Now Reading
Άγχος: Μια λέξη με 5 γράμματα αλλά μπορείς να την αντιμετωπίσεις με απλά hacks

Άγχος: Μια λέξη με 5 γράμματα αλλά μπορείς να την αντιμετωπίσεις με απλά hacks

Avatar photo

Το άγχος μας κυριεύει και αν το αφήσεις θα σου ελέγξει τη ζωή σου. Βάλε στοπ και όρισε εσύ τη ζωή σου κι όχι αυτό.

Το άγχος είναι η βασική «ασθένεια» του 21ου αιώνα βάσει μελετών. Δε γνωρίζει ποιος είσαι, πόσα λεφτά βγάζεις, αν έχεις μια επιτυχημένη καριέρα ή αν απλά είσαι ένας άνθρωπος χαμηλών και ήπιων τόνων. Απλά «έρχεται και σου χτυπάει» την πόρτα μια φορά κι έκτοτε δημιουργείται μια «σχέση», άνευ όρων και  που απλά δε σου προσφέρει τίποτα.

Το άγχος δεν γνωρίζει ηλικίες, χρώμα, φύλο. Είναι αδυσώπητο και ύπουλο. Προσπάθησε να το κρατήσεις όσο πιο μακριά σου γίνεται. Πρόσφερε στον εαυτό σου την ικανότητα να ζει κανονικά όσο στο επιτρέπουν οι συνθήκες. Και για να μην ανησυχείς, ακολουθεί μια λίστα με hacks ευχόμαστε να σε ακολουθεί παντού!

1. Μην παραλείπεις την ώρα ξεκούρασης

Αφιέρωσε τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα για την προσωπική σου αυτοφροντίδα. Εντάσσοντας την στο πρόγραμμα σου, θα διασφαλίσεις ότι θα έχεις το χρόνο να χαλαρώσεις και να κάνεις επανεκκίνηση. Θα αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου γνωρίζοντας ότι βάζεις την ψυχική σου υγεία σε προτεραιότητα.

2. Ανθυγιεινή διατροφή

Προετοίμασε τα γεύματα σου. Προγραμματίζοντας τα γεύματα σου εκ των προτέρων διασφαλίζεις ότι είναι υγιεινά και ικανοποιητικά. Αν τα έχεις έτοιμα θα σε αποτρέψει από το να αγοράζεις γρήγορα, ανθυγιεινά γεύματα και σνακ.

3. Καπνίζεις ή ατμίζεις

Αντικατέστησε αυτή τη συνήθεια του να αρπάζεις ένα τσιγάρο ή τον ατμοποιητή με κάτι άλλο. Αυτό μπορεί να είναι γλειφιτζούρια, καραμέλες, πόσιμο νερό ή τσίχλα. Η ύπαρξη άλλων στοματικών αισθήσεων βοηθάει στην αντικατάσταση της παρόρμησης.

4. Προσπάθησε να μη στηρίζεσαι σε τοξικές σχέσεις

Τηλεφώνησε σε φίλους και συγγενείς που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου και σου ανεβάζουν τη διάθεση. Η μιζέρια αγαπάει την παρέα, οπότε όσο εύκολο και ωραίο κι αν ακούγεται να ξεσπάς και να μιλάς σε ένα άτομο που θα σου πει αυτό που θέλεις να ακούσεις (ή ονομάζεται αλλιώς τοξική συμπεριφορά), μπορείς αντίθετα να γεμίσεις το χρόνο σου με θετική ενέργεια από το στενό σου κύκλο. Το μόνο που μπορεί να κάνουν τα τοξικά άτομα είναι να εντείνουν το άγχος σου.

5. Απομακρύνσου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πέρνα χρόνο με ανθρώπους από κοντά. Απέφυγε το άσκοπο scrolling στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, στην πραγματικότητα όμως υποβάλλεις τον εαυτό σου σε κοινωνική σύγκριση. Σε στιγμές άγχους, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι το πρόσθετο άγχος βλέποντας τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι. Επικεντρώσου στον εαυτό σου και στο πώς αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών. Αν περνάς χρόνο με ανθρώπους από κοντά και ασχολείσαι μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο, θα ξεχάσεις τι κάνουν οι άλλοι στο διαδίκτυο. Η προσωπική σύνδεση είναι σημαντική.

6. Όχι καφεΐνη

Μπορείς να πιεις καφέ χωρίς καφεΐνη ή ένα ελαφρύ τσάι από βότανα. Η καφεΐνη δε βοηθά στη νευρικότητα και στο άγχος.

Ακολουθώντας έστω και μερικά από τα παραπάνω hacks, θα μπορέσεις σε ένα βαθμό να σε βοηθήσεις ως ένα βαθμό στον έλεγχο του άγχους. Και βέβαια μην ξεχνάς πως χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Είναι πολύ βασικό να έχεις μια ομαλή πρόσβαση σε μια πιο ωφέλιμη και πιο διαχειρίσιμη καθημερινότητα.

Ωφέλιμοι λόγοι να αποκτήσεις ένα σκύλο για να σε αυτο-προστατέψεις από το άγχος

Ο σκύλος είναι κατά γενική ομολογία ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Πιστός, τρυφερός, παιχνιδιάρης και μας προσφέρει και 5 μεγάλα οφέλη για τον εγκέφαλο. Η νευροεπιστήμη λέει πως οι άνθρωποι που έχουν σκύλο έχουν θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά σχετικά μακροπρόθεσμα. Η συμβουλή να αποκτήσουμε ένα σκύλο-φίλο είναι 100% σωστή κι εξαιρετικά ωφέλιμη.

Αν πάλι για κάποιους λόγους δεν μπορείς να αποκτήσεις ένα σκύλο, όχι γιατί δεν το θέλεις αλλά γιατί λόγω ωραρίων και προγράμματος δεν προλαβαίνεις να είσαι συνεπής απέναντι σε αυτά που χρειάζεται ο αγαπημένος μας φίλος, τότε μπορείς να γίνεις εθελόντρια σε φιλοζωικές οργανώσεις. Εκεί μπορείς να προσφέρεις όλη την αγάπη σου και την φροντίδα στα αδέσποτα και να παίρνεις πίσω αυτή τη χαρά κι ευγνωμοσύνη που σου τη δίνουν απλόχερα, και ίσως με αυτόν τον τρόπο να αποφασίσεις να αποκτήσεις κι εσύ ένα φίλο-σκύλο.

Μια γερμανική και αυστριακή μελέτη σε 10.οοο άτομα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια ζώα είναι πιο υγιής ομάδα, ενώ οι άνθρωποι που παύουν να έχουν κατοικίδιο ή δεν είχαν ποτέ κατοικίδιο, είναι λιγότερο υγιείς. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι πως η μελέτη υποδηλώνει πως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων κάνουν περίπου 15 τοις εκατό λιγότερες ετήσιες επισκέψεις σε γιατρούς από τους μη ιδιοκτήτες και ότι υπάρχει ένα στοιχείο αιτιότητας εδώ. Επομένως, δεν είναι απλώς ότι οι κατά τα άλλα υγιείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν έναν σκύλο ή μια γάτα, αλλά ότι αντίθετα όσοι έχουν κατοικίδια ζώα γίνονται πιο υγιείς.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κι όμως, ενώ εσύ κοιμάσαι... αόρατα πλάσματα κάνουν σεξ στο πρόσωπό σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top