Now Reading
6 συμπληρώματα διατροφής για να έχεις πάντα νεανική επιδερμίδα

6 συμπληρώματα διατροφής για να έχεις πάντα νεανική επιδερμίδα

Avatar photo

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να σταματήσουμε τον χρόνο. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές τρόπου ζωής και προϊόντα που μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση των σημαδιών γήρανσης.

Οι ρυτίδες, η επιβράδυνση της γνωστικής λειτουργίας, ο πόνος στις αρθρώσεις και ο μειωμένος μεταβολισμός είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να παρατηρήσουμε καθώς μεγαλώνουμε. Ο καθένας θα βιώσει διαφορετικά αυτά και άλλα συμπτώματα γήρανσης, τα οποία χαρακτηρίζονται ως ένας πόρος που μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του χρόνου.

Τα συμπληρώματα μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για πολλούς λόγους. Πολλά από τα συμπληρώματα που μπορούν να επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης μπορεί να φαίνονται γνωστά. Ίσως τα έχεις ήδη στο σπίτι, ενώ δεν γνωρίζεις τα οφέλη τους για τη διατήρηση της νεότητας. Υπάρχουν συμπληρώματα που εκτός από το ότι σε βοηθούν να διατηρήσεις τη νεανική σου λάμψη, μπορούν να υποστηρίξουν έναν γενικό υγιεινό τρόπο ζωής.

Δες παρακάτω ποια 7 εγκεκριμένα από διαιτολόγους συμπληρώματα είναι εξαιρετικά για την υποστήριξη και την ενίσχυση των χαρακτηριστικών της νεότητάς σου: 

1. Κολλαγόνο

Ένα συμπλήρωμα που έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, το κολλαγόνο μπορεί να βρεθεί σε σκόνη και υγρές μορφές που ενσωματώνονται εύκολα στην καθημερινότητά σου. Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα μας, αλλά όσο μεγαλώνουμε, παράγετε όλο και λιγότερο. Αυτή η πρωτεΐνη βοηθά στο να γίνουν οι συνδετικοί ιστοί ισχυροί και ανθεκτικοί, συμπεριλαμβανομένων των οστών, του δέρματος και των τενόντων. Με την ηλικία, μπορεί να παρατηρήσεις μια αλλαγή σε αυτούς τους ιστούς καθώς το σώμα σου παράγει λιγότερο κολλαγόνο για να υποστηρίξει την ακεραιότητά τους. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στην υγεία και την εμφάνιση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών και δεν φαίνεται να έχει σημαντικές παρενέργειες. Δοκίμασε να προσθέσεις υγρό ή κονιοποιημένο κολλαγόνο στο πρωινό σου νερό, το τσάι, τον καφέ ή ακόμα και να το ανακατέψεις σε ένα smoothie ή γιαούρτι.

2. Βιταμίνη C

Αυτό το θρεπτικό συστατικό εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του αντιοξειδωτικού που υποστηρίζει την κυτταρική υγεία καθώς και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα μας. Όπως γνωρίζουμε, τα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορεί να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος και ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει και αυτή τη διαδικασία. Μια μελέτη σημειώνει ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης C μπορεί να βελτιώσουν την ενυδάτωση του δέρματος και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, δύο παράγοντες που μπορούν να επιβραδύνουν την εμφάνιση ξανά. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές επιδράσεις της βιταμίνης C μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή γήρανση προστατεύοντας τα κύτταρα από βλάβες και υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

3. Ρεσβερατρόλη

Η βιταμίνη C δεν είναι το μόνο συμπληρωματικό αντιοξειδωτικό. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα ωφεληθείτε περισσότερο από την κατανάλωση πολλαπλών πηγών αντιοξειδωτικών κάθε μέρα από τρόφιμα και συμπληρώματα. Η ρεσβερατρόλη είναι ένα συμπληρωματικό αντιοξειδωτικό στο οποίο οι μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Μια ανασκόπηση της ρεσβερατρόλης σημειώνει ότι αυτή η ένωση μπορεί να είναι σε θέση να εξυπηρετεί λειτουργίες όπως αντιφλεγμονώδεις, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές, όλες οι πτυχές που μπορούν να βοηθήσουν σε μια πιο υγιή διαδικασία γήρανσης.

4. Ωμέγα 3

Αυτό το απαραίτητο λίπος έχει γίνει ένα δημοφιλές συμπλήρωμα την τελευταία δεκαετία για τα οφέλη του για την υγεία. Η γνωστική αλλαγή είναι ένας τομέας της γήρανσης που παρατηρείται συνήθως και η έρευνα δείχνει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά μπορεί να είναι σε θέση να βελτιώσουν τη μνήμη, ένα συστατικό της γνωστικής λειτουργίας, σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα της γήρανσης και οι μελέτες έδειξαν ότι τα ωμέγα-3 μπορεί να βελτιώσουν και αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα. Όταν ψάχνεις για συμπληρώματα ωμέγα-3, μπορεί να βρεις αυτό το θρεπτικό συστατικό σε συνδυασμό με άλλα ωμέγα-λίπη, όπως τα ωμέγα-6 ή τα ωμέγα-9.

5. Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) είναι μια ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και φαίνεται να περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μια μελέτη υποδηλώνει ότι το EGCG μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου και άλλες έρευνες δείχνουν ότι αυτή η ένωση μπορεί να βελτιώσει την υπερμελάγχρωση του δέρματος που παρατηρείται συχνά με τη γήρανση. Τα πρόσθετα οφέλη του EGCG περιλαμβάνουν τη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Μπορεί να καταναλώσεις αυτή την ένωση από πράσινο τσάι, αλλά μια πιο συμπυκνωμένη πηγή είναι από ένα συμπλήρωμα πράσινου τσαγιού.

6. Β-12

Οι βιταμίνες Β είναι εύκολο να βρεθούν σε μια καλά στρογγυλεμένη διατροφή. Ωστόσο, μια συμπυκνωμένη πηγή μέσω ενός συμπληρώματος μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία μας. Καθώς γερνάμε, γινόμαστε λιγότερο αποτελεσματικοί στην απορρόφηση της βιταμίνης Β-12, και εάν η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης παρατείνεται, ακόμη και παρενέργειες όπως η αναιμία. Η κόπωση είναι μια άλλη παρενέργεια της ανεπάρκειας Β-12, ένα σύμπτωμα που συνήθως γίνεται αισθητό με τη γήρανση. Ενώ μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες που σχετίζονται με τη χαμηλή ενέργεια με τη γήρανση, η ανεπάρκεια Β-12 είναι μια εύκολη λύση μέσω συμπληρωμάτων.

Τα superfood που καταπολεμούν τον καρκίνο

Μια πληθώρα ερευνών δείχνει ότι η κατανάλωση μιας θρεπτικής διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά που καταπολεμούν τον καρκίνο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να κρατήσετε τον καρκίνο μακριά. Αλλά, αντί να σκεφτόμαστε για τρόφιμα που είναι «μαγικές λύσεις» και για μια διατροφή που προστατεύει από τον καρκίνο, θα πρέπει να σκεφτόμαστε μια διατροφή που είναι καλή για την υγεία γενικά.

Υπό αυτή την έννοια, μια διατροφή που περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά, καθώς και φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, και που είναι χαμηλή σε απλούς υδατάνθρακες -σάκχαρα και άμυλο- με μικρές ποσότητες πουλερικών, ψαριών και κρέατος, είναι πιθανώς η καλύτερη διατροφή για τη γενική υγεία. Η προσθήκη των παρακάτω τροφών στην καθημερινή σου διατροφή είναι μια καλή αρχή.   

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γλυπτική
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top