Now Reading
Αποθήκευσε σωστά το προϊόν ρετινόλης σου για να το διατηρήσεις αποτελεσματικό

Αποθήκευσε σωστά το προϊόν ρετινόλης σου για να το διατηρήσεις αποτελεσματικό

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Αποθήκευσε σωστά το προϊόν ρετινόλης σου για να το διατηρήσεις αποτελεσματικό

Αποθηκεύοντας με τον κατάλληλο τρόπο την ρετινόλη σου, απολαμβάνεις πλήρως τα οφέλη της στην ομορφιά της επιδερμίδας σου.

Εάν έχεις κάνει έρευνα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου και ψάχνεις για τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά προϊόντα ομορφιάς, τότε είναι πιθανό να έχεις ακούσει ή διαβάσει πολλά για τη ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων. Mπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέμα ή ορό για να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Είναι ακόμη γνωστό ότι ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων, εξομαλύνει την υφή του δέρματος, καθώς επίσης μειώνει την εμφάνιση της υπερμελάγχρωσης σε κάποια σημεία στο δέρμα.

Η ρετινόλη διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία μειώνονται κατά τη διαδικασία της γήρανσης. Αυτά τα πλεονεκτήματα μπορούν να προσφέρουν στο πρόσωπο μια πιο λεία και γεμάτη εμφάνιση. Κατά καιρούς, η ρετινόλη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων δερματικών παθήσεων όπως η ακμή ή οι ουλές. «Ενεργοποιώντας τα κύτταρα του δέρματος στο πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, ανανεώνονται με ταχύτερο ρυθμό, δημιουργούν νέα κύτταρα με αποτέλεσμα ένα πιο λείο, πιο ομοιόμορφο και φωτεινό δέρμα», λέει η δερματολόγος Marnie Nussbaum στον Byrdie.

Αποθήκευσε σωστά το προϊόν ρετινόλης σου για να το διατηρήσεις αποτελεσματικόΗ ρετινόλη μπορεί να βρεθεί σε προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς και σε συνταγογραφούμενη δερματολογική θεραπεία. Ωστόσο, όσο ισχυρό είναι το προϊόν, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα η ρετινόλη να προκαλέσει ερεθισμό όπως ξηρό δέρμα, ερυθρότητα ή αίσθημα καύσου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποθηκεύεις και να χρησιμοποιείς σωστά τη θεραπεία.

Το μέρος που αποθηκεύεις τη ρετινόλη είναι πολύ σημαντικό

 

Όσον αφορά στην αποθήκευση ρετινόλης, πρέπει να ξέρεις ότι ο ορός ή η κρέμα ρετινόλης πρέπει να αποθηκεύεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να λειτουργεί σωστά και να μην βλάπτει το δέρμα σου. Η έκθεση του προϊόντος στο φως και τον αέρα είναι απαγορευτική, καθώς προκαλεί αλλοιώσεις στο προϊόν και κατά συνέπεια είναι μια εσφαλμένη κίνηση φροντίδας. Προσπάθησε να βρεις ένα σκιερό ή σκοτεινό σημείο, στο οποίο όμως έχεις άμεση πρόσβαση και φύλαξε το προϊόν εκεί. . Μια ντουλάπα ή ένα συρτάρι του υπνοδωματίου σου, θα ήταν ίσως μια καλή πρόταση αποθήκευσης. Ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος που θα κάνει θαύματα για τη ρετινόλη σου και αυτό είναι το ψυγείο.

Αποθήκευσε σωστά το προϊόν ρετινόλης σου για να το διατηρήσεις αποτελεσματικό

Η τοποθέτηση της ρετινόλης στο ψυγείο,  κρατά το προϊόν μακριά από το φως και τη θερμότητα. Έτσι, διασφαλίζεις ότι η αγαπημένη περιποίηση της επιδερμίδας σου θα παραμείνει αποτελεσματική και δροσερή, γεγονός που θα σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα όταν την εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου. Εάν δεν επιθυμείς να διατηρήσεις τη ρετινόλη στο ψυγείο της κουζίνας σου, τότε μπορείς να αγοράσεις ένα mini beauty fridge. Σε αυτό μπορείς να αποθηκεύσεις τόσο τη ρετινόλη όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα καλλυντικής φροντίδας σου.

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά τη ρετινόλη

Αποθήκευσε σωστά το προϊόν ρετινόλης σου για να το διατηρήσεις αποτελεσματικό

Εάν είσαι αρχάρια στη χρήση ρετινόλης, η κατανόηση του πώς και πότε πρέπει να εφαρμόζεις αυτό το δραστικό συστατικό είναι το κλειδί για την επιτυχία της θεραπείας ομορφιάς σου. Χρησιμοποιώντας μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού, εφάρμοσέ τη σε όλο το πρόσωπό σου εκτός από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σου. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα για να ενυδατώσεις το δέρμα σου μετά τη χρήση ρετινόλης.

Αν εφαρμόζεις για πρώτη φορά ρετινόλη στην επιδερμίδα σου, θα πρέπει να γνωρίζεις πως το δέρμα σου χρειάζεται τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να συνηθίσει το νέο ισχυρό συστατικό. Ξεκίνα εφαρμόζοντας ρετινόλη 1 φορά την εβδομάδα στο πρόσωπό σου και σταδιακά, βδομάδα με τη βδομάδα, μπορείς να αυξάνεις τη δοσολογία εφόσον το δέρμα σου δεν εμφανίζει κάποια αντίδραση. Να θυμάσαι επίσης, πως το αντηλιακό πρέπει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος, είτε έχεις εφαρμόσει το προηγούμενο βράδυ ρετινόλη, είτε όχι.

Διάβασε επίσης:

2 μύθοι που θα πρέπει να πάψεις να πιστεύεις για τη βασίλισσα της αντιγήρανσης, τη ρετινόλη

H ρετινόλη είναι ένα εξαίρετο ισχυρό δραστικό συστατικό που έχει στεφθεί εδώ και χρόνια με τον τίτλο της «βασίλισσας της αντιγρήρανσης». Κι όπως συχνά συμβαίνει για κάθε αξιοθαύμαστο μέλος μιας βασιλικής οικογένειας, γύρω από το όνομά της επικρατούν διάφοροι μύθοι!

μύθοι για τη ρετινόλη

Άλλοι επιβεβαιώνονται ως αληθείς κι άλλοι διαψεύδονται. Δύο από αυτούς θα διαψεύσουμε κι εμείς, παροτρύνοντας κι εσένα να πάψεις να πιστεύεις πια σε αυτούς.

Δες εδώ τους μύθους για τη ρετινόλη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr