Now Reading
Ήξερες ότι το καλύτερο μέρος για να διατηρήσεις το άρωμά σου είναι το ψυγείο; Μάθε γιατί

Ήξερες ότι το καλύτερο μέρος για να διατηρήσεις το άρωμά σου είναι το ψυγείο; Μάθε γιατί

Avatar photo

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσεις το άρωμά σου φρέσκο, όπως τη στιγμή που το αγόρασες -ειδικά κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών- είναι να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Μόλις αγόρασες ένα καινούργιο μπουκάλι από το ακριβό, αγαπημένο σου άρωμα, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν ήταν φτηνό και θα ήθελες να το διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Δυστυχώς, τα αρώματα δεν συνοδεύονται από οδηγίες ή οδηγίες φροντίδας. Δεν θα αναφερθούμε καν στη σκίαση -διαστρωμάτωση αρωμάτων-, γιατί όταν πρόκειται για άρωμα, είσαι τελικά μόνη σου για το πώς να το φοράς και πού να το αποθηκεύεις. Ποιοι είναι λοιπόν οι καλύτεροι τρόποι για να αποθηκεύσεις το άρωμά σου και να το διατηρήσετε φρέσκο; 

 

Υποβάθμιση αρωμάτων 

Η υποβάθμιση του αρώματος ξεκινά από τη στιγμή που ανοίγεις το κουτί. Αν και κυρίως διακοσμητικά, τα κουτιά αρωμάτων εξυπηρετούν στην πραγματικότητα έναν εξαιρετικά σημαντικό σκοπό, καθώς κρατούν το άρωμα μακριά από το φως, εμποδίζουν το οξυγόνο να εισέλθει στο εσωτερικό του μπουκαλιού και διατηρούν σταθερή θερμοκρασία. Όσο είναι συσκευασμένο, το άρωμα δεν εκτίθεται πολύ στο οξυγόνο μέχρι την πρώτη μυρωδιά, και έτσι οι όποιες εσωτερικές αλλαγές θα ξεκινήσουν από εκεί -όπως ένα κρασί μετά το άνοιγμα του-. Μόλις το ανοίξεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις το άρωμα μέχρι να αδειάσει και να φροντίσεις να το αποθηκεύσεις σωστά μέχρι τότε. 

 

Αποθήκευση του αρώματός 

Οι πιο απλές και πρακτικές συμβουλές είναι να διατηρείς το άρωμά σας σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος. Αυτή η μέθοδος προστατεύει το άρωμα από τους τρεις κύριους επιθετικούς παράγοντες: τη θερμότητα, το φως και την υγρασία. Ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου ή ένα ντουλάπι ή ράφι κοντά σε μια θερμάστρα θα υποβαθμίσει το άρωμα πιο γρήγορα από ό,τι η αποθήκευση σε έναν σκοτεινό, δροσερό χώρο. Για να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής του αρώματός σου, είναι επίσης καλύτερο να το καλύπτεις μετά από κάθε χρήση για να ελαχιστοποιήσεις την έκθεση στο οξυγόνο. 

Το χειρότερο μέρος για τη φύλαξη ενός αρώματος είναι στην πραγματικότητα το μπάνιο, αν και είναι κάπως λογικό, καθώς εκεί ετοιμάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι για την ημέρα τους. Λόγω των αλλαγών στη θερμοκρασία -κατά το ντους, για παράδειγμα- και της υψηλής υγρασίας, είναι ουσιαστικά «νεκροταφείο» για τα αρώματα. 

 

Οφέλη του να το διατηρείται  δροσερό 

Τελικά, και οι δύο ειδικοί συνιστούν το ψυγείο για την αποθήκευση αρωμάτων. Γιατί; Επειδή το ψυγείο διατηρεί σταθερή θερμοκρασία -και κρατά το άρωμα μακριά από το φως και τη θερμότητα- είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις την οξείδωση ή τη χημική υποβάθμιση. Σε ιδιαίτερα υγρά ή ζεστά μέρη, τα φυσικά έλαια και αποστάγματα στο άρωμά σας μπορεί να αρχίσουν να πήζουν καθώς διασπώνται. Αν εξατμιστεί το αλκοόλ και το νερό στο εσωτερικό τους, θα μείνει ένα σιροπιαστό ίζημα στο εσωτερικό τους το οποίο σίγουρα δεν θέλεις. 

 

Ο καταψύκτης είναι σίγουρα στο ακραίο άκρο του φάσματος, αλλά δεν αποτελεί άκυρη επιλογή. Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Θα βοηθήσει στη διατήρηση του αρώματός; Ναι. Αλλά είναι απαραίτητο; Όχι. Η Shirley συμφωνεί, αλλά αν το άρωμά σου είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από σπάνια συστατικά με υψηλή τιμή, οι ακραίες θερμοκρασίες στην κατάψυξη μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να το σκεφτείτε. Μην ανησυχείς: Το άρωμά σου περιέχει αλκοόλ που το εμποδίζει να παγώσει, οπότε δεν θα μετατραπεί σε αλκοολικό παγάκι. 

  

Έλεγξε τη διάρκεια ζωής του αρώματός  

Όλα τα αρώματα έχουν μια γενική διάρκεια ζωής, την οποία μπορείτε να ελέγξετε στο checkfresh.com. Οι μάρκες τείνουν να συμφωνούν ότι πέφτει γύρω στα τρία με τέσσερα χρόνια ζωής, ανάλογα με το άρωμα και τη σύνθεσή του. Συνήθως, οι πιο ισχυρές μυρωδιές και οι διαρκούν περισσότερο. 

 

Ορισμένα καθαρά αρώματα έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής, καθώς είναι σχεδιασμένα χωρίς σταθεροποιητές ή αρωματικούς παρατείνοντες. Η πρόκληση είναι η διαμόρφωση μιας καθαρής και μη τοξικής φόρμουλας που δεν αποσυντίθεται γρήγορα και διαρκεί στο δέρμα και στο μπουκάλι όσο ένα «παραδοσιακό» άρωμα. Οι περισσότερες μάρκες είναι διαφανείς σχετικά με τα συστατικά που συνθέτουν τα αρώματά τους, οπότε η παρακολούθηση αυτών θα σας διευκολύνει να καταλάβετε αν πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις κατά την αποθήκευση του αρώματος. 

Ωστόσο, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πετάξεις το άρωμά σου αν έχει περάσει η αναγραφόμενη διάρκεια ζωής του. Όπως και με τα τρόφιμα, ο καλύτερος τρόπος για να κρίνεις αν ένα άρωμα έχει περάσει την ακμή του είναι παρατηρώντας το. Αν η φόρμουλα έχει γίνει σβολιασμένη ή μυρίζει ξινό, όξινο ή μεταλλικό, μάλλον έχει γίνει. Αν αρχίσεις να εμφανίζεις εξάνθημα ή αλλεργική αντίδραση σε ένα αξιόπιστο άρωμα που χρησιμοποιείς για αρκετό καιρό, πιθανότατα έχει υποβαθμιστεί.  

 

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι πιο σπάνιο όμως  το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι ένα ξεθωριασμένο άρωμα που έχει χάσει την έντασή του, οπότε εφόσον μπορείς ακόμα να μυρίσεις κάτι και εξακολουθεί να σου αρέσει, θα πρέπει να μπορείς να το χρησιμοποιείς για όσο καιρό θέλεις. Αλλά δεδομένου ότι όλοι αγοράζουμε άρωμα για να το μυρίσουμε πραγματικά, το να βάζεις το μπουκάλι σου στο ψυγείο για να παρατείνεις το άρωμα είναι μάλλον η καλύτερη ιδέα. 

 

Μάθε πώς να βάζεις σωστά το άρωμά σου με τη «Dolphin» μέθοδο της Michelle Pfeiffer

Κάθε γυναικά που αγαπά τα αρώματα και έχει στην κατοχή της μία μεγάλη συλλογή, γνωρίζει ότι ο τρόπος που φόρας το άρωμα σου ακολουθεί συγκείμενους κανόνες. Στην εκπομπή «The Tonight Show» του Jimmy Fallon η Michelle Pfeiffer μας δείχνει πως να βάζουμε σωστά άρωμα με την μέθοδο του «δελφίνιου».

Το άρωμα μπορεί να είναι από τις πιο παιχνιδιάρικες και μεθυστικές πτυχές της ρουτίνας ομορφιάς, καθώς το άρωμα απελευθερώνει αισθησιακές αναμνήσεις και μπορεί να καθορίσει την αίσθηση του προσωπικού μας στυλ. Ωστόσο, υπάρχει μια τέχνη στην εφαρμογή του αρώματος που έχει τις ρίζες της στη χημεία και βασίζεται σε δοκιμασμένες και αληθινές τεχνικές. 

Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε συμβουλές από αρωματοποιούς και ειδικούς σε θέματα αρωμάτων για το πώς να εφαρμόζεις σωστά το άρωμα και κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις για να διατηρήσεις την ακεραιότητα του αρώματός. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τετράγωνο shape νυχιών επιστρέφει δυναμικά αυτό το φθινόπωροDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr