Now Reading
Arnica: Η δύναμη του φυτού που καταπραΰνει το δέρμα

Arnica: Η δύναμη του φυτού που καταπραΰνει το δέρμα

Avatar photo
Arnica: Η δύναμη του φυτού που καταπραΰνει το δέρμα

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, η άρνικα ίσως είναι το βοτανικό συστατικό που θα καταπραΰνει το πρόσωπό σου από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Το ευαίσθητο δέρμα είναι ένας από τους πιο δύσκολους τύπους δέρματος προς αντιμετώπιση, καθώς δεν αποκλείεται η πιθανότητα εμφάνισης άλλων δερματικών προβλημάτων όπως η ροδόχρους ακμή, οι φραγμένοι πόροι ή η ανομοιόμορφη, ανάγλυφη υφή. Ενώ, αυτός ο τύπος δέρματος ταλαιπωρείται συχνά από κνησμό, ξηρότητα και άλλα συμπτώματα δυσφορίας.

Η βιομηχανία της ομορφιάς και ιδίως οι εταιρείες δερμοκαλλυντικών όλο και πιο συχνά πια προσεγγίζουν και μελετούν τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος με σκοπό να παράγουν αποτελεσματικές συνθέσεις που καταπραΰνουν από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις να καταπραΰνεις το ευαίσθητο δέρμα σου με πιο φυσικά βοτανικά συστατικά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, η άρνικα είναι ένα φάρμακο που προσφέρει απλόχερα η φύση. Βοηθάει σημαντικά στη θεραπεία του ευαίσθητου και πρησμένου δέρματος.

Arnica: Η δύναμη του φυτού που καταπραΰνει το δέρμαΗ άρνικα είναι ένα καταπραϋντικό βότανο

Η άρνικα προέρχεται από ένα φυτό της οικογένειας του ηλίανθου. Είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ομοιοπαθητική και πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. . Η άρνικα διατίθεται κυρίως υπό τη μορφή τοπικών αλοιφών, κρεμών και ελαίων.

Arnica: Η δύναμη του φυτού που καταπραΰνει το δέρμα

Τα τοπικά σκευάσματα άρνικας χρησιμοποιούνται συνήθως για να βοηθήσουν στη θεραπεία διαφόρων πόνων, από μώλωπες έως οιδήματα που προκαλούνται από σπασμένα οστά, σύμφωνα με μια έκθεση αξιολόγησης για την αποτελεσματικότητα του βοτάνου που δημοσιεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ενώ μπορεί πραγματικά κάθε ένας να αποκομίσει τα οφέλη της, η άρνικα αποδεικνύεται ιδιαίερα ωφέλιμη για το ευαίσθητο κι ερεθισμένο δέρμα.

Ενσωμάτωσε την άρνικα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου

Arnica: Η δύναμη του φυτού που καταπραΰνει το δέρμα

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η άρνικα αναφέρεται ότι μειώνει τη φλεγμονή στο πρόσωπο. Λειτουργεί διεγείροντας τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων για την ανακούφιση της συμφόρησης, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο. Ωστόσο, προτού χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά την άρνικα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει το τεστ ερεθισμού σε κάποιο μικρό σημείο του σώματός σου. Επίσης, εάν έχεις οποιεσδήποτε αλλεργίες που σχετίζονται με τον ηλίανθο, θα πρέπει να αποφύγεις τη χρήση άρνικας.

4 DIY θεραπείες ομορφιάς με λουλούδια που αντιστρέφουν τη γήρανση του δέρματος

Διάβασε επίσης:

Δοκίμασε τα ευεργετικά οφέλη των βότανων για έναν βαθύ και ήρεμο ύπνο

Αν έχεις προβλήματα με τον ύπνο, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι οι μόνη. Σύμφωνα με έρευνες, η αϋπνία είναι η πιο κοινή διαταραχή του ύπνου και επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο του γενικού πληθυσμού. Τα συμπτώματα της αϋπνίας περιλαμβάνουν δυσκολία στον ύπνο, δυσκολία στη διατήρηση του ύπνου, ξύπνημα πολύ νωρίς και ξύπνημα με αίσθημα μη αναζωογονημένου οργανισμού.

γυναικα που κοιμαται

Και ενώ κάποιοι στρέφονται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα ή συμπληρώματα για να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν, αν ψάχνεις για μια πιο φυσική λύση, τα βότανα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, καθώς συνήθως δεν περιλαμβάνουν αρνητικές αντιδράσεις.

Τα συνταγογραφούμενα και τα μη συνταγογραφούμενα βοηθήματα ύπνου μπορεί να αποτελούν συνήθεια και μπορεί να έχουν δυσάρεστες ή και επικίνδυνες παρενέργειες. Ορισμένες από αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν υπνοβασία, μαγείρεμα, ακόμα και οδήγηση ενώ κοιμάσαι. Συν τοις άλλοις, πολλά βοηθήματα ύπνου μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείς να αναπτύξεις εξάρτηση από αυτά, η οποία χειροτερεύει καθώς αναπτύσσεις ανοχή σε αυτά. Ως αποτέλεσμα, πρέπει στη συνέχεια να παίρνεις ακόμη περισσότερα για να μπορέσεις να έχεις τον ύπνο που χρειάζεσαι.

Δες εδώ τα ευεργετικά οφέλη των βότανων

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ombré Lip Gloss Nails: η καλοκαιρινή τάση που πρέπει να υιοθετήσεις στο επόμενο μανικιούρ σουDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top