Now Reading
4 χρυσοί κανόνες αντιγήρανσης για να μοιάζει το δέρμα σου σαν 25 ετών

4 χρυσοί κανόνες αντιγήρανσης για να μοιάζει το δέρμα σου σαν 25 ετών

Avatar photo
γυναικα με κλειστα ματια

Ανεξάρτητα από την ηλικία μας το δέρμα χρειάζεται φροντίδα για να παραμένει υγιές και καθαρό, και πλέον μπορείς να το διατηρήσεις χάρις μερικούς απλούς κανόνες αντιγήρανσης.

Στην ηλικία των 25 ετών περίπου, το δέρμα αρχίζει να αλλάζει. Χωρίς φυσικά να κινδυνολογούμε, στην ηλικιακή αύτη καμπή είναι καλό να ξεκινήσεις και να ακολουθείς τους παρακάτω 4 απλούς κανόνες για να αποφύγεις τις βαθιές ρυτίδες και τις κηλίδες στην περιοχή του προσώπου.  

Ας το ξεκαθαρίσουμε, αρχίζουμε να γερνάμε από την πρώτη μέρα της ζωής μας. Πρόκειται για ένα μαθηματικό ερώτημα: το πέρασμα του χρόνου μας κάνει σίγουρα σοφότερες, σίγουρα ψηλότερες -και γιατί όχι και ομορφότερες-, αλλά δεν μας κάνει νεότερες. Σήμερα είμαστε μεγαλύτερες από χθες και αύριο θα είμαστε μεγαλύτερες από σήμερα. Υπάρχει, ωστόσο, μια περίοδος – που υπολογίζεται μεταξύ 20 και 25 ετών – κατά την οποία το πρόσωπό μας αρχίζει να καταγράφει αυτή την αέναη ροή λεπτών, ωρών και ημερών.  

γυναικα βαζει κρεμα στα ματια

Χωρίς καμία κινδυνολογία, απλώς και μόνο με μια υγιή δόση ευαισθητοποίησης. Γιατί η αξιοπρεπής γήρανση είναι όμορφη και μάλιστα απαραίτητη στη θεωρία, αλλά η εφαρμογή της στην πράξη δεν συνεπάγεται προχειρότητα αλλά φροντίδα, αγάπη και χαλαρή στάση απέναντι στη ζωή. Το πώς να διατηρήσεις ένα υγιές -και επομένως όμορφο- δέρμα μετά την ηλικία των 30 ετών είναι σχετικά απλό, αρκεί να  ακολουθήσεις 4 πολύ απλούς κανόνες που πραγματικά όλοι μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα στην πράξη.  

  γυναικα κοιταζει τον εαυτο της στον καθρέφτη

4 χρυσοί κανόνες αντιγήρανσης  

  1. Να φόρας πάντα αντηλιακό. Για να είναι πραγματικά αποτελεσματική η προστασία του δέρματος εναντία στην αντιγήρανση, θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας και με δείκτη προστασίας 30 και πάνω. Προσοχή: η προστασία μέσα στα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι αρκετή από μόνη της, αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα πρόσθετο στρώμα.
  2. Μην ξεχνάς ποτέ την ενυδάτωση, η οποία μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο συνεπής ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Συνιστάται η εφαρμογή ενός προϊόντος που θα παρέχει στενευμένη ενυδάτωση από το πρωί μέχρι και το βράδυ, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δέρματος σου.
  3. Ένα καλό απολεπιστικό προϊόν μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Η συμβουλή μας είναι να επιλέξεις ένα προϊόν που είναι απαλό και κατάλληλο και για το ευαίσθητο δέρμα.
  4. Επίλεξε να χρησιμοποιείς το βράδυ συστατικά με αναπλαστική δράση, όπως ορισμένα οξέα και ρετινοειδή, δηλαδή παράγωγα της βιταμίνης Α. Τα τελευταία, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

γυναικα με κλειστα ματια

Ακολουθώντας αυτούς του εύκολους και ιδιαίτερα απλούς κανόνες, που μπορείς να τους ενσωματώσεις -χωρίς πολύ κόπο- σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς, θα πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να διατηρήσεις ένα υγιές και νεανικό δέρμα το όποιο θα σε ευγνωμονεί στα χρόνια που θα έρθουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρετινόλη VS Τρετινοΐνη: Οι διαφορές και τα οφέλη τους στο δέρμα σου

ξανθια γυναικα ομορφια

Ρετινόλη: Αποτελεί μέρος της οικογένειας των ρετινοειδών, της βιταμίνης Α. Τα ασθενέστερα ρετινοειδή, όπως η ρετινόλη, πρέπει να μετατραπούν από ένζυμα του δέρματος σε ρετινοϊκό οξύ -τρετινοΐνη-, το οποίο στη συνέχεια ασκεί τα αποτελέσματά του μέσω των υποδοχέων ρετινοειδών που βρίσκονται στα κύτταρα του δέρματος. Η μετατροπή της ρετινόλης σε ρετινοϊκό οξύ είναι αργή και ποικίλλει μεταξύ των ατόμων.

Τρετινοΐνη: Λειτουργεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων δερματικών κυττάρων, επιταχύνοντας την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των υπολειμμάτων που μπορεί να φράξουν τους πόρους. Λειτουργεί για την επιδιόρθωση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες από τον ήλιο και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της ρετινόλης και της τρετινοΐνης

Η κύρια διαφορά μεταξύ ρετινόλης και τρετινοΐνης είναι ότι, η τρετινοΐνη λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Η ρετινόλη πρέπει να μετατραπεί από ένζυμα στο δέρμα σε ρετινοϊκό οξύ για να έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Η τρετινοΐνη είναι ρετινοϊκό οξύ, οπότε είναι πολύ πιο ισχυρή από τη ρετινόλη και πιο αποτελεσματική. Ουσιαστικά, η ρετινόλη πρέπει να μετατραπεί σε τρετινοΐνη για να λειτουργήσει, η χρήση απλής τρετινοΐνης σημαίνει ουσιαστικά ότι κόβεις το στάδιο της μετατροπής, πράγμα που σημαίνει ότι θα σου δώσει τα αποτελέσματα της πιο γρήγορα.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι η ρετινόλη είναι εξαιρετικά ασταθής και συχνά αποικοδομείται, ακόμη και πριν φτάσει στο δέρμα μας. Η συνταγογραφούμενη τρετινοΐνη πρέπει να περάσει από αυστηρές δοκιμές για να αποδειχθεί ότι έχει τη σωστή ποσότητα τρετινοΐνης στο προϊόν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top