Now Reading
H Brooke Shields σοκάρει με τις αποκαλύψεις της για τον βιασμό που υπέστη στα 20 της

H Brooke Shields σοκάρει με τις αποκαλύψεις της για τον βιασμό που υπέστη στα 20 της

Avatar photo

Η Brooke Shields δήλωσε ότι είναι «θαύμα» που «επέζησε» από τον βιασμό της από ένα ισχυρό στέλεχος του Hollywood όταν ήταν στα 20 της.

«Μου πήρε πολύ καιρό να το επεξεργαστώ», δήλωσε η ηθοποιός, που σήμερα είναι 57 ετών, σε συνέντευξη της στο περιοδικό People, αφού αποκάλυψε την επίθεση μετά το κολέγιο στο ντοκιμαντέρ της στο Hulu, «Pretty Baby».

«Είμαι πιο θυμωμένη τώρα από ό,τι μπορούσα να είμαι τότε», συνέχισε. «Αν φοβάσαι, έχεις δίκιο. Πρόκειται για τρομακτικές καταστάσεις. Δεν χρειάζεται να είναι βίαιες για να είναι τρομακτικές». Ο βιασμός συνέβη λίγο μετά την αποφοίτηση της από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 1987. «Απλώς πάγωσα εντελώς», θυμάται η ηθοποιός.

Η πρωταγωνίστρια του «Blue Lagoon» θυμήθηκε ότι βρισκόταν στο «χαμηλότερο σημείο της καριέρας της» όταν συναντήθηκε με το ανώνυμο στέλεχος για δείπνο, το οποίο πίστευε ότι θα είχε ως αποτέλεσμα να «πάρει ρόλο σε ταινία». Μετά το γεύμα τους, συμφώνησε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του για να καλέσει ταξί. Αλλά η Shields είπε στο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου, ότι ο βιάστης της άρχισε να «παλεύει» από πάνω της, με αποτέλεσμα να φοβάται ότι «θα πνιγεί ή κάτι τέτοιο».

«Δεν πάλεψα τόσο πολύ», συνέχισε. «Δεν το έκανα. Απλά πάγωσα εντελώς. Σκέφτηκα ότι ένα «Όχι» θα έπρεπε να είναι αρκετό και σκέφτηκα απλώς «μείνε ζωντανή και βγες έξω» και το απέκλεισα».Η Shields εξήγησε ότι αρχικά κατηγόρησε τον εαυτό της που πήγε στο ξενοδοχείο με τον άνδρα εξ αρχής. «Ήταν πολύ εύκολο να αποσυνδέσω τις σκέψεις μου, επειδή μέχρι τότε ήταν πια παλιά υπόθεση και επειδή ήταν μια επιλογή τύπου fight or flight» είπε στο People. «Η πάλη δεν ήταν επιλογή, οπότε απλά αφήνεις το σώμα σου. «Δεν είσαι εκεί. Δεν συνέβη» ».

Η Shields σημείωσε ότι έχει σεξουαλικοποιηθεί στο Hollywood εδώ και δεκαετίες, ξεκινώντας από όταν εμφανίστηκε γυμνή στην ταινία «Pretty Baby» το 1978, όταν ήταν μόλις 11 ετών. «Ήταν πιο εύκολο να κλείνομαι στον εαυτό μου. Ήμουν καλή σε αυτό», δήλωσε στο περιοδικό.

 

Διάβασε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023: «DigitALL: Καινοτομία και τεχνολογία για την ισότητα των φύλων»

Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν σε μία μέρα σαν την σημερινή, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ερωτήματα όπως: Για ποιο λόγο είναι αυτή η ημέρα;  Υπάρχει αντίστοιχη Διεθνής Ημέρα των Ανδρών; Τι σημαίνει και πως ξεκίνησε; Για περισσότερο από έναν αιώνα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σηματοδοτούν την 8η Μαρτίου ως ειδική ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες.

«Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και λύση σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις. Όμως η μισή ανθρωπότητα συγκρατείται από την πιο διαδεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εποχής μας…», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) António Guterres, περιγράφοντας τις προτεραιότητες για το 2023 στη Γενική Συνέλευση. «Η ισότητα των φύλων είναι ζήτημα εξουσίας. Η πατριαρχία, με χιλιετίες εξουσίας πίσω της, επιβεβαιώνεται εκ νέου. Τα Ηνωμένα Έθνη αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών παντού». 

Η ισότητα των φύλων είναι τόσο σημαντική για τα Ηνωμένα Έθνη που αποτελεί κεντρικό στοιχείο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Και ο συνεχής αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών σηματοδοτείται κάθε χρόνο από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο Guterres υποσχέθηκε να «διπλασιάσει την υποστήριξη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστώσεων, για να καλυφθούν τα κενά στην εκπροσώπηση των γυναικών, από τις εκλογές μέχρι τις αίθουσες συνεδριάσεων και τα τραπέζια ειρήνης», καθώς και να «επικεντρωθεί στα κενά μεταξύ των φύλων στην επιστήμη και την τεχνολογία που ενισχύουν τις τεράστιες ανισότητες στον ψηφιακό τομέα».

 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Camila Alves


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top