Now Reading
Ακτιβιστές στηρίζουν την έκκληση της Kate Winslet για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο

Ακτιβιστές στηρίζουν την έκκληση της Kate Winslet για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο

Λινα Γριβογιάννη
kate.winslet

Η ηθοποιός προέτρεψε τους «ανθρώπους της εξουσίας» να ποινικοποιήσουν το επιβλαβές ψηφιακό περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όταν παρέλαβε το βραβείο Bafta.

Οι ακτιβιστές της διαδικτυακής ασφάλειας χαιρέτισαν την έκκληση της Kate Winslet προς τους «ανθρώπους της εξουσίας» να ποινικοποιήσουν το επιβλαβές ψηφιακό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την παραλαβή του βραβείου Bafta, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο συζητά τη νομοθεσία για τον περιορισμό των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. 

Η ηθοποιός κέρδισε το τηλεοπτικό βραβείο την Κυριακή για την απεικόνιση μιας μητέρας της οποίας η έφηβη κόρη υποφέρει από προβλήματα ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα της παρακολούθησης βλαβερού διαδικτυακού περιεχομένου. Παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης πρωταγωνίστριας για το δράμα του Channel 4 «I am Ruth», στο οποίο έπαιξε μαζί με την πραγματική της κόρη, Mia Threapleton, η Winslet δήλωσε: «Θέλουμε πίσω τα παιδιά μας».

instagram.com/kate.winslet.official/

Και πρόσθεσε: «Για τους νέους που έχουν εθιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις σκοτεινές πλευρές τους, δεν χρειάζεται να είναι αυτή η ζωή σας. Προς τους ανθρώπους που έχουν την εξουσία και τους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν αλλαγές, σας παρακαλώ, ποινικοποιήστε το επιβλαβές περιεχόμενο».

Το Ίδρυμα Molly Rose Foundation, που ιδρύθηκε από την οικογένεια της έφηβης Molly Russell, η οποία αυτοκτόνησε το 2017 αφού είδε υλικό σχετικό με αυτοτραυματισμό και αυτοκτονία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση «να ακούσει όλους τους ανήσυχους γονείς» και να θεσπίσει ισχυρή νομοθεσία για τη θωράκιση των νέων από το βλαβερό ψηφιακό περιεχόμενο.

Αναφερόμενος στην έκκληση του πρίγκιπα William για καλύτερη προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο μετά την έρευνα για το θάνατο της Russell πέρυσι, εκπρόσωπος του ιδρύματος δήλωσε: «Δεν έχει σημασία αν είστε ο νικητής του βραβείου Bafta καλύτερης ηθοποιού ή ο διάδοχος του θρόνου: οι οικογένειες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών στον ανεξέλεγκτο ψηφιακό μας κόσμο. Δεν είναι μόνο το εύκολα ανιχνεύσιμο επιβλαβές περιεχόμενο που προκαλεί ανησυχία, αλλά και οι αλγόριθμοι των τεχνολογικών πλατφορμών που προωθούν καθημερινά ψηφιακούς κινδύνους σε ευάλωτους νέους».

instagram.com/kate.winslet.official/

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραδώσει ένα νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που να αντιμετωπίζει την κλίμακα του προβλήματος. Το νομοσχέδιο επιβάλλει στις εταιρείες τεχνολογίας την υποχρέωση να προστατεύουν τα παιδιά από το επιβλαβές περιεχόμενο, αλλά μέλη της Βουλής των Λόρδων προσπαθούν επί του παρόντος να ενισχύσουν τη νομοθεσία. 

Μια διακομματική ομάδα ομότιμων, με επικεφαλής την πρώην υπουργό Πολιτισμού Nicky Morgan, θα προτείνει μια σειρά μέτρων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο ανώτερο τμήμα της Βουλής την Τρίτη. Σύμφωνα με τις προτάσεις, τα αφεντικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης έως και δύο ετών για επίμονες παραβάσεις. Η Beeban Kidron, κορυφαία ακτιβίστρια για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, δήλωσε: «Η Επιτροπή θα πρέπει να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο: “Η Kate Winslet δίνει φωνή σε αυτό που εκφράζουν εκατομμύρια γονείς και παιδιά”». 

Η Lady Kidron πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «πιέζει» για ορισμένες τροπολογίες στην βουλή. Οι βουλευτές επιδιώκουν αλλαγές που περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες για τα μέτρα ελέγχου της ηλικίας και τον καθορισμό των δικαιωμάτων των παιδιών στο πρόσωπο του νομοσχεδίου. «Θα ήθελα μια δέσμευση από το Νο 10 -εννοώντας τον πρωθυπουργό- να ενισχύσει το νομοσχέδιο για τα παιδιά και το κοινοβούλιο στο σύνολό του να στηρίξει τις ανάγκες των παιδιών να ευημερούν στο διαδίκτυο». Η NSPCC δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις της Winslet θα «έχουν απήχηση στους γονείς σε όλη τη χώρα». 

«Η ρύθμιση θα αρχίσει να ευθυγραμμίζει τον τεχνολογικό τομέα με άλλες βιομηχανίες και να διασφαλίζει ότι πρέπει να αξιολογούν και να μετριάζουν τους κινδύνους των προϊόντων τους, ώστε να είναι ασφαλή για τους νεαρούς χρήστες, αλλά η αντίδραση ορισμένων εταιρειών θα είναι σημαντική», δήλωσε η Rani Govender, ανώτερη υπεύθυνη πολιτικής για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο στην NSPCC, η οποία ζητά να εισαχθεί στο νομοσχέδιο ένας ανεξάρτητος συνήγορος για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. 

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι το «κορυφαίο» νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο θα προστατεύει τα παιδιά σε μια σειρά από πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, των ιστότοπων κοινής χρήσης βίντεο και των μηχανών αναζήτησης, και ότι οι εταιρείες που παραβιάζουν τον νόμο θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών.

«Η προστασία των παιδιών από την έκθεση σε επιβλαβές περιεχόμενο και συμπεριφορές όπως ο εκφοβισμός αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος. 

 Η βραβευμένη με Όσκαρ και Bafta ηθοποιός είναι επικεφαλής της επερχόμενης σειράς περιορισμένων επεισοδίων της πλατφόρμας «The Regime», η οποία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Τύπου της Warner Bros. Discovery streaming στις 12 Απριλίου. Το πλούσιο teaser trailer που προβλήθηκε είναι γεμάτο μυστήριο και πολιτικές ίντριγκες και το επίσημο λογότυπο δεν δίνει πολλά στοιχεία, λέγοντας απλώς ότι η σειρά «αφηγείται την ιστορία ενός έτους μέσα στα τείχη του παλατιού ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού καθεστώτος, καθώς αυτό αρχίζει να ξετυλίγεται».  

Το cast περιλαμβάνει τους Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton, Hugh Grant, Danny Webb, David Bamber, Henry Goodman, Stanley Townsend, Louie Mynett, Rory Keenan, Karl Markovics και Pippa Haywood. Η σειρά ήταν παλαιότερα γνωστή ως «The Palace». Ο Stephen Frears και η Jessica Hobbs σκηνοθετούν τη σειρά, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Will Tracy, ο οποίος είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός και showrunner. Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Winslet, Frears, Frank Rich και Tracey Seaward. Η Hobbs είναι συν-εκτελεστική παραγωγός και στη συγγραφική ομάδα συμμετέχουν οι Seth Reiss, Juli Weiner, Jen Spyra, Gary Shteyngart και Sarah DeLappe. 

instagram.com/kate.winslet.official/

Αυτή είναι η τρίτη μίνι σειρά της Winslet με το HBO, μετά το «Mildred Pierce» του 2011 και το «Mare of Easttown» του 2021. Ο Frears έχει σκηνοθετήσει το 2000 το «High Fidelity», το 2006 το «The Queen» και το 2016 το «Florence Foster Jenkins» με την Meryl Strepp. Έχει επίσης σκηνοθετήσει τηλεοπτικά έργα όπως τη σειρά περιορισμένων επεισοδίων «A Very English Scandal» του 2018 με πρωταγωνιστή τον Hugh Grant σε μία ιστορία ενός πραγματικού πολίτικου σκανδάλου και το «Quiz» του 2020.Η Hobbs να είναι περισσότερη γνωστή για τη σκηνοθεσία επεισοδίων των σειρών «The Crown» και «Broadchurch.

Διάβασε επίσης:

Η Kate Winslet θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του ΗΒΟ «The Palace» μαζί με τον Hugh Grant

Kate Winslet από ότι όλα δείχνουν δεν πρόκειται να ξεκουραστεί σύντομα. Η ηθοποιός, που μόλις ολοκλήρωσε την πολύ επιτυχημένη σειρά περιορισμένων επεισοδίων του HBO «Mare of Easttown» -έχει πρωταγωνιστήσει ως ντετέκτιβ Mare Sheehan, ένας ρόλος για τον οποίο κέρδισε Emmy πέρυσι- συνεργάζεται με το δίκτυο για δύο ακόμη limited σειρές. 

Η πρώτη, το «Trust», είναι μια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Hernan Diaz που διαδραματίζεται στη Wall Street κατά τη δεκαετία του 1920 και του 1930, την επoχή. Η δεύτερη, με τον τίτλο «The Palace», θα επικεντρωθεί σε ένα μόνο έτος μέσα σε ένα αυταρχικό καθεστώς, καθώς αυτό αρχίζει να καταρρέει. 

Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής η Kate Winslet θα πρωταγωνιστήσει και θα είναι και παραγωγός της νέας σειράς. Το «The Palace» θα είναι η τρίτη πρωτότυπη σειρά της Winslet στο HBO. Η σειρά θα είναι σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Stephen Frears και σε σενάριο,  και παραγωγή του Will Tracy. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Frears είναι ίσως πιο γνωστός για το ρομαντικό δράμα του 1988 Dangerous Liasons και την ταινία του 2006 The Queen. Ο Tracy, πιο πρόσφατα, έχει γράψει για το Succession και το Last Week Tonight with John Oliver. 

Δες εδώ τι πραγματεύεται η νέα σειρά της Kate Winslet 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
EMMA STONE
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Khloé Kardashian άλλαξε νόμιμα το όνομα του αγοριού της και του Tristan Thompson.Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr