Now Reading
Υαλουρονικό οξύ: Το αντιγηραντικό συστατικό που διατηρεί νεανική την όψη των χεριών μας

Υαλουρονικό οξύ: Το αντιγηραντικό συστατικό που διατηρεί νεανική την όψη των χεριών μας

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ

Η επιδερμίδα των χεριών μας αξίζει την εξέχουσα αντιγηραντική περιποίηση που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ και ήρθε η στιγμή να της την χαρίσουμε.

Τα χέρια μας είναι αυτά που χρησιμοποιούμε περισσότερο από κάθε άλλο μέλος του σώματός μας. Από τις πιο απλές και καθημερινές κινήσεις και συνήθειες, όπως το να πλύνουμε τα δόντια και το πρόσωπό μας, να εφαρμόσουμε την κρέμα μας ή να προσφέρουμε μια ζεστή αγκαλιά και ένα χάδι στον αγαπημένο μας, ως τις πιο σύνθετες και συχνά επίπονες, όπως το να μεταφέρουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, να σηκώσουμε βαριά αντικείμενα ή να καθαρίσουμε το σπίτι μας χρησιμοποιώντας σκληρά απορρυπαντικά, τα χέρια μας μάς είναι πράγματι πολύτιμα.

Επίσης, τα χέρια μας είναι το σημείο εκείνο που εκτίθεται καθημερινά περισσότερο στον ήλιο και το σημείο που μαρτυρά πολλές φορές τη βιολογική μας ηλικία ή εμφανίζει σημάδια πρόωρης γήρανσης. Επομένως, στην ιδιαίτερα εύθραυστη επιδερμίδα των χεριών μας αξίζει μια εξέχουσα καθημερινή περιποίηση με πολύτιμα συστατικά που στόχο έχουν να την ενυδατώσουν, να την επανορθώσουν και να επαναφέρουν τον χαμένο της όγκο και την ελαστικότητά της, βοηθώντας την με αυτόν τον τρόπο να διατηρεί την νεανική της εμφάνιση.

κρεμα χεριων

 

Υαλουρονικό οξύ, ο game-changer της αντιγήρανσης

υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές δραστικές ουσίες στην αντιγήρανση. Μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύτηκε στο Dermato-Endocrinology αναφέρεται ακόμη στο δραστικό συστατικό ως «μόριο-κλειδί στη γήρανση του δέρματος». Η μελέτη εξηγεί ότι η γήρανση του δέρματος προκαλείται από φυσική απώλεια υγρασίας καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό οδηγεί σε ξηρότητα, λεπτό δέρμα και πολλά άλλα προβλήματα που κάνουν τα χέρια μας να χάνουν την ελαστικότητα και τη νεότητά τους. Αλλά με το υαλουρονικό οξύ, μπορείτε να καταπολεμήσετε όλα αυτά τα πράγματα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινογλυκάνη (GAG) με ειδικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να δεσμεύει και να συγκρατεί τα μόρια του νερού, σύμφωνα με μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pathology. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή του στα χέρια μας θα κάνει την επιδερμίδα τους να φαίνεται πιο γεμάτη και νεανική.
Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Dermatology and Therapy, η οποία έδειξε ότι η χρήση υαλουρονικού οξέος στο δέρμα μας μπορεί να αυξήσει την ενυδάτωση έως και 55% σε μόλις έξι εβδομάδες.

Fillers Υαλουρονικού Οξέος για ταχύτερα αποτελέσματα αντιγήρανσης

Εφόσον κάποιος επιθυμεί μια ταχύτερη αντιμετώπιση, μπορεί να επισκεφτεί τον δερματολόγο του και να ενημερωθεί για τα fillers υαλουρονικού οξέος. Μερικές από τις δημοφιλείς θεραπείες είναι το Restylane και το Juvederm. Ενώ, μια άλλη αποτελεσματική επιλογή είναι οι θεραπείες με λέιζερ, οι οποίες όμως είναι πολύ πιο δαπανηρές. Με τη διαδικασία αυτή, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου, μιας άλλης εξίσου σημαντικής πρωτεΐνης του οργανισμού που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της γήρανσης.
Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Dermatology Practical & Conceptual journal αναφέρει ότι το κολλαγόνο “βελτιώνει την υγρασία, την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος”. Βοηθά επίσης το δέρμα μας να καταπολεμήσει τις ρυτίδες και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί είτε ως κρέμα είτε ως ορός. Όσον αφορά στο χρόνο που χρειάζεται για να δράσει το κολλαγόνο, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα. Όσο περισσότερο επιμείνουμε σε αυτό το σχήμα, τόσο περισσότερη βελτίωση θα δούμε.

Υαλουρονικό οξύ: Το αντιγηραντικό συστατικό που διατηρεί νεανική την όψη των χεριών μας
Τέλος, όσο απαραίτητο είναι το αντηλιακό για το πρόσωπό μας σε κάθε εποχή του χρόνου, εξίσου σημαντική είναι η εφαρμογή του και στα χέρια μας. Όταν πρόκειται για προϊόντα με τοπική εφαρμογή, πρέπει να τα εφαρμόζουμε ξανά (και το αντηλιακό!) κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια σας. Θα πρέπει επίσης να κρατάμε τα χέρια μας προστατευμένα από δύσκολες καιρικές συνθήκες, χημικές ουσίες ή υλικά που μπορεί να τα στεγνώσουν. Αφιερώνουμε επίσης χρόνο για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας με ένα μανικιούρ, ιδανικά κάθε δύο εβδομάδες. Τα χέρια μας είναι υπεύθυνα για μεγάλο μέρος της παραγωγικότητάς μας, γι’ αυτό ας επενδύσουμε στη σωστή φροντίδα τους και αυτά θα φαίνονται άμεσα πιο υγιή και νεανικά.

 

Διάβασε επίσης:

Τα 5 πράγματα που κάνουν κάθε πρωί οι γυναίκες με υπέροχη επιδερμίδα

Για να σπάσουμε τον κώδικα για το τέλειο δέρμα, απευθυνθήκαμε στους ειδικούς για να πάρουμε τη γνώμη τους σχετικά με τα πράγματα που κάνουν πάντα -και ποτέ- οι άνθρωποι με υπέροχο δέρμα. Με αυτές τις συμβουλές, είναι σίγουρο ότι θα καταλήξεις  με την επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσουν. Είναι εύκολο να βλέπεις το αψεγάδιαστο δέρμα των διασημοτήτων και να το αποδίδεις σε κορυφαία γενετική και βουντού του Χόλιγουντ. Αλλά ξέρουμε ότι χρειάζεται επίσης σοβαρή αφοσίωση στη φροντίδα του δέρματος.

Υαλουρονικό οξύ: Το αντιγηραντικό συστατικό που διατηρεί νεανική την όψη των χεριών μας

Το λαμπερό δέρμα είναι το θεμέλιο της φυσικής ομορφιάς. Ευτυχώς, η υγιής, καθαρή επιδερμίδα είναι εφικτή με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Εδώ μοιραζόμαστε τα πέντε κορυφαία πράγματα που κάνουν κάθε πρωί οι γυναίκες με καταπληκτική επιδερμίδα.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Victoria Beckham αποκαλύπτει το μυστικό για το τέλειο smoky eye με προϊόν της υπογραφής της
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-A



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST