Now Reading
Έτσι μπορείς να ανακυκλώσεις σωστά τις άδειες συσκευασίες από τα προϊόντα ομορφιάς σου

Έτσι μπορείς να ανακυκλώσεις σωστά τις άδειες συσκευασίες από τα προϊόντα ομορφιάς σου

Avatar photo

Ακόμα και αν η ανακύκλωση δεν αποτελεί βασική σου προτεραιότητα, δεν θα πρέπει να ξεχνάς πότε πως είναι απαραίτητη τόσο για τη δίκη σου υγεία όσο και για τον πλανήτη. Όταν αδειάζει μία από τις συσκευασίες από τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς θα πρέπει να θυμάσαι να την ανακυκλώνεις.

Παρόλο που ο απώτερος στόχος είναι να ψωνίζεις προϊόντα βιώσιμης ομορφιάς, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να ανακυκλώνεις όλα τα άδεια δοχεία για να αποφύγεις τα απόβλητα. Στην πραγματικότητα, το 50% των ανθρώπων δεν προσπαθούν καν να ανακυκλώσουν τα άδεια δοχεία τους, καθώς θεωρείται «άβολο». Η λεγόμενη δυσχέρεια έχει ως αποτέλεσμα 2,7 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια αποκλειστικά απόβλητα μπάνιου να καταλήγουν σε χωματερές κάθε χρόνο. 

Η παγκόσμια βιομηχανία καλλυντικών παράγει 120 δισεκατομμύρια μονάδες συσκευασίας κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του χαρτονιού που περιβάλλει αρώματα, ορούς και ενυδατικές κρέμες, το οποίο συμβάλλει στην απώλεια 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους κάθε χρόνο. 

Και ενώ δεν είναι απαραίτητα το πιο εύκολο να ανακυκλώσετε τις άδειες συσκευασίες ομορφιάς και περιποίησης, είναι πολύ απαραίτητο για ένα βιώσιμο μέλλον. Αλλά εδώ είναι το θέμα: Οι συσκευασίες προϊόντων ομορφιάς είναι ιδιαίτερα μπερδεμένες και δύσκολες στην ανακύκλωση. 

Δεν βλέπετε κάποιο σύμβολο ανακύκλωσης; Ευτυχώς, ορισμένες μάρκες με οικολογική συνείδηση προσφέρουν επίσης εσωτερικά προγράμματα ανακύκλωσης στις δικές τους εγκαταστάσεις. Άλλες μάρκες έχουν ατομική εσωτερική ανακύκλωση και περιλαμβάνουν τις Garnier, Burt’s Bees, eos, Herbal Essences, L’Occitane, Josie Maran και Paula’s Choice, για να αναφέρουμε μερικές. Αυτές οι μάρκες γενικά συνεργάζονται με προγράμματα για τη σωστή επεξεργασία των αποβλήτων. 

Ανακύκλωση μονοϋλικών 

Ακολουθεί ένας γενικός κανόνας για την ανακύκλωση προϊόντων ομορφιάς: Όσο λιγότερο υλικό αποτελείται η συσκευασία σας, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι ανακυκλώσιμη. Όταν χρησιμοποιούνται περισσότερα υλικά, η διαδικασία ανακύκλωσης μπορεί να είναι δαπανηρή, από άποψη χρόνου και χρημάτων, για τη διαδικασία διαχωρισμού. Ακόμη και αν προσπαθήσεις να το κάνεις μόνοι σου, τα διασταυρωμένα ανακυκλώσιμα υλικά μπορεί να μην γίνονται δεκτά από τα τοπικά προγράμματα. 

Εάν το προϊόν είναι κατασκευασμένο από ένα γενικό υλικό, όπως γυαλί, πλαστικό ή χαρτόνι, μπορείς να το ξεπλύνεις και να το πετάξεις απευθείας στον αντίστοιχο κάδο ανακύκλωσης.  Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρείς τις αυτοκόλλητες ετικέτες από τα ανακυκλώσιμα προϊόντα. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω μιας εξειδικευμένης διαδικασίας θέρμανσης που εκτελείται σε πολλά MRF. 

 

Όσον αφορά το πλαστικό, είναι πάντα προτιμότερο να ανακυκλώνεις ένα μεγαλύτερο πλαστικό δοχείο, καθώς είναι πιο πιθανό να ανακυκλωθεί. Η πραγματικότητα είναι ότι τα πλαστικά μπορούν συνήθως να ανακυκλωθούν μόνο δύο έως τρεις φορές πριν χάσουν τις ιδιότητες που τα καθιστούν χρήσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι η μετάβαση σε ανακυκλωμένο πλαστικό απομακρύνει το πλαστικό από τις χωματερές ή τη ρύπανση της γης μόνο κατά έναν έως δύο κύκλους. 

 Τι δεν μπορεί να ανακυκλωθεί 

Τα μικρά προϊόντα μπορούν στην πραγματικότητα να σταματήσουν τη διαδικασία ανακύκλωσης και επομένως δεν γίνονται ευρέως αποδεκτά στα εργοστάσια ανακύκλωσης. Αυτό σημαίνει οτιδήποτε κάτω από 2 εκατοστά, σκέψου, όλα τα ταξιδιωτικά και φορητά προϊόντα ομορφιάς. Επιπλέον, τα προϊόντα με σκούρες συσκευασίες δεν μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν, καθώς δεν μπορούν να αναγνωριστούν από τα μηχανήματα MRF. Επίσης, δεν μπορούν να ανακυκλωθούν: προϊόντα που περιέχουν καθρέφτες, μαγνήτες, πινέλα μακιγιάζ, μάσκες και πακέτα φύλλων, και σωληνάρια που μπορούν να συμπιεστούν. 

Μη ανακυκλώσιμα υλικά: 

Φροντίδα μαλλιών: καπάκια για σαμπουάν, καπάκια για conditioner, σωληνάρια και καπάκια για τζελ μαλλιών,  σπρέι μαλλιών και καπάκια για κεριά μαλλιών. 

Φροντίδα του δέρματος: Καπάκια για κρέμες σώματος, σωληνάρια και καπάκια από βάλσαμο χειλιών, σωληνάρια κρεμοσάπουνου, καπάκια από αφρόλουτρα.  

Καλλυντικά: Θήκες κραγιόν, σωληνάρια lip gloss, σωληνάρια μάσκαρα, θήκες σκιών ματιών, θήκες bronzer, συσκευασίες foundation, θήκες πούδρας, θήκες eyeliner, μολύβια eyeliner, σωληνάρια σκιών ματιών, σωληνάρια concealer, concealer sticks και μολύβια μολυβιών lip liner 

Αν δεν μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των προϊόντων που αγοράζουμε, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση αυτών των προϊόντων είναι το αμέσως καλύτερο πράγμα. Πάνω από το 90 % των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός μέσου προϊόντος προέρχεται από την εξόρυξη και τον εξευγενισμό των πρώτων υλών από τις οποίες κατασκευάζεται.  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρησιμοποίησε το primer πριν βάλεις βάση στα νύχια σου για να διαρκεί περισσότερο το μανικιούρ σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημάδια που σου δείχνουν ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top