ιδιαίτερη. Ως γονέας, ο Κάρολος ήλπιζε για μια κόρη και χάρηκε όταν γεννήθηκε η μεγαλύτερη εγγονή του. «Είναι πανέμορφη», είπε σε μια βασιλική εμφάνιση το 2015, σύμφωνα με την Express. «Ήλπιζα σε μια εγγονή  κάποια που θα με φροντίζει όταν θα είμαι πολύ γέρος». Επιπλέον, οι δυο τους συνδέονται και ονομαστικά, αφού η Charlotte είναι η θηλυκή παραλλαγή του ονόματος Κάρολος -Charles.  

Η Charlotte, που είναι σήμερα επτά ετών, είναι το δεύτερο παιδί του William, πρίγκιπα της Ουαλίας, και της Kate, πριγκίπισσας της Ουαλίας. Είναι η τρίτη στη σειρά διαδοχής λόγω αλλαγής των βασιλικών κανόνων. Πριν γεννηθεί ο πρίγκιπας George, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο του 2013 για τη διαδοχή του στέμματος. Για τα βασιλικά παιδιά που γεννήθηκαν μετά τις 28 Οκτωβρίου 2011, το φύλο δεν καθορίζει πλέον τη σειρά διαδοχής. Έτσι, όταν γεννήθηκε το 2018 ο μικρότερος αδελφός της Charlotte, ο πρίγκιπας Louis, δεν κατάφερε να προηγηθεί. 

Princess Charlotte
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεδομένου ότι είναι τόσο κοντά στο στέμμα, ο Κάρολος σκέφτεται μπροστά στην πιθανή καριέρα της Charlotte ως ανώτερη βασιλική οικογένεια και, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, σκέφτεται έναν τίτλο κύρους που θα ταιριάζει. «Είναι συνταγματικά σημαντικό να δοθεί στη Charlotte ένας τέτοιος αντίστοιχος τίτλος, επειδή δεν είναι πέρα από το φάσμα της πιθανότητας να κατακτήσει το θρόνο, αν, για παράδειγμα, ο πρίγκιπας Γεώργιος δεν αποκτήσει παιδιά», εξήγησε μια πηγή στη Daily Mail. Τώρα ένας βασιλικός δημοσιογράφος αποκάλυψε τον τίτλο που έχει κατά νου ο βασιλιάς για τη Charlotte.

Princess Charlotte
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πριγκίπισσα Charlotte προβλέπεται να γίνει η μελλοντική δούκισσα του Εδιμβούργου 

Τον Νοέμβριο του 2022, αναφέρθηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ σκόπευε να διατηρήσει τον τίτλο της Δούκισσας του Εδιμβούργου για την πριγκίπισσα Charlotte. «Θα ήταν ένας κατάλληλος τρόπος για να θυμηθεί τη βασίλισσα – η οποία, φυσικά, είχε τον τίτλο Δούκισσα του Εδιμβούργου – και ένας τρόπος για να τιμήσει η Αυτού Μεγαλειότητα τη γραμμή διαδοχής», ενημέρωσε μια πηγή την Daily Mail. 

Princess Charlotte
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχαν κάποτε ένα συγκεκριμένο αίτημα για τον τίτλο. Το 1999, όταν παντρεύτηκε ο μικρότερος γιος τους πρίγκιπας Εδουάρδος, το Παλάτι ανακοίνωσε: «Η Βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας συμφώνησαν επίσης ότι ο πρίγκιπας Εδουάρδος θα πρέπει να λάβει το Δουκάτο του Εδιμβούργου εν ευθέτω χρόνω, όταν ο σημερινός τίτλος που κατέχει τώρα ο πρίγκιπας Φίλιππος επιστρέψει τελικά στο Στέμμα». Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου το 2021, τον τίτλο κληρονόμησε ο Κάρολος. Μόλις έγινε βασιλιάς, επέστρεψε στο Στέμμα, μετά από κάποια σκέψη, ο Κάρολος βρήκε έναν τρόπο να εκπληρώσει τις επιθυμίες των γονιών του και τις δικές του. Τον Μάρτιο του 2023, θα απονείμει τον προηγούμενο τίτλο του πρίγκιπα Φίλιππου στον Εδουάρδο προς τιμήν των 59ων γενεθλίων του. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο τίτλος δεν είναι πλέον κληρονομικός, δεν θα μεταβιβαστεί στον γιο του James, τον σημερινό κόμη του Ουέσσεξ. «Αφού πεθάνει ο Εδουάρδος, ο Κάρολος έχει ξεκαθαρίσει ότι η Charlotte (τώρα επτά ετών) θα πρέπει να γίνει Δούκισσα του Εδιμβούργου», γράφει ο βασιλικός συγγραφέας Robert Jobson στο βιβλίο του “Our King Charles III” (μέσω της Mirror). 

Η πριγκίπισσα Charlotte μπορεί επίσης να γίνει πριγκίπισσα βασιλική μια μέρα 

Δεδομένης της υψηλής βασιλικής της θέσης, είναι πιθανό η πριγκίπισσα Charlotte να λάβει έναν άλλο τίτλο κύρους στο μέλλον: Πριγκίπισσα Βασιλική. Επί του παρόντος, ο τίτλος αυτός ανήκει στην κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, την πριγκίπισσα Άννα. Το 1642, ο τίτλος Princess Royal δημιουργήθηκε προς τιμήν της μεγαλύτερης κόρης του μονάρχη, αντλώντας έμπνευση από το γαλλικό βασιλικό στυλ. Όπως και η σημερινή ενσάρκωση του τίτλου του Δούκα του Εδιμβούργου, η Πριγκίπισσα Βασιλική είναι ένας ισόβιος ρόλος που δεν είναι κληρονομικός. 

Princess Charlotte
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πριν από την Άννα, η μεγάλη θεία της, η πριγκίπισσα Μαίρη, κατείχε τον τίτλο μέχρι τον θάνατό της το 1965. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά το γεγονός ότι ήταν η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε ποτέ τον ρόλο. Παρόλο που η Άννα πληρούσε τα κριτήρια επιλεξιμότητας, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έδωσε τον τίτλο στην κόρη της μέχρι το 1987. Η επιλογή του χρόνου για την απονομή αυτού του τίτλου είναι προνόμιο του μονάρχη και δεν είναι σαφές γιατί ακριβώς η Ελισάβετ επέλεξε να περιμένει. Από τη μία πλευρά, η Άννα δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τους τίτλους και το 1973 αρνήθηκε την ευκαιρία να λάβει κάποιον ως γαμήλιο δώρο. Από την άλλη, η Princess Royal έχει ένα ασυνήθιστο κριτήριο που μπορεί να έκανε τη βασίλισσα να κάνει μια παύση προτού τον απονείμει στην έφηβη Άννα το 1965. «Σύμφωνα με τον αρχαίο βρετανικό νόμο, όποιος άνδρας κοιμάται με την πριγκίπισσα Royal πριν παντρευτούν είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας  που τιμωρείται με εκτέλεση», δήλωσε στο Town & Country ο βασιλικός συγγραφέας Duncan Larcombe. Ανεξάρτητα από το πότε η Charlotte θα δικαιούται τον ιστορικό τίτλο, ο Larcombe παρατήρησε ότι ο πρίγκιπας William μπορεί να περιμένει μέχρι να μεγαλώσει, ακόμη και να παντρευτεί, για να της τον δώσει. 

Διάβασε επίσης:

Οι βασιλικοί κανόνες που ο Κάρολος και η Camilla δεν πρέπει πλέον να ακολουθούν

Με τον θάνατο της Ελισάβετ Β’ τερματίστηκε η μακροβιότερη βασιλεία στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας. Κυβέρνησε ως βασίλισσα για 70 χρόνια, σύμφωνα με το BBC, και πέθανε σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία.

Λόγω των κανόνων διαδοχής, ο Κάρολος έγινε βασιλιάς τη στιγμή που πέθανε η μητέρα του και η σύζυγός του, Camilla στέκεται στο πλάι του. Ενώ είναι ήδη βασιλιάς, η στέψη του Καρόλου και της Camilla έχει ανακοινωθεί για τις 6 Μαΐου 2023, σύμφωνα με την Washington Post. Το βασιλικό ζεύγος δείχνει να απολαμβάνει την προνομιακή τους θέση αφού παύουν πλέον να ακολουθούν κάποιους κανόνες.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ δεν θα πληρώσει ούτε δεκάρα σε φόρους κληρονομιάς

Μια σημαντική εξαίρεση που παρέχεται στον βασιλιά Κάρολο είναι ότι απαλλάσσεται από την καταβολή φόρων κληρονομιάς για την περιουσία που κληρονομήθηκε από την εκλιπούσα μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Ενδεικτικά, ο μέσος άνθρωπος θα πλήρωνε περίπου 40% σε φόρους για μια κληρονομιά αξίας άνω των 374.000 δολαρίων, ανά NPR, οπότε αυτό είναι ένα τεράστιο ευεργέτημα για τον νέο βασιλιά. Η απόφαση ότι ο Βρετανός μονάρχης δεν θα χρειάζεται να πληρώνει φόρο κληρονομιάς ελήφθη το 1993, όταν ο τότε πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ συμφώνησε σε μια φορολογική ρύθμιση με τη βασιλική οικογένεια.

Δες εδώ ποιους κανόνες δεν ακολουθεί ο Κάρολος 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα παιδιά του πρίγκιπα William δεν θα ακολουθήσουν τα βήματά του στο σχολείο και εδώ είναι το γιατί
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΤΑΙΝΙΑ FERRARIDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr