Now Reading
Η Gwyneth Paltrow δικαιώθηκε και έδωσε την καλύτερη ερμηνεία της όχι σε ταινία αλλά στo δικαστήριο

Η Gwyneth Paltrow δικαιώθηκε και έδωσε την καλύτερη ερμηνεία της όχι σε ταινία αλλά στo δικαστήριο

Avatar photo

Στο αστικό δικαστήριο της Γιούτα, η ηθοποιός Gwyneth Paltrow έχει σκύψει απροκάλυπτα σε κάθε στερεότυπο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για να την χαρακτηρίσει, σε μια ερμηνεία που φτάνει να ξεπεράσει ακόμα και εκείνη που της χάρισε το Oscar.

Η δημοτικότητα των δίκων των διασημοτήτων μπορεί να εξηγηθεί, εν μέρει, από τη γοητεία που ασκεί το να βλέπεις μια σταρ σε θέση που συνήθως συναντάμε κοινούς θνητούς ή εγκληματίες. Όμως, κάθε υποψία σχετικότητας απουσιάζει από τη δίκη της Paltrow. Η δίκη της Gwyneth Paltrow είναι ο καλύτερος ρόλος της εδώ και χρόνια.   

Ένα από τα μαθήματα της ενηλικίωσης είναι ότι η ζωή είναι δύσκολη και, όσο μεγαλώνει κανείς, πιθανότατα θα γίνεται δυσκολότερη. Υπάρχουν οι διαρκείς προσωπικές πιέσεις: να βγάλεις τα προς το ζην, να βρεις και να κρατήσεις έναν σύντροφο, να μεγαλώσεις ενδεχομένως παιδιά και αναπόφευκτα να βιώσεις την αμηχανία, τη θλίψη και τον θάνατο. Και έπειτα υπάρχουν και τα ευρύτερα ζητήματα, τα φαντάσματα των οποίων γίνονται όλο και πιο στοιχειωτικά κάθε χρόνο που περνά: πόλεμος, ανισότητα, πολιτικές διαμάχες, παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, περιβαλλοντική αποκάλυψη. Όλα μαζί, είναι αρκετά για να οδηγήσουν τον καθένα στο χείλος του γκρεμού. Έτσι, δεν είναι ίσως περίεργο που ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ειδησεογραφικά γεγονότα τον τελευταίο καιρό ήταν η δίκη της Gwyneth Paltrow, σε αστικό δικαστήριο της Γιούτα, για ένα ατύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο πολυτελείας από το παρελθόν της. Είναι σαν να περιμέναμε όλοι να εκπνεύσουμε, και η Paltrow μας έδωσε επιτέλους την άδεια. 

https://www.instagram.com/faltrowupdates/

Για όσους κατάφεραν με κάποιο τρόπο να μείνουν μέχρι τώρα μακριά από την είδηση και την δίκη, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 30/03, αλλά ας πάμε στα βασικά: Τον Φεβρουάριο του 2016, η Paltrow η οποία είναι πενήντα ετών, έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο Deer Valley Resort στο Παρκ Σίτι της Γιούτα. Ο Terry Sanderson, ένας εβδομηνταεξάχρονος συνταξιούχος, βρισκόταν στο θέρετρο την ίδια περίοδο με την Paltrow και το 2019 κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας την ότι διέπραξε «ski and run», ότι δήλαδη τον χτύπησε ενώ έκανε σκι και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τον Sanderson, έκανε σκι στην πίστα για αρχάριους όταν τον χτύπησε από πίσω η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ιδρύτρια του Goop, η οποία δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει επειδή ήταν απασχολημένη με τα παιδιά της. Ο Sanderson λέει ότι υπέστη διάφορες σωματικές και ψυχικές βλάβες από τη σύγκρουση (σπασμένα πλευρά, εγκεφαλικό τραύμα) και αρχικά ζητούσε αποζημίωση 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και το ποσό αυτό μειώθηκε έκτοτε σε τριακόσιες χιλιάδες δολάρια. 

https://www.instagram.com/bnr.bg_/

Περισσότερο από το 95% των αστικών υποθέσεων συμβιβάζονται. Ωστόσο, η Paltrow όχι μόνο άφησε την υπόθεση αυτή να φτάσει σε δίκη, αλλά και άσκησε ανταγωγή κατά του Sanderson για το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου, συν τα δικηγορικά έξοδα. Ισχυρίζεται ότι ο Sanderson ήταν αυτός που έπεσε πάνω της και ότι, σε αντίθεση με την εκδοχή του για τα γεγονότα, εκείνη ήταν ο πιο μακρινός σκιέρ στην πίστα, στον οποίο θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα, σύμφωνα με την εθιμοτυπία της πίστας. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η νομική ομάδα της ηθοποιού προσπάθησε να παρουσιάσει τον Sanderson ως έναν καιροσκόπο που αναζητά τη φήμη και το χρήμα και, επιπλέον, έναν άνθρωπο του οποίου οι σωματικές και ψυχικές παθήσεις μπορεί να μην σχετίζονται με το ατύχημα. Ο δικηγόρος του Sanderson, εν τω μεταξύ, προσπάθησε να χαρακτηρίσει την Paltrow ως μια σταρ που έχει συνηθίσει να συναναστρέφεται με ονόματα όπως η Taylor Swift και δεν νοιάζεται για όποιο κακό μπορεί να προκαλέσει στους μικρούς ανθρώπους.   

Οι δίκες διασημοτήτων είναι σχετικά συχνές και συχνά αποτελούν τσίρκο για τα μέσα ενημέρωσης. Για πολλούς η παρακολούθηση αυτών των δικαστικών υποθέσεων, με την εστίασή τους στις πιο άσχημες και βίαιες πτυχές της εξουσίας, ήταν πιθανότατα καταθλιπτική, αν όχι τραυματική. Και ενώ η δίκη της Paltrow δεν είναι εντελώς χωρίς διακύβευμα -τα χρήματα μπορεί να αλλάξουν χέρια και, υπό κάποια αόριστη έννοια, η φήμη κινδυνεύει- είναι, συγκριτικά, μια αψιμαχία χαμηλής πίεσης που διεξάγεται μεταξύ των πλουσίων, την οποία μπορούμε, για πρώτη φορά, να απολαύσουμε με ελάχιστες ενοχές. Φυσικά, οι ισχυρισμοί του Sanderson για διανοητική και ψυχολογική παρακμή, αν και δεν έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι συνδέεται με το ατύχημα, δεν είναι για γέλια- και όμως, η έμφαση που έδωσε η νομική ομάδα του ενάγοντος σε λεπτομέρειες όπως η αδυναμία του να απολαύσει γευσιγνωσίες κρασιού μετά τη σύγκρουση μας έκανε να σκεφτούμε το είδος της δίκης που θα μπορούσε να παρουσιαστεί καλύτερα σε ένα σίκουελ του «Legally Blonde». 

Η ηθοποιός έχει σκύψει απροκάλυπτα σε κάθε στερεότυπο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για να την χαρακτηρίσει, εμφανιζόμενη στο δικαστήριο, μέρα με τη μέρα, άψογα ντυμένη με  ρούχα κορυφαίων σχεδιαστών. Αλλά όπως έχει πει η ίδια η Paltrow, το 2009, «είμαι αυτή που είμαι», προσθέτοντας, με μια αρκετά σπάνια ειλικρίνεια, «δεν μπορώ να προσποιούμαι ότι είμαι κάποια που βγάζει είκοσι πέντε χιλιάδες δολάρια το χρόνο». Όμως, σε μια εποχή που τόσες πολλές mainstream προσωπικότητες φαίνεται να έχουν εμμονή με το να εμφανίζονται σαν του λαού, παρόλο που δεν είναι τίποτα άλλο, υπάρχει κάτι ομολογουμένως αναζωογονητικό στην προσέγγιση της Paltrow που ανοίγει τα χαρτιά της στο τραπέζι.  

Αν και η Paltrow έχει αφήσει σε μεγάλο βαθμό πίσω της την μεγάλη οθόνη, αλλά στο κάτω-κάτω εξακολουθεί να είναι ηθοποιός, και μέρη της κατάθεσής της μοιάζουν σαν να έχουν αφαιρεθεί από γνώστες σειρές που προβάλλονται. Βλέποντας την να σφίγγει σοβαρά τα χείλη της όταν ρωτήθηκε αν η σύγκρουση την απέτρεψε από το να απολαύσει τις διακοπές της, μια ερώτηση στην οποία απάντησε με τις λέξεις «Λοιπόν, έχασα μισή μέρα σκι». 

Η τελευταία ημέρα της δίκης της Gwyneth Paltrow για το ατύχημα στο σκι έκανε το διαδίκτυο να βουίζει.  Στις 30 Μαρτίου, οι ένορκοι στο Park City της Γιούτα έκριναν ότι ο Terry Sanderson ήταν «100%» υπαίτιος για το ατύχημα στο σκι το 2016, στο οποίο ενεπλάκη ο ίδιος και η ιδιοκτήτρια του Goop. Αφού η Paltrow -η οποία αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Sanderson ότι έπεσε πάνω του με σκι σε ανταγωγή- ενημερώθηκε ότι μπορούσε να φύγει από την αίθουσα του δικαστηρίου μετά την ετυμηγορία, η 50χρονη σηκώθηκε από τη θέση της, πέρασε πίσω από τον συνταξιούχο πηγαίνοντας προς την πόρτα και έσκυψε για να του ψιθυρίσει κάτι στο αυτί. 

Η σύντομη ανταλλαγή έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να φτιάχνουν memes για να εικάσουν τι ειπώθηκε.Τι είπε λοιπόν η Paltrow στον Sanderson; Μια πηγή στο χώρο δήλωσε στο E! News ότι η βραβευμένη με Oscar είπε: «Σου εύχομαι τα καλύτερα». 

Και λίγο μετά την αποχώρησή της, η Paltrow δημοσίευσε μια δήλωση στο E! News με τις σκέψεις της για τη νομική της νίκη. «Ένιωσα ότι το να συναινέσω σε μια ψευδή αξίωση έθεσε σε κίνδυνο την ακεραιότητά μου», είπε. «Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και εκτιμώ όλη τη σκληρή δουλειά του δικαστή Holmberg και των ενόρκων και τους ευχαριστώ για τη στοχαστικότητά τους στο χειρισμό αυτής της υπόθεσης». Ο δικηγόρος της, Steve Owens, πρόσθεσε σε ξεχωριστή δήλωση: «Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό το ομόφωνο αποτέλεσμα και εκτιμούμε τον προσεκτικό χειρισμό της υπόθεσης από τον δικαστή και τους ενόρκους. Η Gwyneth έχει ιστορικό στο να υπερασπίζεται αυτά που πιστεύει αυτή η κατάσταση δεν ήταν διαφορετική και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το σωστό». 

Εκτός του ότι οι ένορκοι έκριναν ότι η Paltrow δεν είχε καμία υπαιτιότητα για το ατύχημα με το σκι, επιδίκασαν στη βραβευμένη με Όσκαρ 1 δολάριο ως αποζημίωση, το οποίο ήταν αυτό που είχε ζητήσει στην ανταγωγή της εναντίον του 76χρονου. Στην οκταήμερη δίκη τους κλήθηκαν μάρτυρες και από τις δύο πλευρές, μεταξύ των οποίων και ένας δάσκαλος σκι που έκανε σκι με την οικογένεια της Paltrow την ώρα του ατυχήματος. Αν και η κόρη της ηθοποιού Apple, 18 ετών, και ο γιος της Moses, 16 ετών -τον οποίο μοιράζεται με τον πρώην Chris Martin- ήταν αρχικά προγραμματισμένο να καταθέσουν, οι καταθέσεις τους διαβάστηκαν αυτολεξεί, αφού τα προγράμματα τους δεν τους επέτρεψαν να εμφανιστούν στο δικαστήριο. 

https://www.instagram.com/bnr.bg_/

«Παρατήρησα ότι φαινόταν λίγο σοκαρισμένη», θυμήθηκε η Apple για τη μητέρα της μετά τη σύγκρουση στην κατάθεσή της. «Και τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε: “Αυτός ο μαλάκας έπεσε πάνω μου. Έπεσε κατευθείαν στην πλάτη μου” ». Και πρόσθεσε: «Ήταν σε κατάσταση σοκ και αποφάσισε μετά ότι δεν θα έκανε σκι για το υπόλοιπο της ημέρας, κάτι που δεν κάνει ποτέ. Πάντα μένει στο σκι. Αλλά αποφάσισε να κατέβει γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ και πονούσε λίγο». 

https://www.instagram.com/faltrowupdates/

Στη δική της κατάθεση, η Paltrow είπε ότι το ταξίδι για σκι ήταν σημαντικό για τα παιδιά της και τον νυν σύζυγό της Brad Falchuk, ο οποίος έχει δύο δικά του παιδιά από προηγούμενη σχέση. Όπως εξήγησε, «αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Brad και εγώ συστήναμε τα παιδιά μας και κάναμε κάτι μαζί για να δούμε αν θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τις οικογένειες». Το E! News επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Sanderson για σχόλια, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση. 

Διάβασε επίσης:

Η Gwyneth Paltrow μίλα για τις συμβουλές διατροφής που προωθεί και τις έχει ονομάσει «δίαιτα πείνας»

Η Gwyneth Paltrow κατηγόρησε τα «πολύ υψηλά επίπεδα φλεγμονής» και το long COVID για τις συμβουλές ευεξίας της που έκτοτε ονομάστηκαν «δίαιτα πείνας» και προσπάθησε να ξεδιαλύνει την κατάσταση και να απαντήσει σε όσα ακούστηκαν μετά από την εμφάνιση της σε ένα podcast την προηγουμένη εβδομάδα. «Έχω δουλέψει για να επικεντρωθώ πραγματικά σε τροφές που δεν είναι φλεγμονώδεις, και δουλεύει πολύ καλά», δήλωσε η ηθοποιός στο Instagram Story της την Παρασκευή. «Αυτό βασίζεται στα ιατρικά μου αποτελέσματα και στις εκτεταμένες εξετάσεις που έχω κάνει με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε η 50χρονη, σημειώνοντας ότι η καθημερινή της διατροφή δεν είχε σκοπό «να αποτελέσει συμβουλή για οποιονδήποτε άλλον».

Η Paltrow, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα αφού περιέγραψε τις διαλείπουσες νηστείες της, τα γεύματα με ζωμό οστών και τα paleo δείπνα στο podcast «Art of Being Well», δήλωσε ότι οι συνήθειες της ήταν «πολύ ισχυρές και θετικές» για εκείνη. Η Gwyneth Paltrow στάθηκε στις συμβουλές ευεξίας της εν μέσω επικρίσεων περί «δίαιτας πείνας». Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός διευκρίνισε ότι δεν τρώει αυτές τις τροφές ρουτίνας «όλη μέρα κάθε μέρα».

Δες εδώ τις διατροφικές συμβουλές της Paltrow 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΗΜΟΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
JIMMY FALLONDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr