Now Reading
Όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει η skincare ρουτίνα σου την άνοιξη

Όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει η skincare ρουτίνα σου την άνοιξη

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
ήλιος

Βασικές συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας την ανοιξιάτικη περίοδο.

Όλες αντιμετωπίζουμε διαφορετικές δερματικές παθήσεις. Μερικές από εμάς παλεύουμε με το λιπαρό ή το ξηρό δέρμα, άλλες αντιμετωπίζουμε το δέρμα με τάση ακμής και τις χρόνιες ουλές που αφήνει, ενώ παράλληλα εστιάζουμε στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η επιδερμίδα μας από τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να επικεντρωθούμε και Ας φροντίσουμε όμως να μην υποτιμήσουμε τον αντίκτυπο που έχουν οι εποχές σε αυτό το υπερμεγέθη, προστατευτικό όργανο που ονομάζουμε δέρμα μας.

Για παράδειγμα, έρευνα του 2011 στο The International Journal of Cosmetic Science δείχνει ότι από το χειμώνα μέχρι το καλοκαίρι, το δέρμα του προσώπου των γυναικών παράγει αυξημένη ποσότητα σμήγματος, μια λιπαρή ουσία που χρησιμοποιείται για την προστασία του δέρματος. Αυτό οδηγεί σε υψηλότερο επίπεδο ενυδάτωσης κατά τις θερμότερες εποχές. Ταυτόχρονα, το δέρμα είναι επίσης επιρρεπές σε ξηρότητα ως αποτέλεσμα της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο. Επομένως, το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας μας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη αυτές τις καταστάσεις. Αν και δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος που να ταιριάζει σε όλους, υπάρχουν ορισμένες γενικές συμβουλές περιποίησης που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι το δέρμα μας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας σεζόν, όπως η αντιμετώπιση της υπερβολικής λιπαρότητας, η αλλαγή των προϊόντων μας και αυξάνοντας το SPF μας.

Εξομάλυνε τη λιπαρότητα

Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται και οι ιδρωτοποιοί αδένες εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι σωστή. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο The HealthSite.com, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «παγίδευση» των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος. Γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε φραγμένους πόρους και κάνει το δέρμα να αισθάνεται πιο λιπαρό από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύτηκε στο Functional Plant Science and Biotechnology, το δέρμα χρειάζεται συχνή απολέπιση και ενυδάτωση για να παραμείνει υγιές. Αυτό διατηρεί τους πόρους της επιδερμίδας απαλλαγμένους από το υπερβολικό σμήγμα και τις περιβαλλοντικές τοξίνες. Η μελέτη ενισχύει ότι όσοι έχουν λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα παράγουν περισσότερα νεκρά κύτταρα από εκείνους με άλλες δερματικές παθήσεις. Επομένως, αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, είναι καλή ιδέα να κάνεις την απολέπιση τον καλύτερο φίλο σου για να απαλλαγείς από αυτά τα περιττά έλαια.

Θρέψε επαρκώς το δέρμα σου

ήλιος

Κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού, τα βαριά καθαριστικά και τα ενυδατικά μπορούν να φράξουν τους πόρους και να σε εμποδίσουν να επιτύχεις τη ζεστή λάμψη που αναζητάς. Ο σύμβουλος δερματολόγος Dr.Rinky Kapoor είπε στην Indian Express ότι «θα πρέπει να  αφαιρέσουμε τα βαριά ενυδατικές συνθέσεις και να στραφούμε σε φιλικά προς το καλοκαίρι προϊόντα περιποίησης που θα καταπραΰνουν, θα προστατεύουν και θα θρέφουν το δέρμα». Μπορείς να επιλέξεις ένα ελαφρύ καθαριστικό με αφρό ή μια ελαφριά δροσιστική ενυδατική κρέμα.

Φρόντισε όμως να μην παραλείπεις την ενυδάτωση. Σύμφωνα με τη μελέτη στο Functional Plant Science and Biotechnology, το ανεπαρκώς ενυδατωμένο ή αφυδατωμένο δέρμα οδηγεί σε «κατάγματα» στον «κυτταρικό φραγμό» του δέρματος με αποτέλεσμα να γίνεται «σφιχτό και τεντωμένο». Από την άλλη πλευρά, δεν θέλετε επίσης να κάνετε υπερβολική ενυδάτωση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να παράγει το δέρμα σας λιγότερη υγρασία από μόνο του. Και ενώ πρόκειται για ένα πιο ελαφρύ καθαριστικό, είναι καλή ιδέα να αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί και συμβάλλει στη δημιουργία ρύπων και λιπαρότητας στο δέρμα.

Φόρεσε το SPF σου

Το αντηλιακό είναι must όλο το χρόνο. Τους θερμότερους μήνες όμως θα πρέπει να εστιάζεις σε αντηλιακά με υψηλότερο δείκτη προστασίας. Η αυξημένη έκθεση στον ήλιο βλάπτει τα κύτταρα του δέρματος, επιταχύνει τη γήρανση και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς αντηλιακό σε όλες τις περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου.

 

Διάβασε επίσης:

Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας

Όλες μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να φοράμε SPF καθημερινά. Τα αντηλιακά μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου και μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα μας από διάφορες παθήσεις, όπως για παράδειγμα η υπερμελάγχρωση. Είναι επίσης απίστευτο το γεγονός ότι η συστηματική χρήση αντηλιακού μπορεί ακόμη και να μειώσει τα ορατά σημάδια γήρανσης μετά την εμφάνισή τους.

κορίτσια και ηλιοτρόπια

Ωστόσο, η καθημερινή χρήση του υψηλού δείκτη αντηλιακής προστασίας δεν ήταν πάντα ο κανόνας – μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, η συντριπτική πλειονότητα των λάτρεις του ήλιου εφάρμοζαν στην επιδερμίδα τους βρεφικό λάδι που περιείχε ασήμαντες ποσότητες SPF (εάν υπήρχαν στην καλύτερη των περιπτώσεων). Σήμερα, ο δείκτης SPF 30 θεωρείται το τυπικό επίπεδο προστασίας που προτείνουν οι δερματολόγοι και οι ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας, ενώ τα περισσότερα προϊόντα πλέον περιέχουν συστατικά που αναστέλλουν τις επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Δες εδώ πώς θα ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Sofia Richie Grainge εκμυστηρεύεται το μυστικό της για μαλλιά που μακραίνουν γρήγορα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση με το Derma Rolling; Όσα γνωρίζουμεDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr