Now Reading
Άγιε Βασίλη είσαι εδώ;

Άγιε Βασίλη είσαι εδώ;

Avatar photo

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης;». Το αιώνιο ερώτημα κάθε παιδιού. «Κι αν ναι, τότε γιατί δεν τον βλέπουμε;». Άντε να απαντήσεις τώρα…

Πρόκειται για μια ερώτηση που κάνουν όλα τα παιδιά κάθε Χριστούγεννα. Ειδικά όσο μεγαλώνουν και ακούν, μαθαίνουν, αναζητούν την αλήθεια, η ερώτηση για το αν ο  Άγιος Βασίλης υπάρχει γίνεται ολοένα και πιο έντονη, επιτακτική θα έλεγα! Κι εκεί ξεκινά η αμφισβήτηση, τα λόγια που δεν χωράνε μισόλογα αλλά αλήθειες, και κάθε γονιός έρχεται στην δυσάρεστη θέση να πει τα πράγματα όπως είναι…

Ένα Pause εδω….

Θυμάσαι τι έγινε με το μυστήριο του Άγιου Βασίλη μέσα στην καραντίνα; Στο lockdown όλοι αναρωτιόντουσαν αν θα έρθει τα Χριστούγεννα για να μοιράσει τα δώρα του, αν θα είναι ασφαλής ώστε να μην κολλήσει covid από σπίτι σε σπίτι και όλα τα σχετικά… Θυμάσαι; Τότε για να λύσουν το μυστήριο είχαν επιστρατευτεί όλοι: γονείς (πρώτοι απ’ όλους), κρατικοί κοινωνικοί φορείς, ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας... «Κατανοώ τις ανησυχίες στο θέμα του Άγιου Βασίλη, διότι είναι ηλικιωμένος και επομένως βρίσκεται σε μια ηλικιακή ομάδα υψηλού κινδύνου μπροστά στην πανδημία», είχε εξηγήσει τότε η Μαρία Βαν Κέρκοβ, υπεύθυνη επίβλεψης και διαχείρισης της πανδημίας στον ΠΟΥ και είχε συνεχίσει λέγοντας: «Μπορώ να σας πω ότι ο Άγιος Βασίλης είναι απρόσβλητος στον ιό. Είναι πολύ καλά -και η κυρία του επίσης- και οφείλω να σας ομολογήσω πως είναι πολύ απασχολημένοι αυτή τη στιγμή», είχε τονίσει η επιστήμονας.

Σε όλη αυτή την μαγική διαδικασία είχαν μπει και οι διαφημιστικές εταιρείες οι οποίες στις χριστουγεννιάτικες καμπάνιες τους είχαν δημιουργήσει τα πιο πρωτότυπα σενάρια για την έλευση του Άγιου Βασίλη στην covid εποχή. Στη μία ο Άγιος Βασίλης εκπαίδευε τα ξωτικά του για τις νέες τεχνολογίες, στην άλλη εκπλήρωνε την ευχή ενός παιδιού και στην πιο πρωτότυπη -την οποία πραγματικά βρήκα ουσιαστική και άκρως επίκαιρη- οι γονείς επιστρατεύονταν ώστε να γίνουν  οι μοναδικοί βοηθοί του Άγιου Βασίλη.

Αλήθεια, πόση «αλήθεια» κρύβει μέσα της αυτή η ιστορία! Τι κι αν οι γονείς γίνονται οι βοηθοί του; Η ουσία παραμένει πάντα ίδια… Πόση μαγεία άλλωστε μπορεί να χωρέσει σε ένα ρεαλιστικό «παραμύθι»; Πολλή….

Κάθε φορά που με ρωτούσαν οι κόρες μου «Μαμά υπάρχει ο Άγιος Βασίλης; Κι αν ναι, γιατί ποτέ κανείς δεν τον βλέπουμε;» εγώ τους απαντούσα αυτό που πιστεύω. «Να θυμάστε πάντα πως όταν κάτι δεν το βλέπουμε δε σημαίνει πως δεν υπάρχει!».

Ακόμα και τώρα που η Οριάνα είναι μεγάλη πια και έχει δεχτεί την αλήθεια, όσο κι αν πόνεσε τότε, ακόμη ζητά δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Για την Ιρίδια (11 ετών) ο Άγιος Βασίλης δεν είναι μια συζήτηση που χωρά αμφισβήτηση.  Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και έρχεται κάθε χρόνο με τους ταράνδους, μπαίνοντας από την μπαλκονόπορτα (γιατί δεν έχουμε τζάκι) για να αφήσει τα δώρα του!

Άγιε Βασίλη είσαι εδώ;

Η «ιστορία» του Άγιου Βασίλη πάντα με ταξίδευε στα πιο υπέροχα σημεία του εαυτού μου. Δεν είναι από πού προέρχεται και πού πηγαίνει αλλά όλα όσα συμβολίζει. Δεν είναι μόνο ο συμβολισμός των παιδικών ονείρων και πόθων αλλά είναι η δύναμη που κρύβεται γύρω μας, μέσα μας… Ναι, πιστεύω ακόμα στον Άγιο Βασίλη και χαίρομαι που δε λέω ψέματα στα παιδιά μου για την ύπαρξή του. Ποιος μπορεί να χαλάσει το όνειρο κάθε ανθρώπου; Την ανάγκη να πιστεύει σ΄έναν κόσμο όμορφο, ουσιαστικό, που αποπνέει δύναμη και χαρά; Ποιος μπορεί να δει άλλωστε με γυμνά μάτια τον αέρα που αναπνέουμε, τη δύναμη του μυαλού μας, τα συναισθήματά μας που έχουν την ικανότητα ή να μας εκτοξεύσουν στον ουρανό ή να μας διαλύσουν; Ποιος μπορεί να δει την ενέργεια των αντικειμένων ακόμα κι όταν γι΄αυτή μαθαίνουμε από τη φυσική, εκείνη την ενέργεια που μεταφέρεται με μια ματιά από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να σε κάνει ν΄ανατριχιάσεις, την ενέργεια που μεταφέρει η σκέψη και η ψυχή μας και που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε ολόκληρο τον κόσμο… Έτσι και ο Άγιος Βασίλης είναι άυλος, έχει μια θεϊκή οντότητα, είναι απρόσβλητος από τις ασθένειες και τον χρόνο, ταξιδεύει στον χωροχρόνο με την καρδιά και την θετική του ενέργεια. Είναι καιρός να μάθουμε στα παιδιά μας για έννοιες που δεν κατανοούν με τα μάτια ή το μυαλό αλλά μπορούν να νιώσουν. Αυτό το άφθαρτο κομμάτι της ψυχής μας που δεν υπόκειται σε κανόνες. Ο Άγιος Βασίλης είναι το ιδανικότερο παράδειγμα για να μάθουμε στα παιδιά μας να λειτουργούν υπερβατικά!

Θέλω τα παιδιά μου να πατούν γερά τα πόδια τους στη γη αλλά το μυαλό και η σκέψη τους να μπορούν παράλληλα να πετούν στον ουρανό. Να γνωρίζουν πως υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό, πιο αληθινό και πιο δυνατό απ’ αυτό που μπορούμε να δούμε και να ορίσουμε μόνο με τα μάτια, θέλω να μάθουν να κάνουν όνειρα, να ελπίζουν, να μαγεύονται από τις σκέψεις τους και να ταξιδεύουν με τα συναισθήματά τους… Θέλω να νιώθουν αυτά που δεν μπορούν να δουν, με τα «μάτια» της καρδιάς και της διαίσθησης. Θέλω να πιστεύουν στη μαγεία του διαφορετικού, να παλεύουν για όσα πιστεύουν και ακόμα κι αν υπάρχουν γύρω τους συμπληγάδες πέτρες και σειρήνες που προσπαθούν να τις αμφισβητήσουν, να μπορούν να προσπεράσουν τα εμπόδια και να μείνουν προσηλωμένες στον στόχο, στο όνειρο, στον προορισμό τους…

Γιατί τι νόημα έχει το ταξίδι της ζωής μας αν δεν μπορούμε να το απολαύσουμε με τα μάτια της καρδιάς;

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και συναισθηματική υπέρβαση…

Υ.Γ: Αφιερωμένο σε όλους τους άπιστους που κοιτούν το δέντρο και δεν βλέπουν το μαγικό δάσος που κρύβεται ακριβώς πίσω του.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
δυστυχημα στα Τέμπη
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
english cottage διακοσμηση


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top