Now Reading
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σαμπουάν σου – Δες τι σε συμβουλεύει ένας βραβευμένος hair expert

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σαμπουάν σου – Δες τι σε συμβουλεύει ένας βραβευμένος hair expert

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Στην πραγματικότητα, οι ανάγκες στο τριχωτό της κεφαλής πρέπει «καθοδηγούν» την απόφασή σου.

Το λούσιμο των μαλλιών είναι ένα τελετουργικό ομορφιάς που πρέπει να εκτελείται με τελειότητα. Ωστόσο, τα βήματα, ο χρόνος και η επιλογή των προϊόντων υπόκεινται σε συνεχή συζήτηση. Τώρα, μετά τις τελευταίες απροσδόκητες αποκαλύψεις σχετικά με τη συχνότητα με την οποία πρέπει να καθαρίζεις τα μαλλιά σου, τίθεται ένα άλλο πιεστικό ερώτημα: για να βελτιστοποιήσεις την ομορφιά και την υγεία των μαλλιών σου, μπορείς να χρησιμοποιείς πάντα το αγαπημένο σου σαμπουάν ή πρέπει να το αλλάζεις τακτικά;

Το ερώτημα είναι «καυτό», δεδομένου ότι με το αγαπημένο σου σαμπουάν, αυτό που ταυτίζεσαι μετά από αποτυχημένες προσπάθειες και καταστροφικά για τα μαλλιά σου λάθη, είναι συχνά μια ιστορία αγάπης που δεν θα θέλεις να τελειώσει ποτέ.

Ρίχνουμε «φως» σου τις απορίες παραθέτοντάς σου ερωτήσεις της Vogue και στον πολυβραβευμένο ειδικό για τα μαλλιά Tony Maleedy:

Για την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών μας μπορούμε να χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο σαμπουάν ή πρέπει να το αλλάζουμε συχνά;

«Αν τα μαλλιά σας είναι σε καλή κατάσταση, το τριχωτό της κεφαλής σας είναι υγιές και η επίδραση του σαμπουάν σας είναι θετική, γιατί να το αλλάξετε; Εάν βρείτε ένα σαμπουάν που λειτουργεί για εσάς, δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσετε. Ωστόσο, όσοι υποφέρουν από συγκεκριμένες παθήσεις μαλλιών ή τριχωτού της κεφαλής ή που χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα styling, θα πρέπει να αλλάζουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν».

Είναι αλήθεια ότι ένα σαμπουάν γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό αν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα;

«Η αποτελεσματικότητα των σαμπουάν δεν αλλάζει, αλλά αλλάζουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά ή λιπαρά και λεπτά με την ηλικία. Το τριχωτό της κεφαλής έχει το δικό του ευαίσθητο οικοσύστημα που μπορεί εύκολα να επηρεαστεί από τη διατροφή, το άγχος ή την ασθένεια. Συνιστώ να αλλάζετε προϊόντα όταν παρατηρείτε αλλαγές στην κατάσταση των μαλλιών ή του τριχωτού της κεφαλής σας.»

Μπορεί η παρατεταμένη χρήση του ίδιου σαμπουάν να προκαλέσει συσσώρευση προϊόντος;

@tonymaleedyhair

«Τα σαμπουάν που περιέχουν σιλικόνες μπορούν να συσσωρευτούν στα μαλλιά σας, θέτοντας σε κίνδυνο την κατάστασή τους και εμποδίζοντας το χρώμα και άλλους τύπους χημικών διεργασιών να λειτουργήσουν σωστά – επομένως βεβαιωθείτε ότι το σαμπουάν σας δεν περιέχει σιλικόνες. Τα προϊόντα styling μπορούν επίσης να προκαλέσουν συσσώρευση προϊόντων, ειδικά αυτά που περιέχουν κεριά, σιλικόνες ή υψηλή συγκέντρωση ελαίων. Για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό σαμπουάν: ωστόσο, αυτά τα σαμπουάν μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα επιφανειοδραστικών ουσιών (καθαριστικοί παράγοντες) και να είναι πιο επιθετικά στα μαλλιά. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ, όταν πραγματικά χρειάζονται».

Μπορεί η εναλλαγή διαφόρων τύπων σαμπουάν να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής;

«Η αλλαγή του τύπου του σαμπουάν που χρησιμοποιείτε μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε συγκεκριμένες παθήσεις των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας φαγούρα ή ερεθιστεί, χρησιμοποιήστε ένα αντιφλεγμονώδες σαμπουάν. Για παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής όπως πιτυρίδα , σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και ψωρίαση, αναζητήστε σαμπουάν με αντιμιτωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά ή ταλαιπωρημένα, χρησιμοποιήστε ένα πιο απαλό σαμπουάν και ένα μαλακτικό πλούσιο σε πρωτεΐνες ή έλαια».

Πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετικά σαμπουάν σε διαφορετικές εποχές ή γεωγραφικά πλάτη; Πρέπει να συσκευάζουμε διαφορετικά προϊόντα όταν πηγαίνουμε για σκι ή σε καλοκαιρινούς προορισμούς;

Η φροντίδα που χαρίζεις στα μαλλιά σου βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες«Τόσο το κρύο όσο και η ζέστη μπορούν να στεγνώσουν τα μαλλιά. Και για τις καλοκαιρινές διακοπές, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το θαλασσινό νερό και την υγρασία. Δεν είναι απαραίτητα το σαμπουάν σας που πρέπει να αλλάξετε για διακοπές σκι ή ηλιοθεραπεία, αλλά θα συνιστούσα να έχετε ένα πιο πλούσιο μαλακτικό και μάσκα. Στην παραλία, συνιστώ να κρατάτε τα μαλλιά σας καλυμμένα και μακριά από τον ήλιο: μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε conditioner στα μαλλιά σας, κάτω από μια πετσέτα, ενώ κάνετε ηλιοθεραπεία, για να τα διατηρήσετε καλά ενυδατωμένα».

Πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν καθώς μεγαλώνουμε; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο σαμπουάν που χρησιμοποιούσαμε στα 20 και στα 50;

Χρησιμοποιείς καθημερινά leave-in conditioner; Μάθε αν είναι πραγματικά ωφέλιμο για τα μαλλιά σου
«Αν εξακολουθείτε να έχετε υπέροχα μαλλιά στα 50 και τα 60 σας ή μετά, τότε τέλεια! Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να αλλάξετε το σαμπουάν. Αλλά τα μαλλιά γενικά γίνονται πιο λεπτά και πιο άτονα με το πέρασμα του χρόνου. Η έναρξη της εμμηνόπαυσης προκαλεί συχνά τα μαλλιά λιγότερο ικανά να αναπτυχθούν. Τόσο η εμμηνόπαυση όσο και η αραίωση των μαλλιών μπορεί επίσης να κάνουν τα μαλλιά πιο λιπαρά , καθώς περισσότερο σμήγμα ρέει πιο εύκολα κατά μήκος των μαλλιών. Μην φοβάστε να πλένετε τα μαλλιά σας πιο συχνά. Είναι μύθος ότι το λούσιμο των μαλλιών τα κάνει να πέφτουν περισσότερο. Αν πρόκειται να πέσει μια τρίχα, θα πέσει ανεξάρτητα αν την πλένετε ή όχι. Και είναι πιο πιθανό να πέσει αν δεν πλύνετε τα μαλλιά σας. Με απλά λόγια, όσο πιο καθαρά και υγιή τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, τόσο το καλύτερο».

@tonymaleedyhair

Πρέπει να «ακούμε τα μαλλιά μας» για να αποφασίζουμε ποιο σαμπουάν θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά που τα λούζουμε; Πρέπει να επιλέξουμε σαμπουάν ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών μας εκείνη τη στιγμή;

«Καλή ερώτηση. Το να ακούτε τα μαλλιά σας είναι σημαντικό. Το να αλλάζετε το σαμπουάν σας κάθε μέρα είναι ίσως λίγο ακραίο, αλλά αν παρατηρήσετε αλλαγές στην κατάσταση των μαλλιών ή του τριχωτού της κεφαλής σας, είναι ιδανικό να τις αντιμετωπίσετε γρήγορα».

Διάβασε επίσης:

Αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιείς πιστολάκι; Δες ποια μέθοδος είναι καλύτερη

Προτιμάς να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν στον αέρα φυσικά ή σου αρέσει να χρησιμοποιείς πιστολάκι;

Αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιείς πιστολάκι; Δες ποια μέθοδος είναι καλύτερηΑν επιλέγεις την πιο φυσική μέθοδο, ίσως το κάνεις επειδή δεν θέλεις να ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο στο styling. Ή πιθανότατα γιατί πιστεύεις ότι είναι πιο ασφαλές για την υγεία των μαλλιών σου.

Δες εδώ ποια μέθοδος είναι καλύτερη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kombucha: Το ποτό που θα σου χαρίσει τη λαμπερή επιδερμίδα που ονειρεύεσαι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr