Now Reading
Τι πρέπει να κάνεις πριν και μετά το λούσιμο για να δείχνουν τα μαλλιά σου στα καλύτερά τους

Τι πρέπει να κάνεις πριν και μετά το λούσιμο για να δείχνουν τα μαλλιά σου στα καλύτερά τους

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Μια σωστά δομημένη ρουτίνα περιποίησης βοηθάει να τα μαλλιά να δείχνουν στα καλύτερά τους

Η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων που περιλαμβάνει η ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σου, παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική τους εικόνα.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες από εμάς προτού αγοράσουμε ένα προϊόν που αφορά στην φροντίδα της επιδερμίδας ή των μαλλιών μας, έχουμε κάνει μεγάλη έρευνα και έχουμε αναλύσει μια προς μια τις δράσεις του. Είτε ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δοκιμάζει συνεχώς τα πιο ακριβά προϊόντα της αγοράς, είτε ερευνάς τα τέλεια συστατικά για τον δικό σου τύπο μαλλιών, γνωρίζεις πολύ καλά πόσο σημαντική αξία έχει η ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου.

Εάν περιποιήσε τα μαλλιά σου επαγγελματικά στο κομμωτήριο, τότε πιθανότατα χρησιμοποιείς όλα τα προϊόντα που σου προτείνει ο κομμωτής σου. Ωστόσο, είτε χρησιμοποιείς προτεινόμενα προϊόντα είτε επιλέγεις κάποια άλλα που έχεις διαλέξει μόνη σου, ενδέχεται να μην βλέπεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Οι ρουτίνες περιποίησης μαλλιών μπορεί να ποικίλλουν, αλλά ξέρεις ότι μπορεί να χρησιμοποιείς τα προϊόντα με λάθος σειρά, αφήνοντας τα μαλλιά σου να αισθάνονται και να φαίνονται βαριά και άτονα;

Οι hairstylists συνιστούν να βρεις τα τέλεια προϊόντα για την υφή και τον τύπο των μαλλιών σου και να τα εφαρμόζεις με μια συγκεκριμένη σειρά που θα αναδείξει τα περισσότερα από τα υποσχόμενα οφέλη. Πώς να αναγνωρίσεις αν η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου είναι σωστά δομημένη; Υπάρχουν συμβουλές ομορφιάς και κόλπα για να δημιουργήσεις τα σωστά βήματα περιποίησης στη ρουτίνα σου, κάνοντας τα μαλλιά σου να δείχνουν στα καλύτερά τους! 

Η εφαρμογή προϊόντων στο μπάνιο

Όταν μπαίνεις στο μπάνιο και ανοίγεις τη βρύση, μπορεί να μην σκέφτεσαι τη σειρά εφαρμογής των προϊόντα σας. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς ομορφιάς, η ρουτίνα που δημιουργείς για την φροντίδα των μαλλιά σου είναι πολύτιμη.

Μια σωστά δομημένη ρουτίνα περιποίησης βοηθάει να τα μαλλιά να δείχνουν στα καλύτερά τους

«Η διατήρηση μιας τακτικής σειράς είναι σημαντική γιατί επιτρέπει στα προϊόντα να εισχωρήσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα», αναφέρει η κομμώτρια Rachel Bodt στο The Zoe Report. Ενώ είναι σίγουρο πως έχεις ήδη «χτίσει» τα βασικά, όπως για παράδειγμα τη χρήση σαμπουάν ως πρώτο βήμα, υπάρχουν και άλλες επιλογές που πρέπει να εξετάσεις. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που χρειάζεται ξέπλυμα, όπως μια μάσκα μαλλιών, εφάρμοσέ τη αμέσως μετά το αρχικό λούσιμο με σαμπουάν. Στη συνέχεια, εφάρμοσε το conditioner σου. Εάν έχεις τραχιά ή ξηρά μαλλιά, θα μπορούσες να δοκιμάσεις το «co-washing», που σημαίνει ότι χρησιμοποιείς μόνο conditioner και παραλείπεις το σαμπουάν. Μπορείς επίσης να επιλέξεις να προσθέσεις προϊόντα πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες μετά την προετοιμασία.

«Τα μαλλιά με υφή τείνουν επίσης να είναι πιο στεγνά από τους περισσότερους άλλους τύπους, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούν περισσότερα προϊόντα που βαρύνουν την υγρασία», δήλωσε η Lacy Redway, κομμωτής διασημοτήτων, με το The Zoe Report. Ο Bodt πρόσθεσε: «Τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, επομένως αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ενσωματώσεις ένα μαλακτικό που αφήνει να απορροφηθεί σε βάθος».

Η εφαρμογή προϊόντων μετά το μπάνιο

Τα σημάδια που σου δείχνουν ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

Μετά το πρωτόκολλο ομορφιάς των μαλλιών που έχεις ακολουθήσει στο μπάνιο, θα ήταν καλό να το επεκτείνεις και για την φροντίδα των μαλλιών σου αφού βγεις από αυτό- είτε πρόκειται να κάνεις κάποιο styling στα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας θερμότητα, είτε σκοπεύεις να αφήσεις τα μαλλιά  σου να στεγνώσουν φυσικά. Όποια μέθοδο κι αν επιθυμείς να ακολουθήσεις, θα πρέπει να εφαρμόσεις τα προϊόντα της επιλογής σου σε μαλλιά που έχεις στεγνώσει απαλά με μια πετσέτα. Εάν διαπιστώσεις  ότι τα μαλλιά σου έχουν γεμίσει με κόμπους μετά το λούσιμο, θα πρέπει να τα χτενίσεις με προσοχή, καθώς τα προϊόντα δεν απορροφώνται καλά όταν τα μαλλιά είναι πολύ μπερδεμένα. Εάν έχεις έναν ορό ή μια mousse που σου αρέσει να χρησιμοποιείς, μπορείς να την απλώσεις στα μαλλιά σου για να σε βοηθήσει στο ξεμπέρδεμα.

Μια σωστά δομημένη ρουτίνα περιποίησης βοηθάει να τα μαλλιά να δείχνουν στα καλύτερά τους

Εάν πρόκειται να κάνεις styling στα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας εργαλεία θερμότητας, φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν που λειτουργεί ως φιλμ για τα μαλλιά και τα προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες. Αμέσως μετά το styling των μαλλιών σου κι αν το αντέχουν τα μαλλιά σου μπορείς να εφαρμόσεις μια κρέμα μαλλιών ή ένα έλαιο περιποίησης.

Αυτή την εποχή θα ήταν καλό να χρησιμοποιείς συστηματικά κάθε πρωί πριν φύγεις από το σπίτι και κάποιο προϊόν με φίλτρα UV ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία των μαλλιών από την ηλιακή ακτινοβολία. 

Διάβασε επίσης:

5 μυστικά ομορφιάς που επαναφέρουν τη λάμψη στα μαλλιά σου

Όπως ακριβώς συμβαίνει με την επιδερμίδα, τα μαλλιά επηρεάζονται καθημερινά από στρεσογόνους παράγοντες ,εσωτερικούς κι εξωτερικούς. Είναι επιρρεπή στη φθορά ή δείχνουν θαμπά και άτονα.

Το C-Cut είναι το trending hack για να κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο μακριά από ό,τι είναι

Με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης, μπορείς γρήγορα να μεταμορφώσεις άμεσα την εικόνα των μαλλιών σου από φλατ, άτονη και ταλαιπωρημένη σε εντυπωσιακή, όμορφη και λαμπερή.

Δες εδώ τα 5 μυστικά ομορφιάς

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θωράκισε την επιδερμίδα, τα μάτια και τα μαλλιά σου από την επιβαρυμένη ατμόσφαιραDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr