Now Reading
Τα πρώτα πλάνα με τον Timothée Chalamet και τη Zendaya από το sequel του Dune

Τα πρώτα πλάνα με τον Timothée Chalamet και τη Zendaya από το sequel του Dune

Λινα Γριβογιάννη
DunePartTwo

Όλα δείχνουν ότι το δεύτερο μέρος της ταινίας Dune από τον Denis Villeneuve θα έχει πολύ περισσότερη Zendaya και διάδράση ανάμεσα σε εκείνη και τον Chalamet αλλά και πολύ δράση με μάχες.

Από τότε που επιβεβαιώθηκε ότι το εξαιρετικά επιτυχημένο Dune του Denis Villeneuve θα αποκτήσει συνέχεια το 2021, οι fans περιμένουν με ανυπομονησία νέα για το τι να περιμένουν από το δεύτερο μέρος της επικής ιστορίας επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε μόνο νέες ανακοινώσεις για το cast και έχουμε δει ένα trailer. Ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve και οι πρωταγωνιστές Timothée Chalamet, και Zendaya συγκεντρώθηκαν στο CinemaCon στο Λας Βέγκας έδωσαν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη ταινία.

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει την πρώτη ταινία ας κάνουμε μια σύντομη υπενθύμιση του τι συνέβη: Ο οίκος Atreides έφτασε στον Arrakis – έναν έρημο πλανήτη που είναι η μόνη πηγή του πολυπόθητου ψυχεδελικού ναρκωτικού «spice» – και αμέσως μπήκε σε έναν θανάσιμο πόλεμο. Υπήρχε επίσης ένα γιγάντιο σκουλήκι και η Zendaya είχε μόνο επτά λεπτά συμμετοχής στην οθόνη.  Στο δεύτερο μέρος, βλέπουμε περισσότερο από το σκουλήκι και ακόμα περισσότερο από τη Zendaya.

DunePartTwo
instagram.com/dunemovie/ 

Τι γνωρίζουμε για το «Dune: Part Two» 

Επιτέλους, μπορούμε να απολαύσουμε το «Dune: Part Two» αφού η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη ματιά που μέχρι τώρα είχαν δει μόνο λίγοι τυχεροί στο CinemaCon. Το trailer ξεκινά με τον Chani και τον Paul να κάθονται στην άκρη της ερήμου, πριν δείξει την άνοδο του τελευταίου σε «μεγάλο ηγέτη» μεταξύ των Fremen και την εκπαίδευσή του από τον Stilgar πριν καβαλήσει το γιγάντιο σκουλήκι. Υπάρχει επίσης μια σκηνή μάχης με μαχαίρι μεταξύ του Paul και του νέου χαρακτήρα του Austin Butler, Feyd-Rautha. Επίσης, βλέπουμε φευγαλέα τις νεοφερμένες στο cast Florence Pugh, Lea Seydoux και Butler, φυσικά, με την τελευταία να φαίνεται μόνο ασπρόμαυρη, κάτι που μοιάζει με ενδιαφέρουσα σκηνοθετική επιλογή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σκουλήκι. 

DunePartTwo
instagram.com/dunemovie/

Πότε θα προβληθεί και ποιο είναι το cast του Dune: Part Two 

To «Dune: Part Two» ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου, αλλά στην πραγματικότητα έχει επισπευσθεί, και θα βγει στις 2 Νοεμβρίου. Το cast του Dune συνεχίζει να αυξάνεται με ηθοποιούς όπως ο Elvis Austin Butler, η Florence Pugh, ο Christopher Walken, η Léa Seydoux και ο Tim Blake Nelson εντάσσονται σύμπαν που έχει δημιουργήσει τον Denis Villeneuve, μαζί με τους πρωταγωνιστές που επιστρέφουν Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson και Charlotte Rampling.  

Η Seydoux θα υποδύεται τη Lady Margot, η οποία, για όσους δεν γνωρίζουν τον παράξενο και θαυμαστό κόσμο των Fremen, είναι άλλο ένα μέλος των Bene Gesserit, της ίδιας μυστικιστικής αδελφότητας στην οποία ανήκει και η μητέρα του Paul Atreides (Chalamet), η Lady Jessica (Ferguson). Η Margot είναι επίσης το πρόσωπο που προειδοποίησε τον Paul και την Jessica ότι επρόκειτο να προδοθούν από τους Harkonnens, παρά το γεγονός ότι είναι η σύζυγος του συντρόφου του αυτοκράτορα κόμη Hasimir Fenring. Στο μυθιστόρημα του Frank Herbert, η Margot γίνεται σύμμαχος του Paul στην αποστολή του να ανατρέψει τους Harkonnens, αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη χειραγωγώντας το μυαλό του Feyd-Rautha, του κληρονόμου της οικογένειας Harkonnens που θα παίξει στο «Dune: Part Two» από τον Butler.

Ο Butler ως ο σκληρός και αποκρουστικός Feyd-Rautha είναι μια ερμηνεία που πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε, αλλά ίσως ο πιο σκοτεινός κακός του μυθιστορήματος δεν έχει έρθει ακόμα, με τον θρύλο του κινηματογράφου Walken να υποδύεται τον αυτοκράτορα Shaddam IV. Παρά το γεγονός ότι δεν είδαμε τον Αυτοκράτορα στην πρώτη ταινία Dune, είναι ουσιαστικά ο υπεύθυνος για τη διπλή προδοσία του Οίκου Atreides για να εδραιώσει την εξουσία του, ενώ όλα αυτά τα έκανε να φαίνονται σαν να ήταν έργο των Harkonnens. 

Έπειτα υπάρχει η Pugh, η οποία εντάσσεται ως η κόρη του Αυτοκράτορα, η Πριγκίπισσα Irulan, αλλά έχει περιφερειακό ρόλο στα μυθιστορήματα, αφηγείται τα γεγονότα στην αρχή κάθε κεφαλαίου και μπαίνει πλήρως μόνο στα τελευταία κεφάλαια. Δεδομένου ότι η ιστορία έχει ξεφύγει από αυτό το είδος της αφήγησης, φαίνεται πιθανό η Irulan να εισαχθεί νωρίτερα στην ιστορία και να αποκτήσει σάρκα και οστά, αντί να εισαχθεί στην ιστορία ακριβώς στο τέλος. 

Και όλα αυτά χωρίς καν να αναφερθούμε στο πραγματικά γεμάτο cast που είχε ήδη παρουσιαστεί στο Dune. Φρεσκοβγαλμένος από το εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka, ο Timmy C θα ηγηθεί φυσικά και πάλι των διαδικασιών, ενώ μας έχουν υποσχεθεί πολύ περισσότερο χρόνο για τη Zendaya ως Chani, αφού η ίδια ήταν κάπως σαν bookended στην πρώτη ταινία, αντί να δώσει στους fans πολλή δράση. 

Τι αφορά το  Dune: Part Two  

Το «Dune: Το Part Two» πρόκειται να εξιστορήσει το δεύτερο μισό του μυθιστορήματος του Herbet, συνεχίζοντας από τον Paul και την Jessica που δραπετεύουν από τους Harkonnen και τους προσφέρεται ασφάλεια από τους Fremen, τον έρημο λαό του Arrakis. Όπως ίσως θυμάσαι, εδώ είναι που γνωρίσαμε τελικά τη Zendaya, ως Chani, και τον Bardem, ως αρχηγό των Fremen, τον Stilgar. Η σύνοψη της συνέχειας προειδοποιεί ότι ο πόλεμος έρχεται, πειράζοντας ότι: «Το δεύτερο μέρος θα επικεντρωθεί στον Paul που θα συγκεντρώσει έναν τεράστιο στρατό Fremen για να πολεμήσει τον αδίστακτο Harkonnen, καθώς ουσιαστικά γίνεται μια μυθική φιγούρα μεσσία για τους κατοίκους του Arrakis».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Denis Villeneuve  περιγράφει τη συνέχεια ως μια «επική πολεμική ταινία» που θα είναι «πολύ πιο πυκνή» από την πρώτη. «Επισκεφτήκαμε τον Arraki. Επισκεπτόμαστε νέες τοποθεσίες, τα πάντα είναι νέα στην ταινία», συνέχισε. «Στην πρώτη ταινία, γυρίσαμε το 40% σε Imax – αυτή τη φορά είναι full Imax». Μιλώντας για τον μεγαλύτερο ρόλο της στο δεύτερο μέρος, η Zendaya δήλωσε: «Ο ρόλος μου θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα παίξει στο δεύτερο μέρος: “Δεν είναι μόνο στα όνειρα αυτή τη φορά. Είχα μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα για να μάθω ποια ήταν στο πρώτο μέρος. Είναι ακόμα δύο νέοι άνθρωποι που προσπαθούν να μεγαλώσουν, να ερωτευτούν και να φύγουν, όντας πολεμιστές για τον λαό σου”».

DunePartTwo
instagram.com/dunemovie/

Για τον χαρακτήρα του, ο Chalamet δήλωσε: «Ο ρόλος που υποδύομαι είναι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχω γνωρίσει ποτέ. Βλέπουμε πραγματικά τον Paul Atrides να γίνεται ηγέτης. Έναν λυτρωτή του λαού των Fremen κατά μία έννοια».

Διάβασε επίσης:

Ξανά σκηνοθέτης ο Johnny Depp μετά από 25 χρόνια-Πρωταγωνιστής και παραγωγός ο μοναδικός Al Pacino

O ηθοποιός Johnny Depp θα επιστρέψει στην θέση πίσω από την κάμερα για το «Modigliani», ένα βιογραφικό δράμα για τον Ιταλό καλλιτέχνη Amedeo Modigliani. Ο Al Pacino είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με τον Barry Navidi. Η IN.2, ο ευρωπαϊκός βραχίονας της εταιρείας παραγωγής Infinitum Nihil, υποστηρίζει την ταινία.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Dennis McIntyre και διασκευασμένο για την οθόνη από τους Jerzy και Mary Kromolowski, το «Modigliani» διαδραματίζεται στο Παρίσι του 1916 και αφηγείται την ιστορία του ιταλικής καταγωγής ζωγράφου και γλύπτη Amedeo Modigliani. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ταινίας, ο Modigliani «που για πολύ καιρό θεωρούνταν από τον ίδιο μια κριτική και εμπορική αποτυχία, διανύει ένα ταραχώδες και περιπετειώδες 48ωρο που θα αποτελέσει σημείο καμπής στη ζωή του, εδραιώνοντας τελικά τη φήμη του ως καλλιτεχνικού θρύλου». 

Δες εδώ ποια θα είναι η νέα ταινία του Johnny Depp 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Chris Evans και η Alba Baptista παντρεύτηκαν στο Cape Cod
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Michelle και Barack ObamaDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr