Now Reading
Τα 8 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις καταστρέψει τα μαλλιά σου

Τα 8 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις καταστρέψει τα μαλλιά σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
γυναικα που χτενιζει τα κοκκινα μακρια μαλλια της

Παρατήρησε με προσοχή τις «αντιδράσεις» των μαλλιών σου.

Έχουμε την τάση να στύβουμε άγαρμπα τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο, αντί να τα ταμπονάρουμε. Δεν είμαστε πάντα επιμελείς με τη χρήση του θερμοπροστατευτικού προϊόντος πριν στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ή πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο styling tool.  Όσοι από εμάς επιθυμούμε να αλλάξουμε την εμφάνισή μας μπορεί να επιδοθούμε σε μία (ή δύο ή και περισσότερες) χημικές διεργασίες. Όλα αυτά όμως μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα των μαλλιά με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείς να καταλάβεις πότε τα μαλλιά σου είναι κατεστραμμένα και χρειάζονται κάποια πιο ενισχυμένη φροντίδα; Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες, δεδομένου ότι να σημάδια αυτά μπορεί να μην είναι τόσο εμφανή σε πρώτη «ανάγνωση».

υγιη μαλλιά

1.Τα μαλλιά δεν είναι λαμπερά ή έχουν έλλειψη όγκου

Όταν τα μαλλιά είναι άτονα, θαμπά και τείνουν να απορροφούν το φως αντί να το αντανακλούν, αυτό είναι ένα σημάδι ότι αντιμετωπίζουν κάποια βλάβη. Στην καλύτερή τους εκδοχή, τα υγιή μαλλιά είναι λαμπερά, σφριγηλά και απαλά στην αφή. Ο Tim Lehman, hairstylist στο Sharon Dorram Color της Sally Hershberger, λέει ότι η χημική επεξεργασία και το θερμικό styling είναι συχνά οι ένοχοι. «Βεβαιωθείτε ότι δίνετε στα μαλλιά σας αρκετό χρόνο αποκατάστασης μεταξύ των διαδικασιών, ώστε να μην αλληλεπικαλύπτονται οι διαδικασίες», συμβουλεύει.

2. Σπάσιμο της τρίχας

Μαζί με τα θαμπά, άτονα και φλατ μαλλιά, να είσαι σε επιφυλακή για να αντικρίσεις το σπάσιμο τις τρίχας. «Όταν τα μαλλιά περνούν από επεξεργασία χρώματος, μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο ή αντιμετωπίζουν ξηρές συνθήκες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαλλιά που στερούνται υγρασίας», εξηγεί ο Taylor Blades, κομμωτής και εκπαιδευτικός της Covet & Mane. «Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας σπάνε σταδιακά από μερικές περιοχές ή γύρω από το κεφάλι». Μικρά κομμάτια τρίχας μπορεί να εμφανιστούν στη βούρτσα, στα ρούχα ή στα δάχτυλά σου όταν περνάς τα χέρια σου μέσα από τα μαλλιά σου. Αυτό είναι ένα σημάδι για να προσθέσεις περισσότερη υγρασία στα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας περισσότερα προστατευτικά και ενισχυτικά προϊόντα.

3.Τα άκρα είναι αραιωμένα

Μερικές φορές το σπάσιμο των μαλλιών δεν είναι εμφανές μέχρι να δεις ένα πιο αραιωμένο αποτέλεσμα μετά από εβδομάδες ή μήνες αργότερα. Οι άκρες των μαλλιών σας μπορεί να είναι πολύ ενδεικτικές, γι’ αυτό δώσε προσοχή σε αυτήν την περιοχή. «Συχνά τα μαλλιά που αναπτύσσονται από το τριχωτό της κεφαλής φαίνονται και αισθάνονται λεία και πολυτελή, αλλά η τρίχα μπορεί να είναι πιο λεπτή προς το τέλος», λέει η Lehman. «Αυτό μπορεί συχνά να είναι αποτέλεσμα στεγνώματος με πιστολάκι ή ζεστών εργαλείων styling». Τονίζει τη σημασία της χρήσης εργαλείων θερμότητας σε χαμηλές ρυθμίσεις και να κάνεις ένα διάλειμμα από το θερμικό styling όποτε είναι δυνατόν.

γυναικα που χτενιζει τα κοκκινα μακρια μαλλια της

4.Μπερδεμένα μαλλιά

Το μπέρδεμα των μαλλιών μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους και είναι ένα κοινό πρόβλημα για όσες γυναίκες έχουν λεπτά μαλλιά. Ωστόσο, αν παρατηρήσεις ότι το μπέρδεμα γίνεται ολοένα και χειρότερο, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι κατεστραμμένων μαλλιών, λέει ο David von Cannon, στυλίστας διασημοτήτων και πρεσβευτής του Better Natured. Το μπέρδεμα εμφανίζεται σε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά επειδή η υφή τους είναι τραχιά αντί για λεία, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον τριβή. Εστίασε σε θρεπτικά κι ενυδατικά προϊόντα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη φροντίδα των μαλλιών σου.

5.Δεν μακραίνουν

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τα μαλλιά σου φαίνονται σαν να παραμένουν ακριβώς στο ίδιο μήκος για πολύ μεγάλο διάστημα; Ο Blades λέει ότι αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα μαλλιά σου δεν είναι αρκετά υγιή και δυνατά.  Σπάνε στις άκρες, κάτι που μπορεί να συμβεί όταν τα μαλλιά δεν έχουν αρκετή υγρασία, είναι κατεστραμμένα ή δεν κουρεύονται τακτικά. «Ανεξάρτητα από το αν καθαρίζετε τα μαλλιά σας καθημερινά ή εβδομαδιαία, τα μαλλιά σας χρειάζονται οπωσδήποτε υγρασία στο μέσο μέρος των μαλλιών σας μέχρι τις άκρες», λέει ο Blades. «Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ή συνδυασμό ελαίων από τα μήκη έως τις άκρες των μαλλιών σας κάθε μέρα. Όσο πιο ξηρά είναι τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να επαναλαμβάνετε αυτή τη ρουτίνα, έως και δύο φορές την ημέρα».

μαλλιά

6.Τα μαλλιά είναι τραχιά ή δύσκαμπτα όταν είναι βρεγμένα

Όταν τα φρεσκολουσμένα σου μαλλιά έχουν τραχιά υφή, τότε αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι τα μαλλιά σου δεν είναι υγιή. «Η υπερβολική έκθεση σε στοιχεία όπως ο ήλιος, το αλμυρό νερό και το χλώριο μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να αισθάνονται σχεδόν τραγανά όταν είναι βρεγμένα και να φαίνονται ξηρά και εύθραυστα στις άκρες μετά το φορμάρισμα», λέει ο Blades . «Η καλύτερη λύση μπορεί να είναι να κάνετε μια καλή περιποίηση με τον κομμωτή σας ή να δοκιμάσετε μια μάσκα περιποίησης για τα μαλλιά σας».

7. Τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα

Τα εύθραυστα μαλλιά φαίνονται θαμπά, ξηρά και φαίνεται να σπάνε εύκολα. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει χημική βλάβη, ζημιά από τον ήλιο και ζημιά από τη θερμότητα. Ωστόσο, ο Blades λέει ότι υπάρχει ένας άλλος ύπουλος ένοχος που πρέπει να εξετάσεις. «Τα προϊόντα που φέρουν τους όρους «ενισχυτικό», «ενδυναμωτικό» ή «επισκευαστικό» συχνά περιέχουν υπερβολικές ποσότητες πρωτεΐνης», λέει. Αυτά είναι εξαιρετικά για επανόρθωση, αλλά όταν κάνεις υπερβολική χρήση αυτών των προϊόντων και τα μαλλιά σου λαμβάνουν υπερβολική πρωτεΐνη, τα πράγματα μπορεί να αποτύχουν. «Όταν τα μαλλιά έχουν πάρα πολλή πρωτεΐνη, δεν έχουν την ικανότητα να συγκρατούν και να συγκρατούν την υγρασία, με αποτέλεσμα να γίνονται ξηρά και εύθραυστα».

8. Είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς

Οι κακές μέρες για τα μαλλιά πρέπει να είναι εφάπαξ – όχι ο κανόνας. Εάν τα μαλλιά σου είναι συνεχώς ατίθασα, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι τα μαλλιά σου είναι κατεστραμμένα. Τα υγιή μαλλιά αισθάνονται μεταξένια, απαλά και δυνατά με υπέροχη κίνηση και όγκο. Το να «παλεύεις» να διαχειριστείς τα μαλλιά σου υποδεικνύει ότι τα μαλλιά σου χρειάζονται ένα διάλειμμα από την επεξεργασία και το θερμικό styling. Για το διάστημα αυτό, φρόντισέ τα με υψηλής ποιότητας θρεπτικά προϊόντα.

γυναίκα με καλοχτενισμένα μαλλιά
@goddessesofelegance

Διάβασε επίσης:

Το τριχωτό της κεφαλής γερνά 6 φορές πιο γρήγορα από το πρόσωπο-Μάθε πώς να το σταματήσεις

Η γήρανση του τριχωτού της κεφαλής είναι πραγματική. Το τριχωτό της κεφαλής φέρει το μεγαλύτερο βάρος όποιας ζημιάς προκαλέσεις στα μαλλιά σου, είτε από υπερβολική θερμότητα, είτε από πολλές χημικές ουσίες. Επίσης γερνάει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πραγματικά νομίζεις – περίπου 6 φορές ταχύτερα από το πρόσωπό σου. Γι’ αυτό η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής σου είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας και της λάμψης των μαλλιών σου.

γυναικα που χτενιζει τα μαλλια της

Η αιτία

Ακριβώς όπως το υπόλοιπο σώμα , έτσι και το τριχωτό της κεφαλής γερνάει, ακόμη πιο γρήγορα από το πρόσωπο . Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνουκαι ελαστίνηςστο τριχωτό της κεφαλής επιβραδύνεται και οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν λιγότερα φυσικά έλαια. Αυτό οδηγεί σε πιο λεπτή επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής που έχει λιγότερη ελαστικότητα. Ως αποτέλεσμα, με τον καιρό, το τριχωτό της κεφαλής δεν μπορεί να απορροφήσει την υγρασία όπως πριν και αφυδατώνεται πιο γρήγορα.  Οι περιβαλλοντικοί επιθετικοί παράγοντες, οι χημικές θεραπείες μαλλιών, το θερμικό styling, οι κακές συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και τα επίπεδα υψηλού στρες, όλα λειτουργούν για να κάνουν τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο σπάσιμο, το οποίο βλάπτει το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής . Επιπλέον, προβλήματα που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής, όπως λοιμώξεις, ακμή, ξηρότητα και πιτυρίδα μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν μια επιταχυνόμενη διαδικασία γήρανσης του τριχωτού της κεφαλής.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr