Now Reading
Πώς να οργανώσεις τη skincare συλλογή σου για να είσαι συνεπής στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Πώς να οργανώσεις τη skincare συλλογή σου για να είσαι συνεπής στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
οργάνωση καλλυντικών

Μια καλά οργανωμένη skincare συλλογή είναι το κλειδί της επιτυχίας για ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα.

Η ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι μια διασκεδαστική συνήθεια. Επιλέγοντας προϊόντα που λειτουργούν για το λαμπερό δέρμα των ονείρων σας, μια ρουτίνα περιποίησης είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη υγιούς και λαμπερού δέρματος. Το μειονέκτημα μιας εκτεταμένης ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας είναι ότι δεν υπάρχει «λογικός» τρόπος να τα αποθηκεύεις όλα. Είτε έχεις μια μικρή, είτε μια μεγάλη συλλογή προϊόντων, η οργάνωσή τους είναι απαραίτητη για την καλύτερη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Αν και η οργάνωση δεν είναι πάντα η πιο διασκεδαστική δραστηριότητα, μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις μια παραγωγική ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Οποιοδήποτε είδος αποδιοργάνωσης μπορεί να σε κάνει να χάσεις απαραίτητα αντικείμενα μέσα στο χάος. Αν και πρόκειται για αγγαρεία, είναι γνωστό ότι μια βέλτιστη διαδικασία οργάνωσης μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη επιτυχία σε οτιδήποτε και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος, καθώς και στον χρόνο και τα χρήματα που δαπανώνται. Για την περιποίηση του δέρματος, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πολλοί τόνοι προϊόντων πηγαίνουν χαμένοι λόγω κακών οργανωτικών δεξιοτήτων.

Για να οργανώσεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου, θα χρειαστείς κάποια εργαλεία για να διαχωρίσεις και να ταξινομήσεις τα προϊόντα σου. Όπως κάθε συνήθεια, η εξοικείωση με τη διαχείριση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας ρουτίνας που είναι αρκετά απλή για να ταιριάζει με την καθημερινή σου ροή. Πριν ξεκινήσεις να τακτοποιείς τα προϊόντα περιποίησής σου, θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού οργάνωσης.

όμορφο μπάνιο

Γιατί χρειάζεται να οργανώσεις τα καλλυντικά σου;

Ας το παραδεχτούμε, το να έχεις ένα ακατάστατο μπάνιο δεν σου δίνει το κίνητρο να ολοκληρώσεις σωστά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Μια καλά οργανωμένη συλλογή  θα σε βοηθήσει να ετοιμαστείς πιο γρήγορα καθώς δεν χρειάζεται να αφιερώνεις δέκα λεπτά, αναζητώντας την ενυδατική σου κρέμα. Τοποθετώντας τα πάντα σε ένα σημείο θα είναι πιο γρήγορο να ετοιμαστείς το πρωί. Μπορείς επίσης να ορίσεις ενότητες για συγκεκριμένα προϊόντα ή βήματα στη ρουτίνα σου.

Εκτός από το να ξοδεύεις λιγότερο χρόνο αναζητώντας προϊόντα, η ύπαρξη ενός organizer για τα καλλυντικά σου θα σε  βοηθήσει να συγκεντρώσεις μια πλήρη συλλογή. Εάν αυτή τη στιγμή έχεις προϊόντα διάσπαρτα σε διάφορα μέρη, είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποια προϊόντα έχεις ήδη ή χρειάζεται να τα αποκτήσεις. Έχοντας τα πάντα οργανωμένα, θα γνωρίζεις καλά τι διαθέτεις και τι λείπει από τη συλλογή σου. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομήσεις χρήματα, χρόνο και επενδύεις με πιο αποδοτική μέθοδο στη λάμψη του δέρματός σου.

Πώς να οργανώσεις την skincare συλλογή σου:

δισκος με προιοντα ομορφιας

Η καλύτερη οργάνωση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σoυ, εξαρτάται πρωτίστως από το πώς σου είναι πιο βολικό να βρίσκεις για να εφαρμόζεις τα καλλυντικά σου. Το πιο σημαντικό μέρος που πρέπει να καθορίσεις πριν την οργάνωση είναι να γνωρίζεις πώς και πότε τα προϊόντα περιποίησης θα λειτουργήσουν καλύτερα. Εάν έχεις τη συνήθεια να εφαρμόζεις τη ρουτίνα σου στο μπάνιο, το να βρεις μια θέση για τα προϊόντα σου σε αυτόν τον χώρο είναι η καλύτερη ευκαιρία για να είσαι πιο συνεπής στη φροντίδα της επιδερμίδας σου. Έπειτα, ξεκίνα να χωρίζεις τα καλλυντικά σου σε ομάδες. Αφού τα ομαδοποιήσεις σε κατηγορίες, μπορείς να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης όλων των προϊόντων. Πέταξε τυχόν ληγμένα ή άδεια προϊόντα για να ξεκινήσεις τη νέα σου συλλογή με μόνο προϊόντα διαθέσιμα προς χρήση.

Διάβασε επίσης:

Όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει η skincare ρουτίνα σου την άνοιξη

Όλες αντιμετωπίζουμε διαφορετικές δερματικές παθήσεις. Μερικές από εμάς παλεύουμε με το λιπαρό ή το ξηρό δέρμα, άλλες αντιμετωπίζουμε το δέρμα με τάση ακμής και τις χρόνιες ουλές που αφήνει, ενώ παράλληλα εστιάζουμε στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η επιδερμίδα μας από τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να επικεντρωθούμε και Ας φροντίσουμε όμως να μην υποτιμήσουμε τον αντίκτυπο που έχουν οι εποχές σε αυτό το υπερμεγέθη, προστατευτικό όργανο που ονομάζουμε δέρμα μας.

ήλιος

Για παράδειγμα, έρευνα του 2011 στο The International Journal of Cosmetic Science δείχνει ότι από το χειμώνα μέχρι το καλοκαίρι, το δέρμα του προσώπου των γυναικών παράγει αυξημένη ποσότητα σμήγματος, μια λιπαρή ουσία που χρησιμοποιείται για την προστασία του δέρματος. Αυτό οδηγεί σε υψηλότερο επίπεδο ενυδάτωσης κατά τις θερμότερες εποχές. Ταυτόχρονα, το δέρμα είναι επίσης επιρρεπές σε ξηρότητα ως αποτέλεσμα της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο. Επομένως, το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας μας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη αυτές τις καταστάσεις. Αν και δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος που να ταιριάζει σε όλους, υπάρχουν ορισμένες γενικές συμβουλές περιποίησης που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι το δέρμα μας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας σεζόν, όπως η αντιμετώπιση της υπερβολικής λιπαρότητας, η αλλαγή των προϊόντων μας και αυξάνοντας το SPF μας.

Δες εδώ όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει η skincare ρουτίνα σου την άνοιξη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
But first skincare: Τα ενεργά συστατικά που συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τουςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr