Now Reading
Πώς να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα διατηρώντας υγιείς τις βλεφαρίδες σου

Πώς να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα διατηρώντας υγιείς τις βλεφαρίδες σου

Avatar photo
Μάσκαρα

Ανακαλύπτουμε τα makeup artist tips που μας βοηθούν να αφαιρούμε εύκολα και σωστά την αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να τρίβουμε την επιδερμίδα ή να τραυματίζουμε τις βλεφαρίδες μας.

Έχουμε μάθει να δίνουμε τη σωστή ένταση στο βλέμμα μας χρησιμοποιώντας τεχνάσματα του μακιγιάζ. Βελτιώνουμε την απόσταση, το μέγεθος και το σχήμα των ματιών μας, ενώ επιδιώκουμε να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα κάνοντας τις βλεφαρίδες μας να δείχνουν πιο πυκνές και πιο μακριές. Η μάσκαρα, λοιπόν, αποτελεί τον καταλυτικό συντελεστή για να αποκτήσουμε το βαθύ, διαπεραστικό βλέμμα που τόσο επιθυμούμε. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, η μάσκαρα που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε έχει αδιάβροχη σύνθεση, εξασφαλίζοντας ότι το μακιγιάζ μας θα παραμείνει αναλλοίωτο για ώρες.

 

Η αδιάβροχη μάσκαρα, σε αντίθεση με την κανονική, είναι σχεδιασμένη να αντέχει στο νερό και σε συνθήκες υγρασίας, κάνοντας τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ μια πιο δύσκολη υπόθεση. Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Μαθαίνοντας step by step τον τρόπο να αφαιρούμε σωστά την αδιάβροχη μάσκαρα, διασφαλίζουμε την υγεία τόσο των βλεφαρίδων, όσο και της ευαίσθητης επιδερμίδας μας γύρω από τα μάτια. Ανακαλύψτε τον:

 

1.Διάλεξε ένα εξειδικευμένο προϊόν ντεμακιγιάζ για τα μάτια

Ενώ μερικά από τα καλύτερα προϊόντα καθαρισμού προσώπου μπορεί να είναι σε θέση να διαλύσουν ορισμένες αδιάβροχες φόρμουλες, ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσουμε αυτούς τους τύπους μάσκαρα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα εξειδικευμένο προϊόν για το ντεμακιγιάζ των ματιών. Στην συσκευασία ή στην περιγραφή του εκάστοτε προϊόντος αναγράφεται πάντα αν αφαιρεί την αδιάβροχη μάσκαρα.

2.Διάλεξε έναν βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ

Σε αυτό το στάδιο, φυσικά και θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε δίσκους ντεμακιγιάζ μιας χρήσεως. Επενδύοντας όμως σε επαναχρησιμοποιούμενους βαμβακερούς δίσκους να ανακαλύπτουμε πόσο πιο αποδοτικό είναι το αποτέλεσμα του ντεμακιγιάζ μας, ενώ παράλληλα συμβάλλουμε σε μια περισσότερο φιλική προσέγγιση ομορφιάς για το περιβάλλον.

Εμποτίζουμε τους επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους μας με γενναιόδωρη ποσότητα από το εξειδικευμένο προϊόν ντεμακιγιάζ και τους τοποθετούμε απαλά στα βλέφαρά μας για 1-2 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό, η φόρμουλα του ντεμακιγιάζ διασπά τη σύνθεση της αδιάβροχης μάσκαρα και την αφαιρεί πλήρως από τις βλεφαρίδες μας.

3.Σκούπισε απαλά τα βλέφαρα

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να είμαστε αρκετά προσεκτικές. Δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικές, απότομες και έντονες κινήσεις γιατί είναι πολύ πιθανό να αφαιρέσουμε κάποιες από τις βλεφαρίδες μας ή να τραυματίσουμε την επιδερμίδα μας γύρω από τα μάτια. Επομένως, σκουπίζουμε τα βλέφαρά μας απαλά και με αργές κινήσεις. Εφόσον είναι απαραίτητο μπορούμε να επαναλάβουμε άφοβα ακριβώς την ίδια διαδικασία.

4.Αφαίρεσε το υπόλοιπο μακιγιάζ από το πρόσωπο

Μόλις αφαιρέσουμε πλήρως την αδιάβροχη μάσκαρα και έχουμε ωραίες, καθαρές βλεφαρίδες, αφαιρούμε καλά το μακιγιάζ και από το υπόλοιπο πρόσωπο. Τέλος, δεν παραλείπουμε να ακολουθήσουμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας.

 

Διάβασε επίσης

Φραγμένοι πόροι, ακμή, σκασμένα χείλη: Δες τι άλλο συμβαίνει στο πρόσωπό σου όταν κοιμάσαι βαμμένη

Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο δερματολογίας για να συνειδητοποιήσεις ότι το να κοιμάσαι βαμμένη δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Τα αποτελέσματα στο δέρμα σου δεν θα αργήσουν να φανούν και πίστεψε μας δεν θα σου αρέσουν καθόλου. Δεν θα μιλήσουμε για τα λερωμένα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες που χρειάζονται διαρκώς πλύσιμο -καμια φορά και πέταμα- αλλά για την καταστροφή που προκαλείται στην επιδερμίδα σου.

Και μπορεί να σκέφτεσαι «Είμαι κουρασμένη, δεν μπορώ να ξεβαφτώ» όμως αυτή η μαγική και αναγκαία διαδικασία του ντεμακιγιάζ θα αποβεί σωτήρια μακροπρόθεσμα. Η σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ βοηθά το δέρμα σου να είναι υγιές, δυνατό και λαμπερό, ακόμη κι όταν είσαι άβαφη.  Ναι, το να πέφτεις για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι νομίζεις. Κάποιες συνέπειες τις φαντάζεσαι, κάποιες άλλες όμως δεν περνούν από το μυαλό σου.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top